Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan Soyer’e İnciraltı yanıtı: Sayın Soyer oyunbozanlık yapmazsa...

AK Partili Kaya’dan Soyer’e İnciraltı yanıtı: Sayın Soyer oyunbozanlık yapmazsa...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İnciraltı’ndaki araziyle ilgili sözlerini eleştirdi. Soyer’in konuyla ilgili sürekli söylem değiştirdiğinin altını çizerek, “günde, aynı konuda üç farklı açıklama. 20 günde, üç farklı Soyer” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 02.10.2020 - 18:14

İzmir’in EXPO süreçlerinde sürekli gündeme gelen İnciraltı’ndaki arazi sorunu geçtiğimiz haftalarda yeniden kent gündemine oturmuştu. İzmir Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Ferdan Çiftçi zamanında kararın durdurulması için açılan davada çalışmaların durdurulması kararı çıkan arazide geçtiğimiz haftalarda  Çevre Şehircilik Bakanlığı’ bürokratları alanda inceleem yapmıştı. İl toprak Koruma Kurulu yaptığı incelemeler sonucunca alanın plana açılması yönünde onay kararı vermişti.

İl Toprak Koruma Kurulu’nun İnciraltı kararına ilişkin yorum yapan Başkan Soyer, Konuya ilişkin konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bahsi geçen arazinin önemli bir alan olduğunu belirterek, ortada bir mahkeme kararı olduğunu ve hukukun yanında olduklarını söylemişti.

 

Başkan Soyer’in İnciraltı ile ilgili sözlerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan yanıt gecikmedi. Kaya, yaptığı 9 maddelik açıklamayla, Soyer’in seçim öncesinde İnciraltı sorununu çözme sözü verdiğini hatırlatarak, “Sayın Soyer ve istemezükçü arkadaşları oyunbozanlık yapmazsa, İnciraltı planlanacak ve kentin yarım asırı aşkın süredir süregelen kronik sorunu çözüm bulacaktır” dedi.

 

Kaya, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

“1- İnciraltı imar sorununun çözümüne yönelik çalışmalarımız sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, 4 Eylül 2020 tarihinde "Uyumlu bir yol izliyoruz. Top bakanlıkta. Planlamanın yapılmasını bekliyoruz" dedi.

 

2- Aynı Soyer, 21 Eylül 2020'de ise "İnciraltı meselesi konuşuluyor İzmir'de. Herkes var. Ancak biz yokuz. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de olması lazım" dedi.

 

3- Sayın Soyer, bugün yaptığı açıklamada ise haktan ve hukuktan bahsederek, İnciraltı Planları ile ilgili İl Toprak Koruma Kurulu'nun almış olduğu karara tepki gösteriyor.

 

4- 20 günde, aynı konuda üç farklı açıklama. 20 günde, üç farklı Soyer. Allah İzmirlilere sabır versin. Hemşehrilerimiz, İzmir'de taş üstüne taş koyarken ne zorluklar çektiğimizi sanırım görüyorlardır. 

 

5- İnciraltı planlama safhasının içerisinde, CHP'li Büyükşehir ve Balçova belediyelerinin de olacağını altını çize çize belirtmiştik. Yine bu konuda görüş ve önerisi olan, oda-borsa-meslek kuruluşları, STK'lar ve bölgedeki toprak sahipleri de sürecin içerisinde yer alacak. 

 

6- Sayın Soyer, yerel seçimler öncesinde İnciraltı'nda yaptığı toplantıda, "İnciraltı imar problemini çözmek vicdan meselesidir, bende de o vicdan var" demişti. Sayın Soyer'in üç farklı yüzünü ve tamamen art niyetli, hukuk dışı beyanlarını İzmirli hemşehrilerimizin vicdanına havale ediyoruz. 

 

7- Sayın Soyer ve istemezükçü arkadaşları oyunbozanlık yapmazsa, İnciraltı planlanacak ve kentin yarım asırı aşkın süredir süregelen kronik sorunu çözüm bulacaktır. 

 

8- Daha önce de söyledik. Biz tüm bu açıklamaları, siyaset üstü tuttuğumuz bu meseleyi siyasi zemine çekme çabalarını dikkate almadan yolumuza devam edeceğiz. Mesele İzmir olunca, mesele İzmirli hemşehrilerimizin menfaati söz konusu olunca, geri kalan her şey teferruattır. Bizim anlayışımız budur.

 

9- İzmirliler müsterih olsun. İnciraltı, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın, kente devasa bir yeşil alan kazandırılarak, İzmir'e değer katacak biçimde planlanacaktır. Sürecin sonucunda İzmir kazanacak, kaybedenler ise bu süreci baltalamaya çalışanlar olacaktır.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.