Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya kayyım atamalarını savundu, Soyer'e tepki gösterdi

AK Partili Kaya kayyım atamalarını savundu, Soyer'e tepki gösterdi

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınıp yerlerine kayyım atanması tartışmaları sürüyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, açıklamalarda bulunarak, kayyım atamalarını savunurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarına ise tepki gösterdi. Kaya, "Bu karara ilk tepki tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de CHP'lilerden geldi. CHP'li Tunç Soyer bir dayanışma çağrısı yapmaktadır. Kimlerle dayanışılacaktır, çok yazık" dedi. Kaya kayyım atamalarını savundu, Soyer'e tepki gösterdi

  • Ege Postası
  • 19.08.2019 - 15:15

EGEPOSTASI- İçişleri Bakanlığı kararıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınmasına tepki gösterirken, "Bu memlekette bu kadar keyfi bir uygulamayı hiçbirimizin hak etmediğini düşünüyorum. Bu her gün demokrasiden uzaklaşmamızın göstergesi. Diliyorum ki devamı gelmez, diliyorum ki en kısa sürede şeffaf bir şekilde gerekçeler ortaya konur" açıklamasında bulundu. AK Parti MKYK Üyesi, İzmir Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla Kaya kayyım atamalarının hukuk çerçevesinde yapıldığını savunurken, Başkan Tunç Soyer'in açıklamalarına ise tepki gösterdi. Kaya, "Bu karara ilk tepki tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de CHP'lilerden geldi. CHP'li Tunç Soyer bir dayanışma çağrısı yapmaktadır. Kimlerle dayanışılacaktır, çok yazık" dedi.

İşte Kaya'nın sosyal medya paylaşımları;

"Kandil'in talimatı ile mevzuatta yeri olmayan sözde eşbaşkan atadılar. Terörist cenazelerine katılıp saygı duruşunda bulundular. PKK marşları söylediler. Teröristlerin adlarını park ve caddelere verdiler. PKK'lı teröristlerin yakınlarına iş verip ekonomik destek sağladılar.

Şehit yakınlarına mobbing uygulayıp işten çıkarttılar. Şanlı bayrağımızı belediye personelinin kimlik kartlarından ve resmi internet sitelerinden kaldırdılar. Belediyenin tüm imkanlarını terör ve teröristi destekleyecek şekilde kullandılar.

Evrensel hukuk ve demokrasi kuralları gereği, terör örgütüne üye olan, terör örgütü adına faaliyet yürüten, yardım ve yataklık yapan, terör örgütünün propagandasını sürdüren herkese karşı hukuk gereğini yapar. Yasalar istisnasız her vatandaşa eşit şekilde uygulanır.

Hukuk devletinde hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü ve ayrıcalığı yoktur. Bu seçilmişler için de, atanmışlar için de, istisnasız herkes için böyledir. Türkiye Cumhuriyeti, bin yıllık devlet geleneğine sahip bir hukuk devletidir. Hukuk çerçevesinde gereği yapılmıştır.

Bu karara ilk tepki tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de CHP'lilerden geldi. CHP'li Tunç Soyer bir dayanışma çağrısı yapmaktadır. Kimlerle dayanışılacaktır, çok yazık. Bu CHP, Atatürk'ün kurduğu CHP değildir. Atatürk'ün kurduğu CHP ile arasında sadece isim benzerliği vardır."

HIZAL'DAN SOYER'E TEPKİ

AK Parti İzmir Büyükşehir Grup Başkanvekili Özgür Hızal da sosyal medyadan açıklama yaparak, Büyükeşhir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi.

Hızal, “Asli görevi vatandaşa hizmet etmek iken terör örgütlerine hizmet eden, göreve geldiği günden bu yana birçok hukuk kuralını yok sayan belediye başkanlarının görevden alınmasına “keyfi uygulamalar” yorumu ve “dayanışma” çağrısı yapan Soyer’in ne yapmaya çalıştığını anlayamıyoruz.

Görevden alınanların terör örgütü bağlantısı açıkça ortaya çıkarılmışken Tunç Soyer kiminle dayanışma yapacaktır'

CHP zihniyeti, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve terör örgütlerine asla taviz vermeyeceğini aklından çıkarmamalıdır. Yaptıkları bu mesnetsiz açıklamalar kendi inandırıcılıklarını yitirmekten başka bir işe yaramayacaktır” ifadelerini kullandı.

DAĞ’DAN KAYYIM SAVUNMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/AR-GE Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise yaptığı açıklamada “Bu zihniyet her zaman; demokrasiyi, terörle kurduğu kirli ilişkiye kalkan yapmak istedi. Seçimlerde belediyeleri kazanmış olmak; terör örgütüne ekonomik ve lojistik destek sağlanmasını meşrulaştıramaz.

Daha önce acı bir şekilde tecrübe ettiğimiz olayların tekerrür etmemesi, bölge halkının güvenlik ve selametinin korunması ve daha iyi hizmet alması için, devletimiz üzerine düşeni yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.