Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kırkpınar, Soyer HDP’ye diyet ödüyor

AK Partili Kırkpınar, Soyer HDP’ye diyet ödüyor

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, belediye başkanlığı diyetini ödemeye çalıştığını vurguladı.

  • Ege Postası
  • 08.06.2020 - 09:54

CHP, İYİ parti ve HDP’nin oyları ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer’in KHK ile ihraç edilen 3 HDP’liyi belediye şirketine yönetici olarak atamasına tepki gösterdi.

Soyer’in daha önce FETÖ ve PKK ilişkileri nedeniyle memurluktan atılan kamu görevlilerini belediyeye zabıta olarak alacağını da ifade ettiğini dile getiren Kırkpınar, “2019 yerel seçimlerinde CHP,  İYİ Parti ve HDP’nin oyları ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Soyer, onlara olan diyetini ödüyor ve iş birliği yapıyor” ifadelerini kullandı. 

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in KHK ile ihraç edilen 3 kişiyi belediye şirketlerine atamasına tepki gösterdi. Soyer’in demokrasinin beşiği İzmir’de terör örgütlerinin kalıntılarıyla iş birliği içerisinde olduğunu vurgulayan Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP hem genel siyasette hem de yerel siyasette terör örgütünün uzantısı olan siyasi parti ve kişilerle işbirliğini artık alenen gösteriyor.  İşte bunlardan biri de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha öncede FETÖ ve PKK ilişkileri nedeniyle memurluktan atılan kamu görevlilerini belediyeye zabıta olarak alacağını açıklamıştı. Şimdi de KHK ile ihraç edilen 3 HDP’liyi belediye şirketine yönetici olarak atadı. CHP her ne kadar HDP ile ittifak yaptığını inkar etse de Soyer, yaptığı bu atamalarla CHP-HDP ittifakını ispatlamış oldu.”

“BEDELİNİ ÖDÜYOR”

CHP’nin İYİ Parti ve kendi seçmeninden gelecek olan tepkiler dolayısıyla HDP ile olan ittifakını gizlemeye çalıştığını belirten Kırkpınar, “CHP yönetimi kurduğu gizli ittifakları gizlemeye çalışıyor. Elbette siyasette ittifaklar vardır ve meşrudur. Meşru olmayan bu işi gizli ucu saklı yapmak, özellikle terör örgütlerine destek çıkacak şekilde olandır. Terör örgütüyle gizli saklı yol yürürsen, bunun bedelini isterler” ifadelerini kullandı.
Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, PKK propagandası yapan bir kişiye de ihale verdiğinin ortaya çıktığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin terör yuvası haline getirilmeye çalışıldığını ifade etti. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.