Dolar 32,5849
%0.3
Euro 35,0684
%0.28
Altın 2.457,590
%0.88
Bist-100 9.821,00
%1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan Selçuk’taki araziyle ilgili manidar Özcan Purçu göndermesi

AK Partili Hızal’dan Selçuk’taki araziyle ilgili manidar Özcan Purçu göndermesi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Selçuk’ta bulunan ve imar plan değişikliği tartışılan alanda CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun arazileri olduğu için emsali görülmemiş bir uygulamaya imza atıldığını söyledi. Söz konusu alanın plan değişikliği konusu İzmir Büyükşehir Meclisi Eylül ayı ilk oturumda AK Parti ve CHP grupları arasında uzun tartışmalara neden olmuştu.

  • Ege Postası
  • 16.09.2020 - 15:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı ilk oturumuna İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve üst ölçekli planlarda tarım arazisi olarak görünen alandaki imar değişikliği konusu AK Parti ve CHP grupları arasında büyük gerginlik yaratmıştı. Maddenin reddi yönünde oy kullanan AK Parti Grubu adına konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, teamüllere uygulamanın teamüllere aykırı olduğunun altını çizmişti.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda Roman vatandaşların çadırlarının bulunduğu alanın sadece alanda CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun alanda arazisi olduğu için böyle emsalsiz bir uygulamaya imza attığını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN EMSALSİZ UYGULAMA

Söz konusu arsayla ilgili Selçuk’taki arsayla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu’nun ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin teamüllerine aykırı bir tavır sergilendiğini belirten Hızal, “O arazi üst ölçekli planlarda, 1/100000 binliklerde 1/25000 binlerde tarım arazisi olarak görünüyor. Öncesinde bu konu Meclis’te bizim önümüze bir önerge olarak gelmeliydi ama gelmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nun bu konuyu görüşmemesi ya da direkt olarak reddedilmesi gerekiyor. Ama komisyon ne yapt? Bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi. Böyle bir şey olabilir m? Siz bugüne kadar bu gibi her hangi bir şeyi bakanlığa göndermediniz, bununla ilgili bir uygulamanız olmadı. Neden bugün böyle bir şey yapılıyo? CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun bahsi geçen arazi alanda arazileri var. Bugün böyle bir karar verilmesinin nedeni işin arkasında Özcan Purçu’nun olması mı! Şu an o alanda Roman vatandaşlarımızın çadırları var. O araziye bina yapılabilmesi için imar planlarında değişiklik yapılması gerekiyor. İşin sosyolojik boyutunu tartışmıyorum. İşin teknik ve hukuki boyuna bakınca bugüne kadar yapılmayan bir uygulamanın bugün yapılması objektif kriterlere uygun değil. Bu uygulama sırf Özcan Purçu bu işin arkasında olduğu için yapılıyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR EN BAŞINDAN REDDETMELİYDİ

Selçuk’taki arazi üzerinde teamüllere uygun olmayan bir durumun söz konu olduğunu söyleyen Hızal, “Herhangi bir vatandaş geldiğinde kabul 1/100000 planlarda tarım arazisi olarak görülen alanda plan değişikliği istese İzmir Büyükşehir Belediyesi kabul etmeyecekti, bugüne kadar etmedi de zaten. Bu konuda vatandaşa görüş sorma gereği duymadı duymaz da. Ama bugün sırf topu taca atabilmek için ve sırf bu işin arkasında Özcan Purçu olduğu için böyle bir uygulama yöntemini seçiyor. Bu da kabul edilebilir bir durum değil. Eğer onay gelirse ‘Bakanlık yaptı’ diyecekler, ret gelişe de ‘Biz yapmak istedik Bakanlık reddetti’ diyecekler. Olayı tamamen bakanlık nezdine taşıyor. Aslında Büyükşehir bunu en başından reddetmeliydi ama yapmadı” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU ÇADIRLARIN KALDIRILMASI TALİMATINI VERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce söz konusu arazide bulunan çadırların bulundukları bölgeden kaldırılarak, yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılması talimatını vermişti. Kılıçdaroğlu ayrıca, Roman vatandaşların söz konusu bölgeden tahliye edilmesi ve soğuk havadan korunmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonluğunda kiralık evlere yerleştirilmesi talimatını da vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.