Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na grafikli tarım salvosu

AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na grafikli tarım salvosu

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden tarım ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi. AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na grafikli tarım salvosu

  • Ege Postası
  • 11.12.2017 - 12:25

İzmir'de tarımın büyümesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan küçükbaş hayvanlar sayesinde gerçekleştiği yönünde beyanda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun matematik bilmediğini belirten Kaya, "Sayın Kocaoğlu ya matematik bilmiyor ya da şaka yapıyor. Rakamlar ortada, İzmir tarımında sağlanan büyüme, AK Parti hükümetleri eliyle tarımda sağlanan gelişmelerle olmuştur" dedi.

Kocaoğlu'nun yanlış hesap yaptığını belirten Kaya, "CHP'li Sayın Kocaoğlu 7 bin 506 koyun ve keçi dağıtarak tarıma dokunduğunu ve böylece İzmir tarımının son 10 yılda yüzde 5,5 büyüdüğünü ifade etmiş. Önce bir düzeltme yapalım, sanırım rakamlarla aranız pek iyi değil. Hesabınız yanlış. İzmir tarımı sizin ifade ettiğiniz gibi son 10 yılda yüzde 5,5 değil, 5,5 kat büyüdü. Bu da yüzde 550 eder. İnşallah belediyenin hesaplarını da böyle tutmuyorsunuzdur!" şeklinde konuştu.

BEN SİZE ANLATAYIM, SİZ DE CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNE ANLATIRSINIZ

İzmir'in tarımda ve hayvancılıkta 2002'den itibaren çok büyüdüğünü, bunun da AK Parti hükümetlerinin yatırımları sayesinde olduğunu söyleyen Kaya, "'Sayın Kocaoğlu; Evet, İzmir tarımda da, hayvancılıkta da 2002'den itibaren çok büyüdü. Bunu her ne kadar CHP'li milletvekilleri kabul etmeyip,-köylüyü çiftçiyi perişan ettiniz-yalanıyla çarpıtmaya çalışsalar da, gerçekler sizin de kabul ettiğiniz gibi böyle değil. İzmir tarımında gerçekleşen 5,5 kat büyümenin, Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı yaklaşık 10 milyon TL değerinde 7 bin 506 koyun ve keçi ile gerçekleştiğini iddia ediyorsunuz. Ya matematik bilmiyorsunuz ya da şaka yapıyorsunuz! Ben size, AK Parti hükümetleri eliyle tarımda sağlanan gelişmenin nasıl gerçekleştiğini net olarak anlatayım. Siz de, pek çok konuda fikir ayrılığına düştüğünüz, aranızda tartışmaktan İzmir’in sorunlarına çözüm bulmaya fırsat bulamadığınız CHP'li milletvekillerine anlatırsınız" dedi.

İZMİR, TARIMSAL EKONOMİK BÜYÜKLÜKTE TÜRKİYE İKİNCİSİ

İzmir'de tarımda sağlanan büyümeyi rakamlarla açıklayan Kaya, "Önce, İzmir olarak tarımsal büyüklükte geldiğimiz rakamları görelim. 2002'de 2,2 milyar TL olan toplam tarımsal üretim değeri 2016'ya gelindiğinde yüzde 344 oranında artarak 10,1 milyar TL'ye ulaştı. Böylece, tarımsal ekonomik büyüklükte İzmir ülke genelinde 2. sıraya yerleşti. 2002'de 844 milyon dolar tarımsal ürün ihraç eden İzmir, 2016 yılına gelindiğinde ihracatını 2,4 milyar dolara yükseltmiş ve Türkiye'nin toplam tarımsal ihracatının yüzde 14,7'sini gerçekleştirmiştir" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR 7.506 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DAĞITTI, OYSA İZMİR'DE 824.000 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN BULUNUYOR

İzmir'de 2002'de 228 bin olan büyükbaş hayvan varlığının yüzde 152 oranında artarak 576 bin rakamına yükseldiğini, büyükbaş hayvan sayısının İzmir'de 348 bin adet arttığının bilgisini veren Kaya, "İzmir'de büyükbaş hayvan varlığı yüzde 152 arttı. Küçükbaş, yani koyun-keçi sayısı da İzmir'de 824 bin rakamına ulaşmıştır. Hani siz diyorsunuz ya, "7 bin 506 koyun ve keçi dağıttık" diye... 7 bin 506 nerede, 824 bin nerede... Sanırım bu bile anlamanıza yetmiştir" ifadesinde bulundu.

SÜTÜN BAŞKENTİ İZMİR

İzmir'deki süt üretimini de rakamlarla açıklayan Kaya, "İzmir'de süt üretimi 2002 yılından bu zamana yüzde 191 oranında artarak, 595 bin tondan 1 milyon 738 bin ton rakamına ulaşmıştır. Bu üretim ile ülke genelinde ilk sıradan yer alan, "sütün başkenti" olarak adlandırılan İzmir'imiz, ülkemiz süt üretiminin yüzde 9,4'ünü karşılamaktadır" dedi.

İZMİRLİ ÇİFTÇİLERE 3,1 MİLYAR TL DESTEKLEME PRİMİ ÖDENDİ

Tarımsal desteklemeler ve hibelerle ilgili de bilgi veren Kaya, "İzmir tarımında gerçekleşen gelişme ve büyüme ortada. Bunlar, yaklaşık değeri 10 milyon TL olan 7 bin 506 adet koyun ve keçi dağıtarak olmuyor! İzmir'de 2002'de yılda 45 milyon TL civarında olan tarımsal desteklemeler, 2016 yılında 320 milyon TL'ye yükselmiştir. Son 15 yılda İzmirli köylümüz, çiftçimiz ve hayvancılarımıza toplam 3,1 milyar TL tarımsal destekleme primi ödenmiştir. Ayrıca, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında toplam 138,5 milyon TL, genç çiftçi hibe programı doğrultusunda 11 milyon TL hibe desteği ve sadece küçükbaş koyun-keçi desteği noktasında 60 milyon TL İzmirli hayvancılarımıza ödenmiştir" şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ BELEDİYELER İLE KIYASLANDIĞINDA, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILANLAR ÇOK CÜZİ KALMAKTADIR

Köylüye koyun ve keçi dağıtmanın doğru bir iş olduğunu, ancak başka belediyelerle kıyaslandığında yapılanların çok cüzi kaldığını belirten Kaya, "Evet, CHP'li Sayın Aziz Kocaoğlu. İzmirli köylümüz ve çiftçimiz sizin de kabul ettiğiniz gibi üretiyor, büyüyor. Ama bu sizin de net bir şekilde gördüğünüz gibi, 7 bin 506 koyun ve keçi dağıtmakla olmuyor. Köylümüze koyun ve keçi dağıtmak, tarıma bir şekilde destek vermeye çalışmak doğru bir iştir. Ancak, özellikle AK Partili büyükşehir belediyeleri ile kıyaslandığında CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıkları çok cüzi kalmaktadır" dedi.

ADINDA "MİLLİ" GEÇİYOR DİYE TAKİP ETMEMİŞ OLABİLİRSİN, MİLLİ TARIM PROJESİ İLE DAHA FAZLA ÜRETİM, DAHA FAZLA BÜYÜME

Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ödemiş'te açıklanan Milli Tarım Projesi'ne de değinen Kaya, "Ayrıca, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Milli Tarım Projesi'ni Ödemiş'te, İzmir'de açıkladı. Gerçi mensubu olduğunuz CHP'nin Milli ve Yerli duruş ile artık alakası kalmadığını biliyoruz. Bundan dolayıdır ki, adında "Milli" geçen bu projeyi takip etmemiş olabilirsiniz. Milli Tarım Projesi ile çiftçimize yapılan desteklemeler artık havza bazlı yapılıyor. Çiftçimizin kullandığı mazotun yarısı devletimiz eliyle karşılanıyor. Yani İzmirli köylümüz, çiftçimiz ve hayvancımız artık daha da fazla üretecek, daha da fazla büyüyecek" dedi.

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK, ALGIYI YÖNETMEK İÇİN UĞRAŞIYORSUNUZ

Kocaoğlu'nun İzmir'deki trafik sorununun çözümü için ortaya koyduğu bir projesi olmadığını, ideolojik söylemlerde bulunarak gündemi değiştirme, algıyı yönetme kaygısında olduğunu ifade eden Kaya, "Anladığım kadarıyla, plansız ve bilinçsiz kazılarla bir labirente dönüştürdüğünüz İzmir sokaklarına çıkıp, yaşadığımız trafik sorununu, çektiğimiz çileleri görmeye pek niyetiniz yok. CHP'li belediye başkanı olarak 13 yıldır görev yapıyorsunuz. İzmir'in trafiği felç halinde, hemşehrilerimiz yollarda perişan vaziyette. Ama hala İzmir'in bir ulaşım master planı dahi yok! Hadi sokağa çıkıp bu durumu görmüyorsunuz, attığınız o tweet'lerin altındaki yorumlara bakarsanız, hemşehrilerimizin trafik konusundaki çığlığını net bir şekilde göreceksiniz. İzmirli hemşehrilerimiz "yeter artık" diyor. Tabi siz yine üç-beş ideolojik söylemle, gerçek dışı safsatalarla, gündemi değiştirmek, algıyı yönetmek için siyaset yapmaya devam edeceksiniz" dedi.

SİYASİ POLEMİK DEĞİL HİZMET ÜRETİN!

Kocaoğlu'ndan beklenenin siyasi polemik değil hizmet olduğunu vurgulayan Kaya sözlerini şöyle tamamladı:

"İzmir'deki kangren haline gelmiş trafik sorununu "Et"ten püften laflarla unutturamazsınız! Sizden beklenen, Türkiye'nin büyükşehirler arasında kişi başına yıllık 664 TL ile İller Bankası'ndan en çok payı alan ikinci belediyesinin başkanı olarak, kentin sorunlarına çözüm üretmenizdir. İzmir sizden siyasi polemik değil, hizmet bekliyor." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.