Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan sert şirket tepkisi:‘şirkete kilit vurun, gitsin!’

AK Partili Hızal’dan sert şirket tepkisi:‘şirkete kilit vurun, gitsin!’

Bayraklı Belediyesi’ne ait BAYBEL A.Ş.’nin sermaye artırımı mecliste tartışmalara neden oldu. Belediyeye ait olan BAYBEL A.Ş.'nin sermayesinin artırılmasına karar verildi. Nafiz Gürman Mahallesi'nde bulunan bazı mesken ve dükkanlarla belediyeye ait billboard-reklam gelirlerinin BAYBEL A.Ş.'ye devredilmesi noktasında, AK Parti cephesinden sert eleştiriler geldi. Şirketin zarar ettiğini belirten AK Partili Özgür Hızal, Bir yıldır kötü bir yönetim sonrasında şirketler zarar etti. Bunu denetleyemeyeceksek bu sermaye artırımının hiçbir anlamı kalmıyor. Eğer zarar ediyorsa ve süre kazanmak adına bu hamleyi yapıyorsanız şirkete kilit vurun gitsin.” dedi

  • Ege Postası
  • 01.07.2020 - 22:08

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde  Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.  Koronavirüs salgını sebebiyle 3 aydır toplanamayan meclis, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak CHP, AK Parti ve MHP gruplarından belediye komisyonlarına seçilecek isimler belirlendi. Plan ve Bütçe, Mahalle Sınırları Tespit, İmar, Hukuk İşleri, Çocuk Gençlik ve Spor, Çevre ve Sağlık, Eğitim İşleri, Esnaf, Sanaatkarlar ve Pazaryeri, Sosyal İşler, Kültür, Sosyal Konutlar, Kent Konseyi, Kadın-Erkek Eşitliği, Madde Bağımlılığı ile Mücadele, AR-GE, Kentsel Dönüşüm, Engelliler ve Deprem Afetler komisyonlarında görev yapacak isimler belirlendi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Encümen Komisyonu seçimi için gizli oylama yapıldı. İsmail Sarı, Şentürk Apaydın, İrfan Önal encümen olarak komisyona seçildi. Önergelerle ilgili yapılan görüşmede anlamlı bir karara imza atıldı. Tepekule Mahallesi'nde bulunan parka, şehit Sadık Akın'ın ismi verildi.

Belediyeye ait olan BAYBEL A.Ş.'in sermayesinin artırılmasına karar verildi. Nafiz Gürman Mahallesi'nde bulunan bazı mesken ve dükkanlarla belediyeye ait billboard-reklam gelirlerinin BAYBEL A.Ş.'ye devredilmesi noktasında, AK Parti cephesinden sert eleştiriler geldi. Şirketin zarar ettiğini belirten AK Partili Özgür Hızal, billboardlar ile ilgili olarak yapılacak 10 yıllık devrin uzun olduğunu ve seçimde belediye el değiştirirse bunun sorun yaratabileceğini belirtti. Hızal ayrıca billboardların Büyükşehir Belediyesi'nin devrinin de söz konusu olduğunu söyledi.

ŞİRKETE KİLİT VURUN, GİTSİN

Özgür Hızal, şu açıklamalarda bulundu:

“Bir yıldır kötü bir yönetim sonrasında şirketler zarar etti. Gerekçelerini konuştuk. Meclis üyesi olarak şirketin denetimini bizler yapamıyoruz. Komisyonlarda CHP'li üyelerle birlikte şirket yönetim kurulu başkanı gelmedi.  Bunu denetleyememeksek bu sermaye artırımının hiçbir anlamı kalmıyor. Denetim yapamamak demek muhalefete by-pass yapmak demek. Eğer zarar ediyorsa ve süre kazanmak adına bu hamleyi yapıyorsanız şirkete kilit vurun gitsin.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.