Dolar 32,3879
%0.22
Euro 35,0337
%-0.09
Altın 2.326,280
%0.25
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'e Buca Metrosu çıkışı: İnşaatı ne zaman başlayacak'

AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'e Buca Metrosu çıkışı: İnşaatı ne zaman başlayacak'

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Özgür Hızal, Bizim Oba programına katılarak büyükşehir belediyesinin bir yılı aşkın süreçteki faaliyetlerini ve muhalefet anlayışlarını anlattı. Pek çok konuda Soyer'i eleştiren Hızal "Buca Metrosu inşaatı ne zaman başlayacak'' diye de sordu

  • Ege Postası
  • 08.07.2020 - 09:27

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in büyükşehiri kendi kişisel reklam ajansı gibi kullandığını, bir buçuk yıla yakın süre içinde somut bir proje ortaya koyamadığını belirten İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, ciddi sıkıntı doğuracak konularda muhalefet etme görevlerini yerine getirdiklerini, önerilerini de ortaya koyduklarını söyledi.

Muhalefet anlayışlarının yapıcı olduğunu kaydeden Özgür Hızal, “Bir yıllık süre içerisinde en başta söylediğimiz yerdeyiz. İBB ve İBB Başkanı Tunç Soyer doğru bir şey yaparsa, İzmirliler lehine güzel işler yaparsa destek veririz dedik. Ama İzmirlinin aleyhine işler yaparsanız, süreçte maalesef çokça gördük, o zaman da bize verilen yetkiye dayanarak en sert muhalefeti yapacağız dedik. Elbette ki her şeye hayır ve yok demedik. Muhalefet yaparken, eleştirirken önerilerimizi de ortaya koyduk.  Bunların bir kısmı da mecliste kabul gördü ve hayata geçti. Önümüzdeki süreçte de aynı şeyleri devam ettireceğiz. Biz bize verilen muhalefet görevini en doğru şekilde yapmak için mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

 

İBB Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in trafik, altyapı, çevre, koku gibi sorunlarıyla ilgili bir proje ortaya koymadığını vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Keşke Sayın Tunç Soyer İzmir’in ciddi sorunlarından biri olan trafik sorununun ortadan kaldırılmasıyla ilgili belli bölgelerde vaat ettiği, Basmane/Alsancak/Karşıyaka’da alt geçitlerle ilgili kazı çalışmaları başladı gibi konuyla gündeme gelseydi. Sayın Soyer artık İzmir’in sorunlarına eğilme vaktinin geldiğini görmeli. Tunç Soyer artık Seferihisar belediye başkanı değil. İzmir’in büyükşehir belediye başkanı. Bunun farkına vararak bu şehrin sorunlarını ortadan kaldırmak için çaba sarf etmeli” diye konuştu.

 

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:
2006 yılında  AK Parti Gençlik Kollarında başladım. İşin mutfağında birçko kademede görev aldım. İl yönetim kurulu üyesi oldum, ardından il başkan yardımcılığı görevini üstlendim. İzmir SKM başkanlığı yaptım. ardından Bayraklı ilçe başkanlığı görevine geldim. Son olarak Bayraklı Belediyesi meclis üyesi ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev aldım.

 

Covid 19 pandemi sürecinde tüm devlet yetkilileri başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ciddi mücadele verdi.  İlk vakanın ülkemizde görülmesiyle birlikte sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde ülke genelinde muazzam bir mücadele örneği verildi. ABD ve gelişmiş Avrupa ülkelerine göre ciddi başarı elde edildi. Sağlık altyapımızın muazzam olması önemli. Mücadele devam ediyor. İzmir’de de başta Valilik olmak üzere tüm devlet kurumlarının mücadelesi oldu.

Biz AK Parti olarak bu mücadelede ne yapabilirizi değerlendirdik sayın il başkanımızın başkanlığında. Tüm ilçe teşkilatlarımızla vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalıştık. Bu sadece sağlıkla ilgili bir mücadele değildi. Ekonomik anlamda vatandaşlarımız etkilendi. Bazı işyerleri geçici de olsa kapandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ciddi adımlar attı, paketler açıkladı. ABD, Fransa, İngiltere’de sağlık sistemi çöktü. Ülkemizin ekonomik altyapısının da ne kadar sağlam olduğunu gördük.

 

İzmir’de de ilçelerde kaymakamlık aracılığı ve yere yönetimlerin desteğiyle ciddi yardımlar yapıldı. Biz de il başkanımızın başkanlığında tüm teşkilat birimlerimizle kurallara uyarak bize verilen görevleri yerine getirdik. Süreci teşkilat olarak çok iyi atlattığımızı düşünüyorum. Bu mücadele hala devam ediyor. Normalleşme takvimi açıklandı. Haziran ayı itibariyle başladı. Bu da devam eden bir süreç. Verilerin İzmir açısından iyi noktalarda olduğu kanaatindeyim. Bu salgın henüz bitmedi. Daha fazla dikkatli olmalıyız.

Gençler siyasetten uzak durmasınlar
Örnek aldığımız siyasi figür sayın Cumhurbaşkanımız. 2006 yılında gençlik kollarında siyasete atıldım. Ülkenin yönetiminde söz sahibi olmak istiyorduk. Nerede siyaset yaparsanız yapın bu ülkenin yönetiminde bir sözünüz olmalı. Siyasetin en güzel tarafı doğru yaptıklarınızdan ve ortaya çıkan sonuçlardan mutlu oluyorsunuz. Doğru yerde siyaset yaptığımı düşünüyorum. Çünkü gençlerin önünü açan bir siyasi partiyiz. Aynı dönemde siyaset yapmaya başlayıp şu anda genel başkan yardımcılığı yapan sayın Hamza Dağ var. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, bürokraside görevlendirilen ciddi başarılar elde eden arkadaşlarımız var. Özellikle genç arkadaşlarımıza şu tavsiyede bulunmak istiyorum, kendi dünya görüşleri doğrultusunda mutlaka ama mutlaka bir siyasi partide bulunma çabası içinde olsunlar. Siyasetten uzak durmasınlar. Görev almak için çaba göstersinler. Ülkemiz ve şehrimizin emin ellerde çok daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum.

İzmirliler bize muhalefet görevi verdi
Geçmiş dönemde siyasetin değişik kademelerinde görev yapıyor olmamın en büyük katkısı şehri tanıdım. İzmirlinin beklentilerinin ne olduğunu gördük. Çünkü biz siyaseti gerçekten sahada yaptık. Her zaman halkın içinde olan ve halkla birlikte siyaset yapan bir hareketiz. Meclis üyeliği öncesinde şehrin ne istediğini, İzmirlilerin beklentilerinin neler olduğunu görebildik. Şu anda da bir muhalefet görevimiz var. İzmirliler bize muhalefet görevi, Tunç Soyer’e de başkanlık görevini verdi. Biz bize verilen görevin farkındayız. Bize verilen bir milyon oyu veren seçmenin değil tüm İzmirlilerin muhalefet görevini üstlendik.

Güzel şeyler yapılırsa destek veririz dedik  
Bir yıllık süre içerisinde en başta söylediğimiz yerdeyiz. İBB ve İBB Başkanı Tunç Soyer doğru bir şey yaparsa, İzmirliler lehine güzel işler yaparsa destek veririz dedik. Ama İzmirlinin aleyhine işler yaparsanız, süreçte maalesef çokça gördük, o zaman da bize verilen yetkiye dayanarak en sert muhalefeti yapacağız dedik. Elbette ki her şeye hayır ve yok demedik. Muhalefet yaparken, eleştirirken önerilerimizi de ortaya koyduk.  Bunların bir kısmı da mecliste kabul gördü ve hayata geçti. Önümüzdeki süreçte de aynı şeyleri devam ettireceğiz. Biz bize verilen muhalefet görevini en doğru şekilde yapmak için mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.

Ciddi sıkıntı doğuracak konularda muhalefet yapıyoruz
Meclis üyeleri siyasi parti temsilcisidir ama yerelde siyasetin ötesinde hizmet odaklı meselelere yaklaşmak gerektiği kanaatindeyiz. Vatandaşın bize vermiş olduğu birtakım yetkiler var. İster iktidar temsilcisi ister muhalefet temsilcisi olun. Meclislerde birtakım kararlar alınıyor. Kentin genel işleyişiyle ilgili meclisten kararlar çıkıyor. Doğru olduğunu düşündüğümüz konuları oy birliğiyle geçiriyoruz. Ama ciddi sıkıntı doğuracak maddelerde muhalefet yapıyoruz.

Tanıtım vakfı para aktarıldı, karşı çıktık ve…
Mesela İzmir Tanıtım Vakfı’na bir para aktarımı söz konusu idi büyükşehir tarafından. Biz itiraz ettik. Sayın başkan, sizin kardeşinizin genel sekreter olduğu bir vakfa para aktaramazsınız dedik. Oy çokluğuyla geçirdiler. Çekincemizi söyledik. Ama sonrasında duyduk ki, sayın Soyer’in kardeşinin o vakıftaki görevi sona erdi, ayrıldı. Demek ki doğru yerdeyiz doğru siyaset yapmışız. Buna benzer birçok konu var.

Trafik sorununu nasıl ortadan kaldırabileceğimizi konuşalım
Pandemi nedeniyle meclisler 3 ay toplanamadı. Şu anda ilçe meclisleri yapıldı. Ayın 13’ü itibariyle de büyükşehir meclisi başlayacak, faaliyet raporu kesin hesap görüşmeleri olacak. Bir yıl içerisinde neler yapıldığın yapılmadığı konuşulacak. Bizler orada eksikleri ortaya koyacağız. İzmir’in ciddi altyapı problemleri var. Trafik, ulaşım, altyapı, koku sorunu problemi var. Çöp sorunu var m? Var. Aklınıza gelebilecek onlarca yüzlerce sorun var. Biz bunları konuşmak istiyoruz. Trafik sorununu nasıl ortadan kaldırabileceğimizi konuşalım. Mesela ulaşımla ilgili bizim meclis grubu olarak ciddi önergelerimiz oldu. İndirimli saat dilimlerinin genişletilmesi, muhtarların indirimli ulaşımdan yararlanmasıyla ilgili. Deprem önergemiz oldu, bu önergemiz kabul oldu. İzmir’in ciddi deprem kuşağında olmasına rağmen bir deprem master planı yok. Hazırlık yapılması gerektiğini söyledik, önerge verdik. Birçok konuda önergeler verdik.

 

 

Biz İzmir’i konuşmak istiyoruz, İzmir ana artellerden ibaret değil
Biz meclis üyeleri olarak İzmir’i konuşmak istiyoruz. Mümkün olduğunca da bunu yapmaya çalışıyoruz. Yağmur suyu ve kanalizasyon sisteminin ne zaman tam anlamıyla ayrışacağını, koku probleminin ortadan ne zaman kalkacağını, çöp probleminin şehir genelinde ne zaman kalkacağını konuşmak istiyoruz. Bunlarla ilgili sayın Soyer kendisi vaatlerde bulundu. Koku, çöp, trafik problemini ortadan kaldıracağız dedi. İzmir bazı ana artellerden ibaret değil. Birçok mahalle ve sokaklara sayın Soyer’in girmediğini ve bilmediğini görüyoruz.

Kentsel dönüşüm, deprem,trafik….
Her yağmur sonrasında taşkın ve sel yaşıyoruz. Her deprem hadisesi yaşandığında deprem gerçeğiyle yüz yüze geliyoruz. Kentsel dönüşüm meselesinin ne zaman hayata geçeceğini düşünüyoruz. Trafik yoğunluğunun ortadan kaldırılması adına ne gibi adımlar atılaca? Bir yıl içerisinde hiçbir adım atılmadı. Sadece bir takım yerlerde boya çalışmalarının yapılması, üç şeritli yolun dört şerite çıkarılması kısa mesafede trafik problemini ortadan kaldırmaz.  

Buca metrosu inşaatı ne zaman başlayacak'
Bir takım adımlar da attık. Buca metrosuyla ilgili izinler çok kısa sürede çıktı. Şu anda sayın Soyer’in önünde. Biz çok merak ediyoruz. Buca Metrosu inşaatı ne zaman başlayaca? Yine Çiğli tramvayı ile ilgili onay oldu. Narlıdere metrosu inşaat halinde, bunun bitirilmesi gerekiyor. İBB’nin başladığı bir işi zamanında sonlandırmak noktasında ciddi zaafları var. Bu dönem bunu çok daha fazla yaşıyoruz. Çiğli tramvayı şu anda önlerinde. Yeşildere yolu üzerindeki yol inşaatlarıyla ilgili devri de yaptık. Biz İzmir için çalışıyoruz, İzmir için varız anlamına geliyor tüm bunlar. Siz İBB başkanı olarak çizmeleri giyip bir sokağa çıkması gerekiyor.

Ortaya konan veya muhtemel projeyi henüz göremedik
Bir yılda ortaya çıkmış veya çıkması muhtemel bir projeyi henüz göremedik. Yapmadıklarımız yapmadıklarımızın teminatıdır gibi. Biz bir yılda bunu gördük ne yazık ki. Biz görev süremiz boyunca görevimizi yerine getireceğiz. Bir yerel yönetici icraatlarıyla gündeme gelmeli. Sayın Tunç Soyer’in yapmış olduğu, kendi dönemi içinde projelendirilmiş, inşaatı bitirilmiş hayata geçirilmiş faaliyetlerle gündeme gelmesini temenni ederdim. Ama maalesef İBB Başkanı Soyer, bir gün baktınız, hiçbir İBB başkanının gündeme gelmediği bir konuyla, şato dediğimiz konutuyla gündeme geldi. Bir gün baktık Kıbrısla alakalı bir açıklama yaptı, sonra ben böyle bir açıklama yapmadım, geçmişte dedi sonra baktık ki yakın zamanda yapılmış. Sonra bir gün çıktı genel siyasi meselelerle gündeme geldi. Yakın zamanda İzmir parası ve bayrağıyla gündeme geldi.

Soyer, artık İzmir’in sorunlarına eğilme vaktinin geldiğini görmeli…
Keşke Sayın Tunç Soyer İzmir’in ciddi sorunlarından biri olan trafik sorununun ortadan kaldırılmasıyla ilgili belli bölgelerde vaat ettiği, Basmane/Alsancak/Karşıyaka’da alt geçitlerle ilgili kazı çalışmaları başladı gibi konuyla gündeme gelseydi. Sayın Soyer artık İzmir’in sorunlarına eğilme vaktinin geldiğini görmeli. Tunç Soyer artık Seferihisar belediye başkanı değil. İzmir’in büyükşehir belediye başkanı. Bunun farkına vararak bu şehrin sorunlarını ortadan kaldırmak için çaba sarf etmeli.

Aylarca biz bu Pazar yerlerini konuştuk ancak…
Biz İzmirlinin aleyhine olduğunu gördüğümüz konularda muhalefet yapıyoruz. Ayakları yere bakan muhalefet anlayışıyla yapıyoruz. Doğru olan şeylere gerekli desteği elbette vereceğiz. Körü körüne muhalefet etmeyeceğiz. Bir belediye başkanı, İBB Başkanı şehirle alakalı meselelerin dışında ülkenin gündeminde yer alıyorsa buna da karşı çıkacağız elbette. Bir takım faaliyetler yapıyor. İBB ölçeğinde bir belediyenin yapması gereken faaliyetler olduğunu biliyoruz. İki Pazar yeri açtı. Üretici pazarı, Kadifekale’deki Pazar yeri, aslında hiç açılmaması gereken yerlerde açılan Pazar yerleri, biri de Kültürpark’ta, sanki Sayın Soyer şehirdeki bütün tarımsal faaliyetler ile ilgili ciddi bir vizyon ortaya koymuş gibi aylarca günlerce biz bu Pazar yerlerini konuştuk.

 

Kadifekale pazarına gittim, boştu, araçlar boş gitti boş geldi
Bu pazaryerlerinden biri Kadifekale’de açıldı. Bir gün ziyaret ettim meclis üyesi arkadaşımla. Bu Pazar yerine sırf kendisinin açmış olduğu Pazar yeri olması, bununla ilgili bir takım kurumların, kooperatiflerin pr’ını yapmak için açılmış . Buraya ESHOT araçlarıyla insanlar taşınmaya çalışıldı. O araçların bir çoğu boş gitti boş geldi. İzmir Belediyesi ölçeğinde bu kadar küçük noktada bulunan hadiseyi Tunç Soyer büyüttü büyüttü. Sanki İzmir’deki tüm sorunları ortadan kaldırdığı gibi bir hadiseyle karşılaştık.

 

YÜZELEBİLİR KÖRFEZ İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPILMADI
İzmir’de hala trafik, çevre, koku problemi var. 3 yıl sonra körfez yüzülebilir olacak dedi. Çok merak ediyorum 3 yıl sonra girecek m? Çünkü o körfezin yüzülebilir hale gelmesi için hiçbir şey yapılmadı. Hal böyleyken Soyer’in gündeme gelmek adına farklı söylemlerde bulunması doğru değil.

Bu arıza öngörülemiyorsa…
İBB’de 46 kişiyiz. Parti teşkilatımızın yerel yönetimler başkanımız ve sayın il başkanımız başta olmak üzere aynı şekilde bir yapılanma söz konusu. İlçelerimizde de. Teşkilatımızda değerlendirme yapıyoruz. Meclis öncesi toplantı yapıyoruz. Önümüze konan gündemin dışında da konuşuyoruz bazen. Mesela 3 gün boyunca su kesildi kısa süre önce, arıza var dendi. Neden kesild? Çünkü ana boruda arıza. Öngörülemiyormuş. Bu arıza öngörülemiyorsa bunun yanında başka alternatifler neden yapılmad? Bunun sorumlusu kim'

Bu anlayışla şehir yönetilirse sorunlar katlana katlana…
İzmir’in sorunları maalesef katlana katlana büyüyor. Daha da ilginci merkezi hükümetin yapmak istediği yatırımlarla alakalı çok anlamsız şekilde karşı duruluyor. Henüz güzergahı belli olmayan ikinci çevre yoluna karşı olduğunu söylüyor sayın Soyer. Neden karşısı? Nereden geçeceğini dahi henüz bilmiyoruz. Siz de bilmiyorsunuz biz de bilmiyoruz. Bu yol elzem. Yolun nereden geçmesi gerektiğiyle ilgili gelin birlikte çalışalım demeniz lazım. Bu yok. Biz bu yola karşıyız diyor sadece. Bu anlayışla şehir yönetilirse sorunlar katlana katlana gelir ve sorunlar bir noktadan sonra çözülmez hale gelir.

Arka sıradakilerin sorunlarını ortaya çıkarıp yatırım hamlesi yapardık
Şu masanın üzerinde İzmir haritası olsa, yıllarca yatırımın en az gittiği sayın Soyer’in de arka sıralar dediği ama henüz değil yatırım, o mahallelere dahi gitmediği, o arka sıradakilerin sorunlarını ortaya çıkarıp, o arka sıradakilerde yaşayan hemşehrilerimizin sorunlarının ortadan kalkması için bir yatırım hamlesi yapardık. En önemlisi bu.

 

ŞEHİRDE KOKU PROBLEMİ ORTAYAÇIKIYOR
Sorunların ne olduğu nerede olduğu aslında belli. Ortadan kaldırma yöntemleri de net. Amerika’yı yeniden keşfetmeye de gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’da belediye başkanlığı yaptı. Kısa süre içerisinde İstanbul bir noktadan bir noktaya geldi. Ama İzmir’de yanlış yönetim anlayışı nedeniyle sorunlar katlana katlana artık çözümü neredeyse imkansız hale geliyor. Ama çözülmez mi bunla? Elbette çözülür. Çöple ilgili tesisler yapacaksınız, altyapıyla ilgili yatırım yapacaksınız. Hala İzmir’de kanalizasyon sistemiyle yağmur suyu sistemi iç içe geçmiş. Şehirde koku problemi ortaya çıkıyor bu kez. Yaz gelince. Bu sefer yağan her yağmurda can güvenliği tehlikeye atılıyor.  O yağmurun yağdığı dakikalardan sonra sorun yaşanan bölgelere çizmesini giyip gitmesini beklerdim.

 

Sayın Soyer İBB’yi kişisel reklam ajansı olarak kullanıyor  
Ama Tunç Soyer, tepeden drone uçsun, çok güzel görüntüler alınsın. Adeta İBB’yi kişisel reklam ajansı olarak kullansın ama sorun yaşanan anlarda İBB Başkanı olmasın. Biz AK Parti grubu olarak İzmir için varız. İzmirliler için varız. Doğru olan her konuda desteğimiz sonsuz. Yanlış olanda da en sert muhalefeti yapacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.