Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kalkan’dan Körfez değerlendirmesi

AK Partili Kalkan’dan Körfez değerlendirmesi

İzmir Körfezi için Dip Tarama ve Liman Verimliliği Arttırılması için verilen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporuna onay verilmesinin sevindirici olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Sayın Başbakanımız başta olmak üzere hükumetimizin desteğiyle Körfez ÇED Raporu onaylandı ve AK Partili Kalkan’dan Körfez değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 25.06.2016 - 09:19

Uzun süredir kentin gündeminde olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yüzülebilir Körfez’ Projesi kapsamında Dip Tarama ve Liman Verimliliğinin Artırılması işlemi için beklenen onay geldi. Süreçle ilgili gelinen noktadaki memnuniyetini dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, “AK Parti olarak en büyük özelliğimiz olan bütünlük ve Türkiye davamızın bir örneğini daha İzmir’e göstermiş olduk. Kentimizin menfaati için her zaman işbirliği ve uzlaşı içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ayrımcılık yapan AK Partili olamaz

Muhalefetin İzmir Körfezi ÇED sürecini ağlama tahtasına çevirdiğine dikkat çeken Kalkan, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldrım’ın da belirttiği gibi ayrımcılık yapanın AK Parti’de yeri olmaz. Bizim en büyük özelliğimiz kurulduğumuzdan bugüne kadar Türkiye’nin 4 bir yanını kucaklamamız ve bütün milletimize hizmet etmemizdir. Muhalefet uzayan ÇED sürecinde AK Parti’nin kenti cezalandırdığına dair açıklamalar yaparak farklı algılarla hemşerilerimizin akıllarını bulandırmaya çalıştılar. Bizler de onlara her zaman yasal mevzuatları yerine getirin bürokrasiyi hep birlikte aşalım dedik. Nitekim de öyle oldu. Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız ve milletvekillerimizin girişimleriyle kentin bu önde gelen sorununu büyük oranda aştık” ifadelerini kullandı.

Üçyol – Üçkuyular metro hattına benzemesin

Bundan sonraki sürecin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu söyleyen Kalkan, “ÇED sürecinde İzmir’e ne gareziniz var dediler. Biz üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra Kocaoğlu’nda onun maharetini göreceğiz. İnşallah Yüzülebilir Körfez Projesinin kaderi Üçyol – Üçkuyular Metro Hattı’na benzemez. Hep birlikte İzmir Körfezinin temizlenmiş halini görür ve yüzeriz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.