Dolar 32,5622
%0.23
Euro 34,9852
%0.04
Altın 2.450,370
%0.58
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili meclis üyeleri yuvaya geri döndü! İl Başkanı Sürekli’nin tavrı etkili oldu

AK Partili meclis üyeleri yuvaya geri döndü! İl Başkanı Sürekli’nin tavrı etkili oldu

Geçtiğimiz yıl AK Parti’den istifa edip görevlerine bağımsız olarak devam eden Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Serhat Aras, Ferhat Lek ve Halil İbrahim Özer partilerine dönme kararı aldı. Meclis üyelerinin aldığı kararda İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin etkili olduğu ifade edildi. Süreçte İl Başkanı Sürekli’nin tavrı etkili oldu

  • Ege Postası
  • 25.02.2020 - 21:19

EGEPOSTASI- 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı kapsamında Aliağa’da MHP listelerinden giren AK Partili isimler, seçim sonrası partilerine dönmeme kararı aldı.

AK Parti’deki görevlerinden istifa edip Aliağa Belediye Meclis Üyeliği görevine bağımsız olarak devam eden Serhat Aras, Ferhat Lek ve Halil İbrahim Özer partilerine yeniden dönüyor.  

SÜREKLİ’NİN TAVRI ETKİLİ OLDU

Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri Serhat Aras, Ferhat Lek ve İbrahim Halil Özer’in kamuoyuna yaptıkları açıklamada,  “Bizler aşağıda imzaları olan Aliağa Belediyesi’ndeki görevlerimizi bağımsız olarak sürdüren meclis üyeleri olarak, yaşadığımız son süreçte uzlaşmacı ve bütünleştirici politikalar izleyen il başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’nin mesai tanımayan can siperhane çalışmalarından dolayı AK Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak yolumuza devam etme kararı aldık. ‘Birlikten kuvvet doğar’ ilkemizi benimseyen, bu konuda diyalog yolunu tercih eden, partimize dönmemizi sağlayan başta İlçe Başkanımız Sayın Hamdi Erdem ve İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’ye teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan MHP’li Acar’ın kararları mecliste geçirmekte zorlandığı Aliağa’da flaş bir gelişme yaşandı.

İSTİFA VE TRANSFER!

Mart 2019’daki seçimlerde İYİ Parti’den seçilen 2 meclis üyesinden biri olan Gülten Taşbaş, İYİ Parti’den istifa etti. Taşbaş’ın MHP’ye geçtiği, üyelik kaydının yapıldığı ve önümüzdeki hafta rozet töreni yapılacağı öğrenildi.

ACAR’IN OYU 2 SAYILACAK

Taşbaş’ın istifası ve MHP’ye geçme kararı sonrası meclis aritmetiği değişti. Millet İttifakının meclis üyesi sayısı 13’e düşerken, Cumhur İttifakı’na destek veren meclis üyesi oyu, MHP’li Başkan Acar’la birlikte 13’e yükseldi. Eşitlik nedeniyle Başkan Acar’ın oyu 2 sayılacağı için meclisteki üstünlük Cumhur İttifakı’na geçti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.