Dolar 32,4279
%0.05
Euro 34,4064
%-0.25
Altın 2.489,220
%0.24
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kurtulmuş'tan 'gastronomi' çıkışı

AK Partili Kurtulmuş'tan 'gastronomi' çıkışı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'tan şaşırtan istek! Bir etkinliğe katılan Kurtulmuş, "Allah rızası için şu 'gastronomi' lafını da bir kaldırmamız lazım. Türkçedeki karşılığı 'yemek sanatı'dır" dedi.

  • Ege Postası
  • 03.11.2019 - 16:55

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar’da Erkmen Belediyesi’nin Yöresel Ürünler Satış ve Yemek Evi’nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde gastronomi ifadesinin kaldırılması konusunda çok uğraştığını ama başaramadığını belirterek şunları söyledi:

“YEMEK SANATI DİYELİM”
Allah rızası için şu ‘gastronomi’ lafını da bir kaldırmamız lazım. Gastronomi, gastroenteroloji falan der gibi, milletin de çok anlamadığı ama böyle çok güzel göründüğü için kullandığımız bir tabir. Uluslararası alanda
kullanılabilir ama onun Türkçedeki karşılığı ‘yemek sanatı’dır. Gastronominin o kuru lafının bir tarafına bakın, bir de ‘yemek sanatı’ dediğimiz bizim Türk mutfağının, Anadolu ve yöresel mutfakların özelliği yemeğin bir sanat haline dönüştürülmüş olmasıdır.” (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.