Dolar 32,4528
%-0.1
Euro 34,7909
%-0.52
Altın 2.439,730
%0.14
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'in İzmir dışı atamalarına yaylım ateşi!

AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'in İzmir dışı atamalarına yaylım ateşi!

Yaptığı liyakatsiz atamalarla Tunç Soyer’in, İzmir’e ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin kasasına zarar verdiğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “İzmir hakkında en ufak bilgi veremeyecek insanları danışman, hayatında yöneticilik yapmamış kişileri de şirket yönetim kurulu üyesi atayarak İzmir Büyükşehir Belediyesinin kasasına ortak etmiştir” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.06.2020 - 10:36

Danışmanlık ve şirket yönetimi atamalarının ahbap çavuş ilişkisiyle yapıldığını ifade eden Hızal, “Sırf partisinin üst kademesinde görevli ya da bu görevlilere yakın diye belediye şirketlerine yönetici olarak atanan kişiler, İzmir ve İzmirli hemşehrilerimize ne katabili? Yine ahbap çavuş ilişkisiyle Ankara’dan, İstanbul’dan danışmanlık görevine getirilenler İzmir’in dinamiklerine ne kadar hakimdi? Liyakat esas alınmadan yapılan bu atamaların İzmir’e herhangi bir katkı sağlamayacağı aşikardır” diye konuştu.

“ÖZGEÇMİŞLERİNİ MERAK EDİYORUZ”

Soyer’in belediye yönetiminde kararları siyasi düşünerek aldığını söyleyen Hızal, “Her konuda olduğu gibi danışman ve yönetici atamalarında da siyasi saiklerle hareket eden Soyer, hendek olaylarına destek veren sözde akademisyenleri şirket yöneticisi olarak atadı. Kendisine oy veren İzmirliler ve kendi adımıza bu atamalardan rahatsız olduğumuzu gerek sosyal medyadan gerekse geleneksel medya aracılığıyla duyurduk. Ancak Soyer tüm bu uyarıları kulak ardı ederek partisinin yöneticisini bir başka belediye iştirakine yönetici olarak atadı. Bir insanın eş, dost, akraba olması İzmir’in gelişmesinde büyük önem arz eden bir şirketin devamlılığı için yeterli bir özellik midi? Bu atamalarda liyakat aranması gerekmez m? Söz konusu isimlerin atandığı yerlerde başarılı olacaklarına dair nasıl bir özgeçmişleri var merak ediyoruz. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı hiçbir atamada liyakati esas almayan Tunç Soyer, İzmir hakkında en ufak bilgi veremeyecek insanları danışman, hayatında yöneticilik yapmamış kişileri de şirket yönetim kurulu üyesi atayarak İzmir Büyükşehir Belediyesinin kasasına ortak etmiştir” ifadelerini kullandı.

“İZMİRLİLER BUNUN HESABINI SORAR!”

Tunç Soyer’in ailesinin özel şoförünü İZDENİZ’e yönetim kurulu üyesi olarak atamasını da eleştiren Hızal, “30 yıldır ailesi için çalışan özel personelini İZDENİZ gibi bir iştirakin yöneticisi yapması kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Tunç Soyer, İzmir’de deniz ulaşımını yaygınlaştıracağını söylerken bunu konuyla hiç alakası olmaksızın o şirkete yönetici olarak atanan kişilerle mi yapaca? Her yerde liyakatten dem vuracaksınız, sonra alakasız bir görevde olan özel personelinizi belediye iştirakine yönetici olarak atayacaksınız. İzmirliler bunun hesabını sorar!” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.