Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hotar'dan çarpıcı İzmir açıklamaları

AK Partili Hotar'dan çarpıcı İzmir açıklamaları

AK Parti'nin İzmir özelinde özellikle yıpratılması ve yatırımların algı operasyonu ile yok sayılması noktasında kriz ve çatışmalar ortaya çıkarıldığını ve bunun yersiz olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar; Ulaştırma Bakanlığı'nın yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi, Körfez tüp geçişiyle ilgili de İzmirlilerden destek istedi. AK Partili Hotar'dan çarpıcı İzmir açıklamaları

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 13:05

Sabuncubeli, Kemalpaşa ve Konak tünellerini; "Bu üç tünel, İzmir'in dışa açılan üç büyük kapısıdır. Bu yatırımlar; yediden yetmişe İzmir'de yaşayan, ticaret yapan ya da İzmir'le bağ kurmak isteyen, alışveriş yapmak isteyen herkesin hayatını kolaylaştıran yatırımlardır" diyen AK Partili Nükhet Hotar, bu yatırımlarla ilgili detaylı bilgiler verdi. 

İzmir-Manisa arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindiğini belirten Hotar, "Başkanımızın katılımları ve İzmir halkının yoğun katılımı ile ışık göründü. 1 Temmuz 2018'de tamamlanmış olacak. Ne yüklenici firmanın işi tamamlayamaması ne de muhalefetin çabaları bizi durduramadı. Hükümetimiz projenin yarım kalmaması için çalışmalara ara vermeden devam ediyor.  İzmir’in kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için en anlamlı gün olan 9 Eylül'de; tünelin iki ucu birleştirildi. Günde 40 binden fazla araç geçen İzmir-Manisa karayolundaki rampaların kaldırılarak yol uzunluğunun kısaltılması, yolun standardının yükseltilerek kullanıcılarına güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlanması, oluşabilecek trafik kazalarının en aza indirilmesini amaçlıyor, Tünelde toplam 564 bin metreküp kazı yapılacak, 30 bin kamyon hafriyat taşınmış olacak" dedi. 

BELKAHVE TÜNELİ

Temeli 7 Temmuz 2013'te atılan, açılışı Başbakan Binali Yıldırım tarafından 8 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen İzmir Bornova ve Kemalpaşa ilçeleri arasında inşa edilen Belkahve Tüneli'nin de önemli bir yol alternatifi oluşturan büyük bir proje olduğuna değinen AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar; şunları söyledi: “Bu tünel İzmir Otogarı-Bornova’dan gelen ve Manisa (Turgutlu-Salihli-Kula) yönüne giden araçlar tarafından da kullanılıyor. Ayrıca Belkahve Yokuşu ve riskli yola alternatif olarak Kemalpaşa ilçesine alternatif ulaşım sağlıyor. Bu tünellerin devamı olan İstanbul Otoyolu ise hızla ilerliyor. İstanbul’dan Bursa’ya kadar olan güzergâhın açılışı yapıldı. Bu kapsamda Osmangazi Köprüsü açıldı. Yol hem İzmir hem de İstanbul’dan aynı anda başladı. İzmir yönü ise açıldıkça ilerliyor. İzmir İstanbul Otoyolu ekonomik ve ticari olarak da büyük öneme sahip. Yol yani mesafe bu arada 3,5 saate inecek. İstanbul’un yoğun trafik ve yaşamından sıkılanlar için de İzmir büyük öneme sahip olacak. Ayrıca son dönemde İstanbullu yatırımcıların İzmir’de büyük işler yaptığını, yatırımlar yaptığını görüyoruz. Bu yol sayesinde İstanbul’daki yatırım olanakları ve ekonomik kazançlar da İzmir’e yönlenecek."

KENDİ İŞİNİ AKSATANIN MUHALEFET LÜKSÜ YOK

Konak Tünelleri'nin İzmir şehir içi ulaşım sisteminin bir parçası olarak faaliyetini sürdürdüğünü ve vatandaşa nefes aldırdığını belirten Hotar; "Hükümetimizin 35 projesi arasında yer alan bu proje ilk açıklandığında istemezükçüler ve birçok STK dava açmıştı. Fakat hükümetimiz bu konuda kararlılık göstererek tünelleri açtı. Bugün itibariyle tünellerden sabah akşam yoğunluk nedeniyle binlerce araç geçiyor.  Her ne kadar CHP li yerel yöneticiler, Bölgede kamulaştırma yapılan alanda insanları hükümete ve bu yatırıma karşı örgütlemeye kalkıştılarsa da,halkın sağduyusu ve bizim kararlılığımız kazandı." dedi. 

KİMSE İZMİRLİYİ HAFİFE ALMASIN

AK Parti'nin İzmir özelinde özellikle yıpratılması ve yatırımların algı operasyonu ile yok sayılması noktasında kriz ve çatışmalar ortaya çıkarıldığını ve bunun yersiz olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar; İzmir ulaşımında bugün ciddi sorunlar olduğunu ve özellikle otopark sorununun öne çıktığını söyledi. Hotar; “Yerel yöneticilerin seçim vaadlerinde yer alan ulaşım ve altyapı projeleri aksıyor. Raylı sistem ve deniz ulaşımı konusunda aksamalar var” dedi.

Hotar ayrıca, hükümetin şu anda Halkapınar-Otogar arasındaki raylı sistemi tünele geçerek bağlantıyı sağlayacağını, ayrıca bu hattın, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi’nin şehir içine ulaşması için önemli bir güzergâh olacağını kaydetti. Hotar, "İzmir’de ciddi anlamda alt geçit ve battı çıktı diyebileceğimiz bir ulaşım sistemi sorunu var. Bugün Karabağlar, Buca, Konak ve Karşıyaka’da bu tür projeler için vatandaşlar talepte bulunuyor. Bugün, hükümetimiz tarafından yapılan İzmir Çevreyolu olmasa ulaşım felç olurdu. Ayrıca Körfez tüp geçit projesi için değerli İzmirlilerin talep ve desteklerini bekliyoruz. Aksi halde İzmir’e ciddi katkılar sağlayacak olan bu proje de işi engel çıkarmak olanlar tarafından geciktirilecektir. Ancak tüm engellemelere rağmen Biz, vatandaşımıza verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.