Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan CHP'ye sert eleştiri: İzmirlilere doğruyu söyleyin

AK Partili Kaya'dan CHP'ye sert eleştiri: İzmirlilere doğruyu söyleyin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, CHP'nin İzmir'deki belediye meclis üyesi aday listelerinde terörle bağlantılı kişiler tespit ettiklerini söylemesi ve bunları ilçe ilçe açıklamasının yankıları sürüyor Atilla Kaya'dan liste eleştirisi

  • Ege Postası
  • 22.03.2019 - 14:36

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, CHP'nin İzmir'deki belediye meclis üyesi aday listelerinde terörle bağlantılı kişiler tespit ettiklerini söylemesi ve bunları ilçe ilçe açıklamasının yankıları sürüyor. Dağ'ın açıklamalarından sonra CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da bir açıklama yapmış ve cevap vermişti. Bayır'ın açıklamalarını değerlendiren AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Genel Başkan Yardımcımız net bir şekilde sordu, net bir şekilde cevap istiyoruz. PKK/KCK, DHKP/C, MLKP, MKP, TKP/Kıvılcım, THKP/C terör örgütleriyle bağlantıları olan adayları net şekilde ortaya koydu. Sayın Tacettin Bayır söz konusu kişileri ele alsın ve ona göre net bir cevap versin. Lafı evirip gevirmeyin, gerçekleri çarpıtmaya çalışmayın" dedi. 

BU CHP ATATÜRK'ÜN DEĞİL KILIÇDAROĞLU'NUN CHP'Sİ

CHP'nin İzmir'de aday listeleri açıklandığında parti içindeki en büyük itirazlardan birisinin Bayır'dan geldiğini hatırlatan Kaya, "CHP'nin aday listelerini açıkladığı günlere geri dönelim. Zaten bu listelere İzmir'de CHP içerisinden en büyük tepkiyi gösterenlerden birisi Sayın Tacettin Bayır'dı. İlçelerin çoğunu kaybedeceğiz demişti. Şimdi ise kerhen savunmaya çalışıyor. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ'ın ilçe ilçe belirttiği bu kişiler daha önce terör kapsamındaki suçlardan ceza almış, örgüt sempatizanı ve örgüt bağlantıları olan kişilerdir. Bu kişilerin CHP Belediye Meclis Üyesi listelerinde olması Sayın Bayır sizi hiç mi rahatsız etmiyo? Kuruluşun ve kurtuluşun şehri, istiklalimizin sembolü İzmir'imizde bunu nasıl anlatacaksını? Lafa gelince Atatürkçüyüm ve Cumhuriyetçiyim diyen CHP, listelere yazdığı terörle bağlantılı isimleri nasıl izah edece? Hep söyledim, yine söylüyorum, bu CHP Atatürk'ün kurduğu CHP değildir. CHP'ye oy verme alışkanlığı olan hemşehrilerime söylüyorum, bu CHP dedenizin, babanızın CHP'si değildir. Bu CHP Kılıçdaroğlu'nun CHP'sidir. Ben inanıyorum ki İzmirli hemşehrilerimiz 31 Mart'ta bu duruma tokat gibi bir cevap verecekler, CHP'yi Kılıçdaroğlu'nun CHP'si olmaktan kurtaracaklardır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.