Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal'dan su zammına tepki! Unvan yeniden İzmir’e verildi

AK Partili Hızal'dan su zammına tepki! Unvan yeniden İzmir’e verildi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğuyla 1 Eylül’den itibaren suya yüzde 11,76 oranında zam yapıldı. Mecliste su zammına tepki gösteren, AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, meclis sonrası da eleştirisini sürdürdü. Hızal, "Su pahalılığı konusunda İstanbul’un liderliği uzun sürmedi! İZSU’nun bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda suya 8 ay içerisinde toplamda yaklaşık %30’a denk gelen ikinci zam yapılarak Türkiye’nin en pahalı suyu ünvanı yeniden İzmir’e verildi." dedi.

  • Ege Postası
  • 10.08.2020 - 23:30

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 1 Eylül 2020'den geçerli olmak üzere, suyun metreküp fiyatına yüzde 11,76 oranında zam yapılmasını kararlaştırdı.

Mecliste suya zam yapılmasını eleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Bir fiyat düzenlemesi demek doğru değil. Burada babalar gibi bir zam yapıldı." sözleriyle tepksini dile getirmişti. Hızal tepkisini meclis sonrası da sürdürdü.

AK Partili Hızal sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Su pahalılığı konusunda İstanbul’un liderliği uzun sürmedi! İZSU’nun bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda suya 8 ay içerisinde toplamda yaklaşık %30’a denk gelen ikinci zam yapılarak Türkiye’nin en pahalı suyu ünvanı yeniden İzmir’e verildi.

Cumhur İttifakı olarak yatırım yapılmaksızın, ilçelerde yaşanan su sorunlarına çözüm aramaksızın gerçekleştirilen zamma şiddetle karşı çıkmamıza rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki zammı oy çokluğuyla meclisten geçirdi.

Tarımsal kalkınmadan bahsederken Kiraz’da hayvancılık yapan vatandaşlarımıza su bile götüremeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir samimiyet sınavında daha ne yazık ki başarısız oldu. Popülizm sevdasının sonuçları yine vatandaşı üzdü..."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.