Dolar 32,5032
%0.16
Euro 34,5544
%0.03
Altın 2.492,690
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal'dan Kiraz planları açıklaması: Rant oyunlarını örtmek için...

AK Partili Hızal'dan Kiraz planları açıklaması: Rant oyunlarını örtmek için...

Kiraz planlarıyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Kiraz’daki projelere karşı çıkarak şehir merkezindeki rant oyunlarını örtmek için üstün çaba sarf ediyorlar” dedi. AK Partili Hızal'dan Kiraz planları açıklaması

  • Ege Postası
  • 14.03.2020 - 16:57

Plan yapılan alanın 1/25000 ölçekte hastane alanının bulunduğu yerde yapıldığını ifade eden Hızal, “Kamuya ait olan parselde hastane alanıyla beraber hastane fonksiyonuna ihtiyaç olabilecek ticaret alanı, ibadet alanı, yeşil alan, kültürel tesis, eğitim tesisi ve kısmen de konut alanı planlanıyor. Şehir merkezinin dışında kalan, bulunduğu konum ve çevresindeki yerleşim yerlerine hizmet vermek amacıyla planlanmış bir alana İzmir’in yöneticileri olarak destek vermek zorundayız” dedi.

“ŞEHİR MERKEZİNDEKİ RANT OYUNLARINI ÖRTMEK İÇİN…”

Mart ayı son meclis oturumunu hatırlatan Hızal, “Daha son mecliste,Konak’taki bir gayrimenkulün satış sonrası imar planı değişikliği sebebiyle hararetli tartışmalar yaşadık.Buradaki gayrimenkulün satışından sonra doğan kamu zararını görmezden gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, şehrin en uzak ilçesinde bölge halkına hizmet verecek bu plana destek olmadığı gibi engel olmaya çalışmasını anlamakta zorlanıyoruz. Kiraz’da vatandaşa hizmet getirmek için hazırlanan projelerin önüne geçmeye çalışan bu zihniyet, şehir merkezinde oynadıkları rant oyunlarını örtmek için üstün bir çaba sarf ediyor” ifadelerini kullandı.

“ADETA BARİKAT KURUYOR”

Seçimin üzerinden 1 yıla yakın süre geçtiğini ve bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmirlilere hizmet edecek tek bir projesinin olmadığını söyleyen Hızal, “Kendi deyimiyle ‘şehrin arka sokaklarına hizmet götürmeyi’ seçim vaadi olarak veren Soyer, Kiraz ve çevresinde yaşayan hemşehrilerimize hizmet gitmesinin önünde adeta barikat kuruyor” diye konuştu.

“SELÇUK’TA DA AYNI TAVRI GÖRMÜŞTÜK”

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bakanlık tarafından onaylanan kamu hizmetlerine karşı açtığı davaların kötü bir alışkanlık olduğunu dile getiren Hızal, “Bu engelleme politikalarının zararını, temel hizmetlerden mahrum kalan kentin insanları çekiyor. Selçuk’ta da benzer durum yaşanmış, 2017 yılında devlet hastanesi yapılmak için yapılan imar planına büyükşehir belediyesi dava açmış ve imar planları iptal olmuştu. Ancak yapılan planların hukuka ve planlama tekniğine uygunluğu Danıştay 6. İdaresince 2020 yılında onaylanmıştı. Selçuk ilçesi, geçen bu üç yıllık süreçte tamamlanarak hizmet verecek hastane kullanımından büyükşehir belediyesini geleneksel istemezükçü tavrı nedeniyle mahrum kalmıştı. Kiraz ilçesi için de benzer durum olmaması için var gücümüzle çabalamaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.