Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kırkpınar 4 ilçede yapılacak hastane için Bakan Koca'dan destek istedi

AK Partili Kırkpınar 4 ilçede yapılacak hastane için Bakan Koca'dan destek istedi

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar, TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri esnasında Kemalpaşa, Kiraz, Dikili ve Aliağa ilçelerinde yapılacak olan hastaneler için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan destek istedi.

  • Ege Postası
  • 19.11.2020 - 13:37

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde İzmir ve İzmirlilerin talep ve beklentilerini bakanlara aktarmaya devam ediyor. Milletvekili Kırkpınar, Sağlık Bakanlığı 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında söz hakkı alarak hem bakanlığın çalışmalarını anlattı hem de İzmir’de bazı ilçe devlet hastanelerinde yapılacak olan çalışmalar noktasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan destek istedi. Aliağa, Dikili, Kemalpaşa ve Kiraz devlet hastanelerinin mevcut durumlarını ve bakanlık tarafından bu ilçelere yeni hastane binaları yapılması için çalışma başlatıldığını belirten Kırkpınar, zaman zaman yaşanan sıkıntıların giderilmesi yönünde vatandaşların taleplerini Bakan Koca’ya iletti. 

Kırkpınar, “Hem ülkemiz hem de İzmir’imiz için yapmış olduğunuz hizmetler son derece önemlidir. Özellikle İzmir ile ilgili birkaç konuyu belirterek desteklerinizi talep ediyoruz. İzmirli hemşehrilerimizin talebi de bu doğrultudadır. Aliağa ilçemizde bulunan devlet hastanesi 65 yataklı olarak hizmet veriyor. Hazineye ait olan arazi üzerine inşaa edilecek olan 250 yataklı yeni devlet hastanesinin proje çalışmaları devam etmektedir. Sürecin biraz hızlandırılmasını talep ediyoruz. Yine Kemalpaşa ilçemizde 50 yataklı devlet hastanemizin ek olarak yapılacak olan 50 yataklı binanın ihalesi gerçekleştirildi, ödeneğin hızlandırılması noktasında himmetlerinizi bekliyoruz.

Dikili ilçemizde bulunan devlet hastanemiz 25 yataklı olarak hizmet veriyor. 70 Yataklı devlet hastanesinin ihalesi geçtiğimiz haziran ayında yapıldı. Ancak yer tesliminin henüz yapılmadığını sürecin hızlandırılması noktasında desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Kiraz’da yapımına başlanan ancak büyükşehir belediyesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı aldırılarak hastane inşaatının durdurulduğunu belirten Kırkpınar, şunları söyledi:

“Kiraz ilçemizde bulunan devlet hastanemiz 30 yataklı olarak

hemşehrilerimize hizmet veriyor. İlçemizde çok ciddi anlamda yeni bir hastaneye ihtiyaç var. 75 yataklı yeni hastane inşaatının ihalesi sonuçlanmış ve inşaat çalışmaları başlatılmıştır. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi hastane inşaatının imar mevzuatına aykırı olduğunu, rant sağlandığını iddia ederek dava açıp çalışmaları durdurmuştur. Buradan hem büyükşehir belediye başkanımıza hem de İzmir Milletvekillerimize seslenerek vatandaşlarımızın sağlığı için sürecin olumlu yönde sonuçlandırılması için desteklerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.