Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kırkpınar’dan tedbirlere uyalım çağrısı

AK Partili Kırkpınar’dan tedbirlere uyalım çağrısı

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, kentte hasta sayısının azalması ve iyileşenlerin çoğalmasının son derece sevindirici olduğunu vurguladı.

  • Ege Postası
  • 21.05.2020 - 10:26

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, İzmir’de hasta sayısının azalması ve iyileşenlerin çoğalmasının son derece olumlu olduğunu belirterek, “Bu rakamlar hepimiz için son derece sevindirici. Ancak bunlar her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Halen hassas olmaya, tedbirlere tam olarak uymaya devam etmeliyiz. Özellikle bütün İzmirlilerin sağlığı için hemşehrilerimden rica ediyorum, sosyal mesafeyi koruyalım, maskesiz dışarı çıkmayalım” uyarısında bulundu.

Devlet ve millet olarak verilen büyük bir mücadele sonucu salgının kontrol altına alındığına dikkat çeken Kırkpınar, “Büyük bir mücadeleyle İzmir’imizde bu salgını kontrol altına aldık. Hastanelerimizin kapasitesi gayet yerinde, sağlık çalışanlarımız büyük bir mücadeleyle çalışıyorlar. Vefa grupları vatandaşlarımıza ulaşıyorlar. Bundan sonrasında ne kadar çok tedbirlere uyarsak o kadar çok normalleşeceğiz. Ama tedbirlere uymazsak bundan daha sıkı tedbirler almak zorunda kalabiliriz. Şu anda gelinen aşamayı koruyalım. Maske takmadan dışarı çıkmayalım. Sosyal mesafeyi mutlaka koruyalım” dedi.

“OLDUKÇA BAŞARALI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK”

Salgının tüm dünyayı etkisi altına aldığını dile getiren Kırkpınar, "Türkiye olarak oldukça başarılı bir çalışma yürütüyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyorduk. İşte devletimiz de insanını yaşatmak için tüm kurum ve kuruluşlarıyla beraber teyakkuz halinde. Sağlık Bakanlığımız dünyaya örnek teşkil edecek şekilde tüm halkımızın takdirini kazanarak koronavirüs salgınında çok önemli başarılar elde etti. Ülkemiz Kovid-19 salgınıyla alakalı çok mesafe aldı ama maske, dezenfektan kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uymakta hiçbir zaman rehavete kapılmayacağız” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsle mücadelenin sosyal, psikolojik ve ekonomik boyutlarının olduğuna dikkati çeken Kırkpınar, "Salgının sosyal boyutunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın sosyal hizmet merkezleri, sosyal yardımlaşma vakıfları ve vefa grupları aracılığıyla her eve, her kapıya, her ihtiyaç sahibine ihtiyacı ne ise onu götürerek başardık. Ekonomik boyutunda da Hazine ve Maliye Bakanlığımız esnaf, vatandaş ve çalışanlara verdiği destek paketleri ile ortaya koydu. Birçok esnafımıza, iş adamlarımıza ve çalışamayan işçilerimize bu noktada elimizi uzattık. Sağlanan imkanlar ile piyasalarımız bir nebze olsun rahatladı" diye konuştu.

Kırkpınar, açıklamasında yaklaşan Ramazan bayramını da tebrik ederek, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde İzmirlilerin kısıtlamaya riayet etmelerini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.