Dolar 32,5982
%0.38
Euro 34,8047
%0.21
Altın 2.501,230
%0.67
Bist-100 9.434,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan Başkan Kılıç'a Buca Cezaevi ziyareti...

AK Partili Kaya'dan Başkan Kılıç'a Buca Cezaevi ziyareti...

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Buca Cezaevi’nin kaldırılması konusunun gündeme gelmesi üzerine, Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, somut adımlar atılması adına Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Erhan Kılıç, sorunun siyaset üstü olduğunu ve çözümü için belediye olarak gereken her şeyi yapacaklarını söylerken, Kaya da, Adalet Bakanlığı’nın da konuya sıcak baktığını ve cezaevini el birliği ile kaldıracaklarını anlattı. AK Partili Kaya'dan Başkan Kılıç'a ziyaret

  • Ege Postası
  • 22.10.2019 - 09:27

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi’nin kaldırılması ve kent sakinlerinin ortak kullanımına açılması konusunu gündeme getirmişti. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da meclis toplantısında açtığı konu, tüm meclis üyeleri tarafından desteklendi.



Kaya, cezaevinin kaldırılması adına atılacak somut adımları görüşmek üzere, meclis üyeleri ve partililerle birlikte Erhan Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, siyaset üstü bir sorun olarak görülen konu hakkında Adalet Bakanlığı ile görüşülerek, planlama yapılması kararı alındı. Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya cezaevinin kaldırılma konusunu siyaset üstü bir mesele olarak gördüğü için teşekkür eden Kılıç, “Biz her zaman bu konu hakkında çalışmalara açığız. Buca Belediyesi olarak mevcut imkanlarımızın da üzerine çıkarak çalışacağız. Cezaevinin kaldırılması biraz süre alabilir. Oradaki imar yolunun açılması Buca trafiğine çok büyük bir neşter olacak. Sizin de bu çalışmalarınız bizi çok mutlu ediyor. İnşallah el birliğiyle bu işi yaparız, nihayetinde bizim tek hedefimiz daha yaşanabilir bir Buca hayali. Bu işte hiçbir şekilde siyasi kaygım yok. Olursa da bu işi ben yapmış olmam, yeter ki sorunu çözelim. Bu konuyu siz gündeme getirdiniz ve sonrasını da getiriyorsunuz. Bizim için o önemli. Özellikle siyasilerden gündeme gelen olayları devam ettirmelerini ve sonuç alabilmelerini ekliyoruz. Umarız bu konuda sonuç alınır, Buca halkı rahat eder” dedi.


‘BAKANLIĞIMIZLA BİR ARAYA GELECEĞİZ, PLANLAYACAĞIZ’
Geçmiş dönemdeki belediye başkanına da konuyu açtıklarını fakat uzattıkları elin havada kaldığını söyleyen Atilla Kaya ise, “Biz İzmir’deki tüm sorunların ortak akılla çözülme taraftarıyız. Cezaevi konusu bu zamana kadar süreç içerisinde çok konuşuldu, yıllardır konuşuluyor. Buca’nın en önemli mevzularından birinin başında geliyor. Sizlerle ve meclis üyesi arkadaşlarımızla bu kronikleşmiş sorunun çözümü noktasında, Buca’nın hem çevresini hem geleceğini değiştirecek bir çözüm bulacağız. Cezaevi, Buca’nın merkezinde, 73 bin 924 metrekarelik devasa bir alan. Burada kapasitesinin de üzerinde 4 bin tane tutuklu mevcut. Burası Adalet Bakanlığı’nın mülkü. Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül ile İzmir ziyaretinde de görüştük. Bakanlık da cezaevinin buradan kaldırılması konusunda iradesini koymuş oldu. İzmir’de bu konuyu gündeme getirdikten sonra büyük bir ümitsizlik olduğunu gördüm. Bu konu yıllardır konuşuluyor ve halk cezaevinin kalkacağına inanmıyor. Yer planlaması noktasında hem İzmirlilerin, hem Bucalıların hassasiyetleri ciddi anlamda önemli. Bakanlığımızla bir araya geleceğiz, Buca’nın ve İzmir’in menfaati ne gerektiriyorsa planlayarak devam edeceğiz. Bu siyaset üstü bir konu, cezaevin el birliği ile kaldırmamız lazım” diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.