Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan Haber Aktif’te çarpıcı açıklamalar!

AK Partili Hızal’dan Haber Aktif’te çarpıcı açıklamalar!

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal, TV 35 ekranlarına video konferansla bağlanarak Covid-19 pandemisi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin aldığı tedbirlerle ilgili eleştirilerini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2020 - 16:44

EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın sokak dezenfeksiyon çalışmasına resminin de bulunduğu müzikli seçim aracı ve beraberindeki 30 kişilik ekiple katılmasını sert bir dille eleştirdi.

 

BELEDİYE BAŞKANI ÖRNEK OLMALI

AK Partili Hızal; “Dünkü olay hepimizi üzmüştür. Evet dezenfekten çalışması yapıldı. 30 kişilik heyet makam aracının kendisini takip etmesi. En önde de müzikli seçim aracının hareket halinde olması söz konusuydu. Meselenin reklam boyutuna daha fazla yanaşmış olduğunu görmek bizi üzdü. Bayraklılara hizmet etme kaygısı varsa bu görüntülerden uzak durulmalı. Hemen sonrasında da esasında yasak olan, bütün mekanların kapalı olması gerekirken bu 30 kişilik heyet bir kafe benzeri ortamda oturup dinlendiklerini iddia ediyorlar, ama bir sokağa çıkma yasağı var. İkincisi sosyal mesafenin korunması gerekiyordu. Özellikle belediye başkanlarının örnek olması gerekiyor. Artık gerçekten bir reklam aracı olarak kullanmalarını bırakmalarını öneriyoruz. İzmirli hemşehrilerimize destek olmalarını istiyoruz. Bundan sonraki süreçte bu görüntüleri bir İzmirli olarak görmek istemediğimizi dile getirebiliriz” dedi.

SOYER KENDİ REKLAM FİLMİ ÇEKER HALE GELDİ

Programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de eleştiren Hızal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de kriz belediyeciliği açıklamasının ardında kaldığını, kendi reklam filmini çeker haldeki görüntülerle karşılaşmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

AK Partili Hızal, “En başta süreç başladığında büyükşehir belediye başkanı kriz belediyeciliğinden bahsetti. 40 günlük süreç içerisinde ne yazık ki kriz belediyeciliği bir yana, bu krizden nasıl bir PR ve reklam çalışması ortaya koyarızı İzmir’de maalesef büyükşehir, Bayraklı ve birkaç ilçe belediyesinde yaşadık” dedi.

Hızal açıklamalarını şöyle sürdürdü:

40 GÜNDE KRİZ BELEDİYECİLİĞİ BİR YANA

Önemli bir süreçten geçiyoruz. Yerel yöneticilere ciddi görev düşüyor. Merkezi hükümetin aldığı net tedbirler var. Yerel yönetimlerin de destekler nitelikte tedbir alması gerekiyor. En başta süreç başladığında büyükşehir belediye başkanı kriz belediyeciliğinden bahsetti. 40 günlük süreç içerisinde ne yazık ki kriz belediyeciliği bir yana, bu krizden nasıl bir PR ve reklam çalışması ortaya koyarızı İzmir’de maalesef büyükşehir, Bayraklı ve birkaç ilçe belediyesinde yaşadık.

TUNÇ SOYER DRONLARLA KENDİ REKLAM FİLMİNİ ÇEKER HALE GELDİ

Bu hizmeti sunan büyükşehir belediyesi. Çok net bir matematik ortaya koyması gerekiyor. Yolcu sayısının azalması sefer sayısının azaltılacağı anlamına gelmez. sefer sayısını arttırmanız gerekiyor. Özellikle Sağlık ve İçişleri Bakanlığının tavsiyeleri doğrultusunda otobüslerin içine girecek yolcu sayısında düşüş söz konusu. Buradaki matematiği doğru okuyabilmek gerekiyor. Sokağa çıkma yasağının hemen arkasında ciddi bir yoğunluk oldu.

Özel bir durum söz konusu bugün. Tunç Soyer kriz belediyeciliğinden bahsettiğinde bunları öngördüğünü sanmıştık. Birtakım belediye başkanları droglarla sokakları dezenfekte ederken Soyer kendi reklam filmini çeker hale geldi droglarla. Bu krizden nasıl nemalanırımı görüyoruz. Konak meydanında bisiklete binerken ya da başka konumda reklam filmi çeker gibi olması söz konusu.

SOSYAL YARDIMLAR AYRIM YAPILMAKSIZIN…

Maske dağıtımında, toplu ulaşımda doğru planlamanın yapılması gerekiyor. Sosyal yardımlar noktasında hiçbir ayrım yapılmaksızın, ki Bayındır Belediye Başkanımızın dile getirdiği bir husus var, CHP’lisi AK Partilisi İYİ Partilisi  fark gözetmeksizin yapılması gerekiyor.

SÖZDE KALDIĞINI GÖRMÜŞ OLMANIN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ

İzmir’de toplu ulaşımda maskesiz binilemeyeceği durumundan sonra Tunç Soyer çıkıp maskematik yaptı. Bunu sadece metro istasyonlarıyla kısıtlandırdı. Ciddi sıkıntılar yaşandı bununla ilgili. Bununla ilgili makine alındı sanırım. Bunun bir iki ay öncesinden planlanması gerekiyordu. 30 belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanıyla sürecin başında bir toplantı gerçekleştirdik. Bu planlamaların yapıldığı bize söylendi. Gördük ki bunların sözde kaldığını görmüş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

BİRKAÇ ECZANEDE SIKINTI YAŞANMIŞ OLABİLİR…

Bununla alakalı zaten öncesinde bir çalışma yapıldı. Cumhurbaşkanımız tarafından hemşehrilerimize gönderilen maske ve kolonya var. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı çalışma da var. Eczanelerden maske alınmasıyla ilgili. Birkaç eczanede sıkıntı yaşanmış olabilir. Devlet ücretsiz maske dağıtımını bir şekilde yapıyor. Yerel yönetimlerin buna destek olması gerekiyor. Kaymakamlık ve valiliklerin de bir şekilde işin içine girdiklerini biliyoruz bazı yerlerde.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.