Dolar 32,5356
%-0.01
Euro 34,9154
%0.25
Altın 2.426,680
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan Başkan Soyer'e çok sert sözler

AK Partili Kaya'dan Başkan Soyer'e çok sert sözler

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Onlar para derdinde biz can! Bunların hesabı bir gün sorulacak' açıklamasına çok sert tepki gösterdi. AK Partili Kaya da Soyer'e sert çıktı

  • Ege Postası
  • 02.04.2020 - 21:05

EGEPOSTASI - Koronavirüs salgınıyla mücadelede belediyelerin vatandaşlardan bağış toplamaları İçişleri Bakanlığınca genelge gönderilerek kanunlara aykırı olduğu ve valilik iznine tabi olduğu belirtildi. Ayrıca İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin bağış toplama hesapları bloke edildi. Gelinen süreçte CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı ortak bildiriye imza attı. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Onlar para derdinde biz can! Bunların hesabı bir gün sorulacak' açıklamasına AK Parti cephesi çok sert tepki gösterirken, son olarak İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan da sert tepki geldi. Kaya, Soyer'i "bölücü, hedef gösterici, kutuplaştırıcı" bularak "Şark kurnazlığıyla" suçladı. Kaya Soyer'in açıklamalarını PKK söylemlerine de benzetti. 
AK Partili Kaya'nın açıklamaları şöyle
"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer, "Onlar para derdinde biz can! Bunların hesabı bir gün sorulacak" demiş. Bu nefret dili, bu kutuplaştırıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı, bölücü, hedef gösterici dil, bir Belediye Başkanı'na yakışmıyor. Yazık, çok yazık. 

Önce şunu söyleyeyim, "Bir gün hesabı sorulacak" sözünü PKK'lılar da, FETÖ'cüler de çok söyledi. Tehditler savurup "hesap soracağız" diyen PKK'lıların dağda, FETÖ'cülerin menfezlerde kaçacak delik aradığını hep beraber gördük. Biz hesabı sadece Allah'a ve milletimize veririz.

Kanunlar ortadadır. Kanunlara karşı hareket edip, izin almadan yardım toplamak yasal değildir. Her şeyi kuralına göre yaparsanız, kimse size bir şey demeyecektir. Kanun tanımaz tavırlarınızın neticesinde ortaya çıkan tablodan hükümeti sorumlu tutmak tam bir şark kurnazlığıdır.

Devletin tüm kurumları büyük bir mücadele gerçekleştirirken, İzmir'in Belediye Başkanı'nın uğraştığı konuya bakın. Bu işin siyaseti olmaz. Yazık, bir yandan virüsle uğraşırken bir yandan da bu tarz siyasetçilerle uğraşmak zorunda kalmak bu toplumun talihsizliği. Çok üzücü.

Toplumu germek, kutuplaştırmak politika argümanı olarak kullanılmamalı. Siyasi partiler düşman değil, rakiptirler. Bu zorluklar ayrışmayla değil, birlik ve beraberlik ruhu ile aşılır. Gün siyaset yapma günü değil, bir olma, beraber olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.