Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan ‘yeni sayfa’ eleştirisi: Her yeni sayfa açtıklarında yeni bir sorunla karşılaşıyoruz

AK Partili Hızal’dan ‘yeni sayfa’ eleştirisi: Her yeni sayfa açtıklarında yeni bir sorunla karşılaşıyoruz

Dün Menemen’de gerçekleştirilen Başka Vekili seçimlerinin yankıları hala devam ediyor. AK Parti Menemen İlçe örgütü seçim sonuçlarına itiraza hazırlanırken partilerden seçime ilişkin değerlendirmeler yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özgür Hızal, Menemen’deki seçime ilişkin CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ‘yeni bir sayfa’ sözlerine yanıt verdi. Yeni bir sayfanın yönetimin değişmesiyle olacağını ifade eden Hızal, “Her yeni bir sayfa açtıklarında da yeni bir sorunla karşılaşıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2020 - 12:14

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından Menemen Belediye Meclisi dün yeni başkan vekilini seçti.

İlk 2 turunda üçte iki çoğunluğun, son 2 turunda ise salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimde başkan vekili kura yoluyla seçildi.

Kuradan ismi çıkan Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt, seçimden galibiyetle ayrıldı.

Seçimin ardından sonuçlar ve seçimde birtakım usulsüzlüklerin olduğu iddiaları gündeme oturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özgür Hızal, seçimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Seçimde mevzuata aykırı birtakım uygulamalar olduğuna dikkat çeken Hızal, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in sçeim sonrasında yaptığı ‘Menemen’de yeni bir sayfa’ açıklamasına da değindi.

“MENEMEN’DE SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞANDI”

Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan’ın Menemen’de yaşanan sürecin düzeltilmesinde başarılı olacağını düşündüğünü ifade eden Hızal, “Menemen’e hizmet etmek istiyorduk ama sonuçta bir seçim yapıldı. İlçe başkanlığından meclis salonuna giderken ilçe halkının bu konuda ne kadar umutlu olduğunu, esnafın Aydın Bey’e, İlçe Başkanımıza ve meclis üyelerimize nasıl bir sevgi gösterdiğini gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Ama seçimler 15-15 eşit çıktı. Menemen’e hizmet etmek isterdik. Çünkü Menemen ‘de son 1,5-2 yıldır sıkıntılı bir süreç yaşandı. Bu sürecin ortada kalkmasını hızlandıracağımızı ve iyi bir hizmet kalitesi ortaya koyabilirdik gibi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“MEVZUATA AYKIRI TEKNİK SORUNLAR VAR”

Dün AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, seçimde usulsüzlük olduğunu belirterek itiraz edeceklerini açıklamıştı. Hızal, seçim esnasında mevzuata aykırı bazı durumlar yaşandığını belirterek, “Seçimin sonunda da bir kura seçimi yapıldı. Gerçi kura seçimi ile ilgili birtakım hukuki problemler var. Bununla ilgili arkadaşlarımız da hukuki süreci başlatacaklar. Bir hukukçu olarak ben orada birtakım teknik sorunlar olduğunu düşünüyorum. Kura yönteminde mevzuata aykırılık olduğunu, seçimlere ara verilmemesi gerektiği, kura seçiminden önce bir tur seçimin daha yapılması gerektiğini söyleyebilirim. Menemen’deki meclis grubundaki arkadaşların bu konudaki dik duruşları beni fazlasıyla mutlu etti. Adayımız olan Aydın Bey’in Menemen’de ne kadar sevildiğini bir kez daha gördük” dedi.

“HADİSELERDEN DUYULAN RAHATSIZLIĞIN SONUCU”

Millet İttifakı’ndan Cumhur İttifakı’na 3 oy verilmesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Hızal, “Şurdan oy geldi, buradna oy geldi konusuna çok girmek istemiyorum. Şunu söyleyebilirim. Aydın Pehlivan’ın ne kadar doğru bir aday olduğunu gördük. Dün yaşanan tabloda Millet İttifakı’nda olan arkadaşlarımızın da yaşanan bazı şeylerden rahatsızlık duyduğunu ve bazı şeylerin değişmesini istediklerini gördük.Oyun kimden geldiğini bilemem ama özellikle son 20 aydır Menemen Belediyesi’nde yaşanan birtakım hadiselerden duyulan rahatsızlığın sonucu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“YENİ BİR SAYFA YÖNETİMİN DEĞİŞMESİYLE OLURDU”

Hızal, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in dün seçim sonrasında söylediği “Menemen’de yeni bir sayfa açılıyor” sözlerine ilişkin ise şunları söyledi; “Yeni bir sayfa mı açacaklar yoksa sayfanın devamını mı getirecekler onu bilemiyoruz. İlerleyen süreçte göreceğiz. Menemen’de yeni bir sayfa yönetimin değişmesiyle olurdu. Her yeni bir sayfa açtıklarında da yeni bir sorunla karşılaşıyoruz. O da ayrı bir problem.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.