Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Meclis üyesinden ‘Kadın Emeği Festivali’ önerisi!

AK Partili Meclis üyesinden ‘Kadın Emeği Festivali’ önerisi!

AK Parti Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Serap Eyce, evde üretim yapan kadınların, ürettiklerini satmak için uygun ortam bulamadıklarını belirterek, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonunda evde üretim yapan kadınlar için ‘Kadın Emeği Festivali’ yapılması projesini önerdi.

  • Ege Postası
  • 23.07.2019 - 19:56

AK Parti Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi ve Karabağlar Belediyesi Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu üyesi Serap Eyce, evde üretim yapan kadınların,  ürettiklerini satacak alan bulamamasından dolayı yaşadıkları mağduriyeti belediyeye taşıdı. Eyce, kadınların ürettiklerini satmak istediklerini ancak haklı olarak esnafın bu konuda tepkisiyle karşılaştıklarını belirterek, üreten kadınlara destek olmak ve aynı zamanda esnafın haklı tepkisini görmemezlikten gelmemek adına belediye komisyon toplantısına proje önerisinde bulundu.
AK Parti Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Serap Eyce, CHP’li meclis üyeleriyle birlikte yaptıkları Karabağlar Belediyesi Kadın Erkek Eşitliği Komisyon toplantısında, “Üreten kadınlarımıza, ürettiklerini pazarlama şansı yaratarak, hem üretime katkılarını değerlendirmiş olur, hem de ürettiklerinin anlamsız kalmasının önüne geçmiş oluruz. Bu nedenle, en azından yılda 3 gün sürecek ‘Kadın Emeği Festivali’ adı altında bir festival düzenleyerek aklını ve emeğini kullanarak üretime katkı koyan kadınlara hem maddi, hem de manevi destek olabiliriz” dedi.


Komisyonun CHP’li üyeleri tarafından da kabul gören ‘Kadın Emeği Festivali’ proje önerisi, komisyon tarafından meclis gündemine alınması için görüşmeye açıldı. ‘Kadın Emeği Festivali’ projesi Karabağlar Belediyesi Kadın Erkek Eşitliği Komisyonundan çıkıp, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun Belediye Meclis gündemine gelip, onaylandıktan sonra Karabağlar, İzmir’de bir ilki gerçekleştirip, üreten kadınlar için festival hazırlıklarına başlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.