Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal'dan sert atama tepkisi: Belediye şirketi mi, aile şirketi mi

AK Partili Hızal'dan sert atama tepkisi: Belediye şirketi mi, aile şirketi mi

Oğlunu belediye şirketine genel müdür yardımcısı yapan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Belediye Başkanları Çalıştayı programındaki talimatlarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “İsmail Uygur o toplantıda yok muyd? Katılmadıysa kimse genel başkanının bu konudaki tutumunu kendisine aktarmadı m? Yoksa İsmail Uygur kendisini Torbalı’ya aday yapan iradeyi yok mu sayıyo? ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışıyla Torbalı’da kime nasıl hizmet verece? En önemlisi de bu atamayı partisinin genel başkanına nasıl anlatacak'“ sorularını sordu. AK Partili Hızal'dan Torbalı'daki atamaya sert tepki

  • Ege Postası
  • 28.07.2019 - 15:44

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un oğlunu belediye şirketi TORBEL'e genel müdür yardımcısı olarak atamasına ve 7 bin lira maaş bağlamasına sert tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Özgür Hızal, “Belediye şirketi mi aile şirketi mi belli değil. Katılımcı belediyecilik anlayışını çok yanlış anlayan İsmail Uygur’a bu mantıktan vazgeçmesini, gerçek anlamda belediyecilik yapmasını öneriyoruz” dedi.

STAJ DÖNEMİNDE GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI

İşletme son sınıf öğrencisi Efe Uygur’un henüz diplomasını bile almadığını ifade eden Hızal, “Belediye şirketi mi aile şirketi mi belli değil. İsmail Uygur, oğluna staj yeri bulamayıp belediyede genel müdür yardımcılığı kadrosunda bu görevi yerine getirmesini istemiş anlaşılan. Ancak bu konuda kendi genel başkanlarının da özellikle her fırsatta dile getirdiği liyakata dayalı atama konusuyla uzaktan yakından bir bağ bulamıyoruz. Efe kardeşimiz belki ileride çok başarılı bir işletmeci olabilir fakat şu dönemler kendisinin staj dönemleri. Torbalı belediye başkanına yaptığı bu liyakatsiz atamadan vazgeçip aile kalkındırma çabalarını bir köşeye bırakmasını öneriyoruz” diye konuştu.

Söz konusu pozisyon için güvenecek kimsesi kalmadığını söyleyen Uygur’a anlam veremediğini söyleyen Hızal, “Bir kentin belediye başkanı olarak bu cümleyi nasıl kurabildiğini anlayamıyoruz. Bu mantıkla yola çıkarsak belediye başkanı belediyedeki yöneticilerinin hiç birine ve Torbalı halkına güvenmiyor. İnsanına güvenmediği bir ilçeye neden belediye başkanı oldu” dedi.

“SEÇİM VAATLERİNİ ÇABUK UNUTTU”

Torbalı Belediyesi’nin toplu işten çıkarma kararlarına da değinen Hızal, “Seçim kampanyasında belediyeden işçi çıkarmayacağını bir reklam videosuyla ilan eden İsmail Uygur vaatlerini çabuk unuttu. Verdiği sözlere rağmen ekonomik sebepleri gerekçe göstererek yüzlerce Torbalılı hemşehrimizi işsiz bırakan, adeta işçi kıyımı yapan İsmail Uygur’un hısım akraba işe almak için bu yolu seçtiği son hareketiyle de gayet açıktır. Belediye bir aile şirketi değildir ve Belediye Başkanlığı makamı sadece aileye değil kentin tüm insanlarına karşı sorumluluk gerektiren makamdır” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN BAŞKANINDAN TEPKİ

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan da tepkisini sosyal medyadan "En çok genç işsizin olduğu il İzmir'de, bir tek oğlunu buldun değil mi güvenece? İşte CHP budur. Dün Karaburun, Bugün Torbalı, yarın niceleri" sözleriyle dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.