Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan MHP’ye ziyaret... CHP ve Soyer'e veryansın!

AK Partili Kaya’dan MHP’ye ziyaret... CHP ve Soyer'e veryansın!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila, MHP İl Başkan Veysel Şahin’i makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kaya, CHP’ye sert eleştirilerde bulundu. Soyer’in İzmir'deki büyük orman yangını sonrası açıklamalarını ‘cehalet’ olarak değerlendirerek CHP’nin konuyu siyasete alet ettiğini belirtti. AK Partili Kaya’dan MHP’ye ziyaret

  • Ege Postası
  • 26.08.2019 - 16:28

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila, MHP İzmir İl Başkanlığı’na nezaket ziyaretinde bulundu. Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kaya CHP’ye sert eleştirilerde bulundu. CHP’ye ulaşım önerilerinde bulunan Kaya, Tunç Soyer ve CHP’li vekillere eleştirerek "Sayın Soyer’in ve CHP’nin milletvekillerinin İzmir için bir iş yapma gayretleri yok. Bu noktada samimi değiller” dedi. Soyer’in orman yangını sonrası açıklamalarını ‘Cehalet’ olarak değerlendirerek CHP’nin konuyu siyasete alet ettiğini belirtti.

SOYER’E ‘CEHALET’ ELEŞTİRİSİ

Tunç Soyer'in büyük yangın sırasında ve sonrası yaptığı açıklamaları ve '500 değil 5 bin hektar alan yandı' söylemlerini değerlendiren AK Partili  Mahmut Atila Kaya; "Yangın sonrası tespitler bir zaman gerektiriyor. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri yangının tamamen sönmesinin ardından, hem orman kaybının hem de vatandaşımızın gördüğü zararları tespit etmeye çalışıyor. Şu an için net bir şey söylemek mümkün değil. Sayın Soyer’in orman konusunda bir uzmanlığı olmadığı için yaptığı cahilliğe varacak açıklamalardan belli. Anayasamızda ormana ilişkin koruma maddeleri vardır. Yanan arazilerin ormana açılabilmesi mümkün değil. Ama sanki kendisi bir belediye başkanı olarak yanan yerlerde bir imar yetkisi varmış gibi ‘Bir metrekaresini imara açmıyacağız’ benzeri değerlendirmeler yaptı. Bu açıklamalar kendisinin ne kadar az bilgi sahibi olduğunu gösteriyor. Cehalet varır noktada bilgi sahibi kendisi. 

‘CHP KONUYU SİYASETE ALET EDİYOR’

Son Başbakanımız Binali Yıldırım geldi yangın sonrası değerlendirmesini sivil toplum örgütlerimiz, rektörlerimizi AK Parti ve MHP’nin katılımıyla yangın sonrası değerlendirmesi yapıldı. 24 Kasım’da çok önemli bir kampanya ortaya koyacağız. Bir de şunu hatırlatmak isterim, geçtiğimiz yıllarda Menderes ve Gümüldür’de ortaya çıkan orman yangınları sonrası bakanlığımız çok hızlı şekilde müdahale etmiştir. Çalışmalar sonrası orada artık ağaçlar iyice büyüdü. Yine burada da aynı çalışmayı yapacağız. Aslında orman meselesi, siyaset üstü bir mesele. Ama süreçte özellikle CHP’nin konuyu yalan yanlış beyanlarla siyasete alet ettiğini görüyoruz. Gerçeklerde ortaya çıktı süreç içerisinde. Biz konuya siyaset üstü yaklaşıyoruz, 24 Kasım’daki büyük kampanyamızla bunu her kesime göstereceğiz ve alanın yeniden yeşillenmesini sağlayacağız. Selçuk’ta Meryam Ana’nın bulunduğu Gül Dağı’nda bu durumu örneği var. Büyük yangın sonrası ağaçlar yeniden çıktı. Arkadaşların niyetleri farklı olduğu için, bizi kendileriyle karıştırıyorlar. İnşallah 24 Kasım’da bütün İzmir'le orada ağaçlandırma seferberliğini yerine getireceğiz.

‘İZMİR İÇİN İŞ YAPMA GAYRETLERİ YOK’

Eylül ayı içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’la yapılması planan Ankara Ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan AK Partili Kaya: “Konu İzmir olduğunda biz ‘gerisi teferruattır’ anlayışı içerisindeyiz. Ama bizim gördüğümüz şuan ne Sayın Soyer’in ne CHP’nin Milletvekillerinin İzmir için bir iş yapma gayretleri yok. Bu noktada samimi değiller. İzmir’in sorunlarının çözümü için ortak bir birliktelik noktasında kendilerini samimi bulmuyorum,  bir gayret de görmüyorum. Orman yangını noktasında görüyoruz; Suçlamalar, suçlamalar, başka hiçbir şey yok. Bu birlikte ortadan kaldırmamız gereken bir işti ama burada bu yaklaşımı ve anlayışı görmedik. İzmir ile ilgili de baya bir süreç oldu, problemler ‘Ankara’da çözülsün’ dediler ama biz buna yabancı değiliz. Sayın Kocaoğlu başkanlığı döneminde o dönemki İl Başkanımız Sayın Aydın Şengül ile birlikte bir dosyayla gitti, o dosyada ne varsa biz gerekeni yaptık ama ortaya da bir iş çıkmadı. Yine çok önemli bir eksik problem varsa, ki olsaydı yaklaşık 5 ay oldu. Bu noktada hem il başkanımızla hem bizlerle irtibata girip şimdiye kadar çözümlerdi. Biliyorsunuz ki Buca Metrosu için bizimle kurulan irtibat sonrası Cumhurbaşkanımızdan hemen onay çıktı.  Varsa Ankara’da çözmemiz gereken ciddi bir mesele ‘çözüme hazırız’ diye her zaman söylüyoruz. Artık İzmir’de herkes bilsin ki; CHP’ye mazeret bırakmayacağız. 20 yıldır yönetiyorlar, her gelen başkan bunları söylüyor. Ama net bir şey istediğimizde bize gelen bir talep. Mesela İnciraltı noktasında ben bir çağrı yaptım, diyecekleri 3 kelime. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Ben dava açmayacağım’ diyecek ve İnciraltı’ndaki planlar kısa süre içerisinde çıkacak, zaten hazır. Biz bunu daha önce 2 defa yaptık, Sayın Kocaoğlu tüm iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen gitti davaları açtı. Şimdi söylüyoruz; Seçimden önce Sayın Soyer vaat etti; ‘İnciraltı’ndaki insanlarla görüştüm, biz size bu konuda yardımcı olacağız’ dedi.  Çıksın açıklamalarına devam etsin. Ben çağrı yaptım dedim ki; ‘Bir şey yapmaya da gerek yok, ‘Kocaoğlu gibi dava açmayacağım’ desin, İnciraltın’danki problem böylece çözülmüş olacak.  Ama ortada bir şey yok” diye konuştu.

‘TARIM BAKANIMIZA DEMEDİKLERİNİ BIRAKMADILAR’

CHP’lilerin siyaset üslubundaki yanlışlıklardan bahseden AK Pariti Kaya:

“Bir de siyaset bir üslup meselesi, siyaset itişe kakışa yürütülecek şey değil. Bu noktada büyükşehir belediye başkanının ve CHP’li milletvekili arkadaşların bir uzlaşma arayışı varsa bunu yapmaları gerekiyor. Ama onlar birlik olmak yerine Tarım Bakanımıza demediklerini bırakmadılar. Ankara konusunda ise, bunlar bir araya gelip bizim konuşup çözebileceğimiz şeyler. Siyaset böyle polemiklerle yürütülecek bir şey değil. O zaman iş üretilemiyor. Bu noktada da bizden talepte bulunmaları lazım. Bir dosya noktasında bir talepleri olduğunu duydum. Bizde Ankara’daki bir iş beklemez. Bundan bütün İzmirliler’in haberi olsun. Ankara’da İzmir’in bir konusunun bekleme ihtimali yok, hemen hızlı şekilde çözümünü buluruz. Onlar gibi ağır ağırda değil, meseleleri hemen çözeriz, yeter ki İzmir’e faydası olsun. Gördüğümüz Seferihisar’daki gibi İzmir’de de 'lay lay lom' yürüyecek herhalde.  Basın üzerinden şovvari her şey var ama iş icrate gelince ortada hiçbir şey yok ” diye konuştu.

‘ULAŞIMDA ÇÖZÜM VAAT ETTİĞİMİZ PROJELERDE’

Altınyol’daki şerit genişletme çalışmaları hakkında açıklama yapan Kaya:  Trafik İzmir’in bir numaralı gündemi. Buna ilişkin şurada bir şerit arttırayım problem çözülsün gibi basit bir yaklaşımla bir ilerleme sağlayamazsınız. Biliyorsunuz ki orada bir şehir hastanesi inşaatımız da var. Sayın Başkanbakanımızla gittik, sağlık bakanımız da vardı. İncelemelerde bulunduk. Şehir hastanemiz açıldığınıda bırakın biri şerit daha açmanız gerekecek. Ulaşımın ana kalbi olacak noktalarda birisi olacak. Biz de yerel yönetimlerin bir işin kendimiz yapmaya karar verdik. Sayın Karayolları müdürümüzle çalışmalarımızı başlattık. Sayın Soyer Binali Bey ve Nihat Bey’in ulaşımla ilgili projelerini baksın, çözümü orada bulacaktır. Biz de Ankara ölçeğinde üzerimize bir şey düşecekse yardımcı olalım, trafik sorununu ortadan kaldıralım. İzmir’de araç sayısı üzerinden baktığımızda yaşadığımız gibi bir trafik sorunu olmaması lazım. Bir İstanbul ve Ankara’daki gibi bir yoğun araç sayısı yok İzmir’de. İzmir’de alternatif yolların yapılması lazım, çözüm vaat ettiğimi projlerde duruyor” diye konuştu. 

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de, AK Partili Kaya’ya nezaket ziyareti için teşekkür ederek, orman yangını sonrası bin 500 dönümlük alanda fidan dikimi yapmak için teşkilat eğitimlerini başlattıklarını, Orman Bölge Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle fidan dikeceklerini iletti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.