Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan yeni 'Şato' çıkışı!

AK Partili Hızal’dan yeni 'Şato' çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal TV35’te canlı yayınlanan Alper Baran Esin’in sunduğu Kent ve Siyaset programına katıldı. İzmir gündemini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 100 günlük performansını değerlendiren AK Partili Hızal “100 günlük performans değerlendirmesi yaparsak, Sayın Soyer’in kişisel PR çalışmalarını çok başarılı bir şekilde sergilediği kanaatindeyim” dedi. Hızal ayrıca Soyer’in konut olarak kullandığı ‘Şato’nun sokağında yapılan yol çalışmasını da ‘Kendisi orada oturmasaydı o çalışma yapılacak mıydı'’  diyerek eleştirdi.  AK Partili Hızal’dan yeni 'Şato' çıkışı!

  • Ege Postası
  • 26.07.2019 - 17:00

EGEPOSTASI - Rizeli olduğunu, okumak için İzmir’e geldiğini ve AK Parti Gençlik kollarında siyasete başladığını belirten ve ‘İzmir gibi bir kentte AK Parti adına siyaset yapmak zor mu’ sorusunda yanıt veren AK Partili Hızal “Zor değil şöyle; AK Parti katıldığı bütün seçimlerde hep iktidar olmuş bir parti. Muhalefeti çok iyi bilen bir parti değil. Ama biz İzmir’de maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. İktidar partisinin yerelde muhalefet olması zaman zaman sorunlara neden olabilir ama biz İzmirliler’in teveccühünü gördük ve görmeye devam ediyoruz. Biz bir zorlukla karşılaşmadık. İzmir’de yaptığımız devasa mitingler oldu. 100 binleri meydanlara topladık. Muhalefet yapmakta zorlandığınız şehirlerde böyle dev organizasyonlar yapamazsınız. Sosyolojik açıdan değerlendirmek başka bir mesele. Biz 2011 seçimlerini muazzam oy oranlarıyla sonuçlandırdık. Son seçimlerde Cumhur İttifakı olarak 1 milyonun üzerinde oy aldık. Bilirsiniz İzmir’in için ‘Kale’  ifadesi kullanılır, İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığını seçim tarihimize baktığımızda görürüz. Rakamlar kale olmadığını gösteriyor” diye konuştu. 

"İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi faaliyetleriniz nasıl gidiyo? Belediye meclislerinin popülaritesi arttı... Ne diyorsunuz'" sorusuna yanıt veren AK Partili Hızal “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bize verilen muhalefet görevini yerine getiriyoruz. Son dönemde üç büyük şehrin meclisleri canlı yayınlanıyor. Vatandaşın ilgisi de bunun için arttı. Herkes çok yakından takip edebiliyor artık yaşadığı şehrin gündemini. Canlı yayınlar demokrasimiz için iyi bir şeydir ve vatandaş hakkında daha olumlu kararlar alınmasını sağlar" dedi.

200 MİLYON BORÇLANMA YETKİSİ!
"Başkan Soyer’in tartışmalara neden olan Büyükşehir Belediyesi adına 200 milyonluk borçlanma yetkisi hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Hızal “Biz meclisin ilk gününden itibaren, İzmir için doğru olan her noktada yanınızdayız dedik. İzmir’in aleyhinde olan her şeye karşı çıkarız. Borçlanmayla ilgili yetki talep edildi. Bu borçlanma neticesinde İzmir'e ne gibi yatırım yapılacak ya da ne yapılacak. Sorumuza yanıt alamadığımız için olumsuz oy kullandık. Bu 200 milyon lirayla ne yapılacağını öğrenemedik. Tabi biz Büyükşehir Meclisi’nde muhalefetteyiz, bizim olumsuz oylarımıza rağmen bu borçlanma yetkisi sayın Soyer’e verildi” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN 4,8 MİLYON BORCU VAR
‘Aziz Kocaoğlu'nun borçsuz belediyeyiz’ açıklamasını hatırlatması üzerine konuşan Hızal “Kredi notlarının yüksekliği üzerinden ’ender borçsuz belediyeyiz’ algısı oluşturdular. Hepimiz bunun böyle olmadığını biliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4.8 milyor Türk Lirası borcu var. Biz Borçlanmaya salt parasal olarak bakmıyoruz ama borcumuz olduğu da bir gerçek’ dedi.

‘SOYER KİŞİSEL PR’NI ÇOK BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YAPTI’
Başkan Soyer’in ilk 4 ayını nasıl değerlendiriyoruz, yeterli buluyor musunuz'’ sorusuna yanıt veren Hızal "İzmir’e bu anlamda bütüncül bakmak gerekir. Karaburun’dan Kiraz’a, Bergama’dan Kınık’a eşit hizmet etmek gerekir. 100 günlük performans değerlendirmesi yaparsak, kişisel PR çalışmalarına çok başarılı bir şekilde sergilediği kanaatindeyim. Doğrusunu söylemek gerekirse bu sorunlar 15 yıldır dile getirilen sorunlar, bizim tarafımızdan da çaba gösterilen sorunlar. Tunç Soyer’in dün açıklaması vardı. İzmir’de turist sayısı açıklaması, 'sanki Sivas'ta yaşıyoruz' gibi bir örnekleme yapması da yakışık almadı. Antalya’ya 20 milyon, İzmir’e 1 milyon turist geldiğini söyledi. Bunu değiştireceklerini söyledi. Biz 4 ayda gördük ki yapısal sorunların ortadan kaldırılmasına ilişkin bir adım atılmadı. Ulaşım sorunuyla ilgili Buca Metrosu Onayı dışında bir proje sunulmadı. Sunulan tek proje, Altınyol'da bir şerit arttırma, üç şeridin dörd çıkarılması. Bu kadar ulaşım sorunu yaşayan bir şehirde bu projeyle mi halkın karşısına çıkacaksın” diye konuştu.

‘SAYIN SOYER ORADA YAŞAMIYOR OLSAN O YOL YAPILACAK MIYDI'’
İzmirli vatandaşlarımızın çok daha iyi koşullarda yaşamasını istiyoruz diyen Hızal “Maalesef 4 aylık süreçte olumlu bir adım atılmadı. Benim geçen gün gözlemlediğim bir olay var. Varyant'tan çıkarken vatandaş otopark çözümünü kendisi bulmuş. Bir şeridi kapatmış park etmiş. Aracını nereye park edilecek' Aynı yolun devamında Soyer’in konut olarak kullandığı Şato’nun sokağı var. Bir yol çalışması yapıldığını gördüm. Sayın Soyer orada yaşamıyor olsa yapılacak mıydı. Bugüne kadar niye yapılmadı. Onlarca böyle sorun olan sokak ve cadde var niye yapılmıyo? Öncelik İzmir halkı olmalı. Aynı şekilde kentsel dönüşüm için İzmir’de belirlenmiş 7 bölge var sadece birinde adım atıldı. İlçe belediyelerin yapabileceği hamleler yeterli olamaz. Ben Bayraklı ilçe başkanlığı yaptım, kentsel dönüşüm için ne tür adımları atmadıklarını çok iyi biliyorum. Bir alan kentsel dönüşüm alanı ilan ediliyor. Diğer alanlarda Çivi çakılmıyor. 21. Yüzyıl Türkiyesi'nde, İzmir'de oluyor bunlar, hiç yakışmıyor”’ diye konuştu. 

ATAMALARA SERT ELEŞTİRİ
Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin atamalarıyla ilgili eleştirilerde bulunan Hızal  “Büyükşehir’in yönetilmesi anlamında belediyenin iştirakleriyle ilgili çok ciddi sorun var. İzmir’i tanımayan liyakat sahibi olmayan, siyasi nedenler ve eş dost akraba kontenjanından pek çok kişiyi şirketlerimizin başında görebiliyoruz. Bu arkadaşlar İzmir’e nasıl katkı koyacaklar.  Daha Büyükşehir’in işleyişini bilmiyorlar” diye konuştu.

Büyükşehir Meclisi’nde ‘Alternatif çözüm önerileri oldu mu'’ sorusuna yanıt veren Hızal “Çok oldu. Hemen aklıma gelen iki tanesini örnek vereyim. Muhtarlarımzla ilgili bir öneri getirdik. İzmir’deki tüm muhtarların ulaşımda ücretsiz yararlanması gerektiğini önerimiz kabul gördü. Bizim önergemiz olarak meclis gündemine geldi ve İzmir’deki 1294 muhtarımız mesai saatlerinde ulaşımdan ücretsiz yaralanıyor. Yine halk taşıt uygulamasındaki indirim saatlerinin yetersiz olduğunu belirterek öneri sunduk kısmen de olsa kabul gördü” dedi.

‘UMARIZ ÜÇYOL-ÜÇKUYULAR SÜRECİ YAŞANMAZ’
‘Hükümet'in İzmir’e destek sağlaması elimizden geleni yapıyoruz’ diyen Hızal “ Buca Metrosu onayı ortada. Sürecin nasıl işlediğini mecliste dile getirdik. İl Başkanımız, milletvekillerimizin konuya el atması sonrası sayın Cumhurbaşkanı’mızın onayı geldi.Bundan sonra da konunun takipçisiyiz bir an önce ihale aşamasına gelmesini bekliyoruz.  Umarız Üçyol-Üçkuyular süreci yaşanmaz. Geçmişte yaşanan çok ciddi mağduriyetler yaşanmaz. Biz diyalog kapılarının her zaman açık olması gerektiğini düşünüyoruz. İzmir’e ne tür katkı koyacağımızı tartışmalıyız. CHP’nin eleştirdiğimiz muhalefet anlayışını İzmir’de yapmıyoruz. İzmir’i ilgilendiren sorunların tarafımızla da paylaşılarak işbirliği yapılması tekliflerine açığız. Sayın Soyer teklif yaptı. Ankara’ya birlikte gidelim dedi. Biz de olumlu yanıt verdik. Bize öncesinden bir çalışma sunarlarsa bizde elimizden geleni yaparız dedik. En net örneği de Buca Metrosudur.

BİNALİ BEY İKİ HASTANE AÇTI
Binali Yıldırım(ın İzmir ziyaretini değerlendiren Hızal “İstanbul seçimleri nedeniyle bir süre İzmir’e gelemedi. İzmir milletvekili kendisi. İzmir’de çok ciddi karşılığı var. İzmirliler onu seviyor. Havalimanında kendisini binlerce İzmirli karşıladı. Sonrasında Kınık ve Bergama ziyaretleri gerçekleştirildi. İki hastane açtı. Kınık ve Foçalı vatandaşlarımıza kapsamlı hizmet edecek hastaneler bunlar. Bu noktada Binali Bey’e yapılacak en son eleştiri ‘İzmir’e üvey evlat muamelesi yapılmasını göz yumduğu’ suçlamasıdır. Binali Bey konu İzmir’e hizmet olduğu zaman siyaseti eliyle bir kenara iter. Bütün engellemeler ve eleştirilere rağmen sadece konak tünelleri bile İzmir ulaşımına ne kadar katkı koyduğunu özetleyebiliriz. Hayata geçirildikten sonra başta eleştirenler faydalanıyor. Elbette faydalanacaklar İzmir için yapılmış bir şey" dedi.

KEMALPAŞA VE TORBALI ÇIKIŞI'
"Biz İzmir Büyükşehir Meclisi’ndeki harareti de merak ediyoru? Tartışmalar çıkıyor mu'" sorusunu yanıtlayan “Tartışmaları bu dönemde mümkün oldukça, siyaset üslubuna uygun bir çizgide tutmaya çalışıyoruz. CHP grubu da aynı hassasiyette davranmaya çalışıyor. Ama her noktada aynı düşünceye sahip değiliz. Farklı dünya görüşlerine sahibiz. İzmir'le alakalı sorunların son noktasına kadar tartışmalı. Ama iki ay kadar önce Kemalpaşa, Torbalı gibi bazı CHP’li belediyelerde afişler asıldı. Belediye borçlarını ifşa ettiler. Bunun doğrusu mecliste tartışılmasıdır. Bunu yapanlara bakıyoruz. Torbalı 100’ün üzerindeki işçi kardeşimizi işten çıkarıyorlar, Kemalpaşa’ya bakıyoruz, başkanın siyaset etiği dışında tüm Türkiye’de gündem olan hareketlerini görüyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.