Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya: Uzattığımız eli tutmadılar

AK Partili Kaya: Uzattığımız eli tutmadılar

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar’da işadamlarıyla kahvaltıda buluştu, esnaf ziyaretleri yaptı ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Kaya, "Karabağlar’da 8 buçuk yıldır aynı idare var. Bakıyoruz, Karabağlar bir adım ileri gitmedi. Hep havanda su dövdüler. Projeniz varsa gelin size destek olalım, Karabağlar için kapı kapı gezmeye hazırız dedik, çağrımız yanıtsız kaldı. Uzattığımız eli tutmadılar." diye konuştu Kaya'dan o belediyeye proje eleştirisi

  • Ege Postası
  • 13.11.2017 - 10:38

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar’da işadamlarıyla kahvaltıda buluştu, esnaf ziyaretleri yaptı ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği programlara ilgi büyüktü. İşadamlarıyla buluşmasında yaptığı konuşmada, Karabağlar’ın ilçe olduğu zamandan bu zamana kadar geçen sürede aynı idarenin yerel yönetimde iktidar olduğunu hatırlatan Kaya, “Karabağlar’da 8 buçuk yıldır aynı idare var. Bakıyoruz, Karabağlar bir adım ileri gitmedi. Hep havanda su dövdüler. Projeniz varsa gelin size destek olalım, Karabağlar için kapı kapı gezmeye hazırız dedik, çağrımız yanıtsız kaldı. Uzattığımız eli tutmadılar. Biz kentle ilgili bir mesele söz konusu olduğunda, AK Parti, CHP, MHP diye bir ayrım yapmıyoruz. Proje üreten, destek isteyen herkesin yanındayız. Ancak bu yerel yönetimin Karabağlar için bir tane projesi bile yok.” dedi.

HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSİ CHP'Lİ BAŞKAN İLÇESİNE İMAR PLANI YAPAMADI

Kaya’nın Karabağlar’daki programı sabah saatlerinde başladı. Karabağlar’daki 100 işadamıyla kahvaltıda buluşan  Kaya, ardından Yeşilyurt’ta bulunan özel bir kütüphanede bölge sakinleriyle bir araya geldi. Eskiizmir Caddesi’nde esnaf ziyaretleri yapan Kaya, Kars Susuzlular Derneği ve Sivas Yiğidolar Derneği’ni de ziyaret ederek dernek yöneticileriyle buluştu. Kaya’nın programına işadamlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda söylediği sözler damga vurdu. Karabağlar’da imar ile ilgili ciddi sıkıntı olduğunu gözlemlediklerini, bu konuda özellikle müteahhitlerden ve vatandaşlardan yoğun şikâyet geldiğini belirten Kaya, “Karabağlar’da belediyenin her işi eline yüzüne bulaştırdığını, beceriksizliklerini her konuda gösterdiklerini görüyoruz. Karabağlar’ın nüfusu ortada, İzmir’in en büyük ikinci ilçesinden bahsediyoruz, son bir yılda kesilen inşaat ruhsatı sayısını nüfusa göre orantıladığımızda ortaya çok komik bir rakam çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Karabağlar’da 600 inşaat ruhsatı kesilmiş. Oysa Karabağlar’ın üçte biri kadar nüfusa sahip Torbalı’da baktığımızda bu rakam oldukça yüksek. Geçtiğimiz yıl Torbalı’da kesilen inşaatı ruhsatı sayısının bin 200 olduğunu görüyoruz.  Harita Kadastro Mühendisi bir Belediye Başkanı var. 8 buçuk yıldır ilçesine imar planı kazandıramadı." dedi.

HEM İŞ YAPMAZLAR HEM DE YAPANA DAVA AÇARLAR

Karabağlar’da kentsel dönüşüm konusunda 2013 yılında bakanlık tarafından belediyeye yetki devri yapıldığını hatırlatan Kaya, “Yetki istediler, verildi. Yetki var ama iş yok. Çünkü iş yapmaya niyetleri yok. Bırakın işi, projeyi, ortada plan dahi yok. Hükümetimiz Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini Karabağlar’da başlattı. Bakanlık tarafından 540 hektarlık afet riski altındaki alanın ilk etabı olan 101 hektarlık bölgede başlayacak olan projeye de dava üstüne dava açtılar. Karabağlar Belediyesi söz konusu projeye 4 tane dava açtı. Hem iş yapmazlar, hem de yapana dava açarlar” şeklinde konuştu.

KARABAĞLAR’A ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin kampüsünün Karabağlar’a kurulacağını hatırlatan Kaya, “İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsünün Karabağlar ilçesine kurulması için gerekli çalışmalara başlatıldı. Hedefimiz, üniversiteyle birlikte ilçenin sosyokültürel yaşamı ile kentsel dönüşümünün birlikte götürülmesi. Ama bakın, göreceksiniz Karabağlar Belediyesi buna da dava açacak” dedi.

POLİGON’DAKİ ASKERİ ARAZİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILIYOR

Poligon’da bulunan yaklaşık 450 dönümlük askeri arazinin de yeşil alan olarak planlanması için çalışmalara başlanacağını sözlerine ekleyen Kaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var, şehir içinde kalan askeri alanların hepsi yeşil alan olacak. Poligon’daki arazinin de bu kapsamda yeşil alan olarak planlanması içi gerekli çalışmaları başlatıyoruz” sözlerini sarf etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.