Dolar 32,5859
%0.22
Euro 34,8448
%0.52
Altın 2.417,090
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan Başkan Soyer’e reklam göndermeli ‘eğitim paketi’ çıkışı

AK Partili Hızal’dan Başkan Soyer’e reklam göndermeli ‘eğitim paketi’ çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer’in açıkladığı eğitim ve ulaşım destek projelerini eleştirdi. Hızal, Büyükşehir’in zaten yapılması gerekeni yaptığını belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi devasa güce sahip bir belediyenin eğitim gibi önemli bir konu için 15 milyonluk bütçe ayırmaktan gurur duymasını garipsiyoruz” diye konuştu. Hızal, ayrıca yapılacak projeler için geç kalındığını da ifade etti. AK Partili Hızal’dan Başkan Soyer’e

  • Ege Postası
  • 23.09.2020 - 18:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 21 Eylül’de okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi yerel yönetimleri de harekete geçirdi. Pandemi koşullarında eğitim öğretim yılına başlayan öğrencileri koronavirüsten korumak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanında yerel yönetimler de bir dizi önlemler aldılar.
Okulların açıldığı 21 Eylül Pazartesi günü bir basın açıklaması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020-2021 Eğitim ve Öğreti Yılı için eğitime yönelik destek projelerini ve ulaşım önlemlerini açıkladı. Eğitim ve ulaşımda kullanılmak üzere 15 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını açıklayan Başkan Soyer, Büyükşehir’in öğrencilere tablet, kırtasiye desteği sağlayacağını söyledi. Hayata geçirilecek projeler kapsamında, okulları dezenfekte özelliği olan paspaslar alınacak ve İzmir’deki spor faaliyetlerinde de benzer destekler sağlanması için 2,7 milyon liralık bir bütçe de ayrılacak.

Tunç Soyer’in açıkladığı eğitim ve ulaşım planını eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yapılanların sosyal belediyeciliğin gereği olduğunu ve bu tarz faaliyetlerin reklamının yapılmasının kabul edilebilir olmadığını söyledi. 

“BUNUNLA GURU DUYULMASINI GARİPSİYORUZ”

Yapılanları eleştirmeyeceklerini ve İzmir için iyi olanlara karşı çıkmayacaklarını belirten Hızal, eğitim için ayrılan bütçenin yeterli olmadığını ifade ederek, “Ne yapılanlar ne de ayrılan bütçe yeterli değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi devasa güce sahip bir belediyenin eğitim gibi önemli bir konu için 15 milyonluk bütçe ayırmaktan gurur duymasını garipsiyoruz. Bunlar zaten yapılması gerek şeyler. Bunların reklamının yapılması ve bunlarla gururlanılması kabul edilebilir şeyler değil. Sosyal belediyeciliğin gereği zaten bu yapılanlar. Ekstra yapılan bir şey yok. Yapması gerekenin üzerine bir şey ekleyerek yapmamış ve yapmıyor da. Salgın döneminde de böyleydi. Ekstra hiçbir şey yapmadı. Hatta herhangi bir derneğin yapabileceği düzeyde bir takım yardımlar yaptı. Biz bunlarına artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Tunç Soyer’in açıkladığı maddelerde abartılacak bir şey yok. 7 milyarlık bütçesi olan İzmir büyükşehir Belediyesi’nin özellikle eğitim gibi faaliyetlere ayırdığı bütçe abartılan noktada değil. Bütçe de yeterli değil zaten. Ne internet için ne de diğer konular için yapılanlar yeterli değil. Bugün salgının da etkisiyle ekstra hizmet olarka yapıldığı söylenen şeyler zaten salgının olmadığı dönemde de yapılan faaliyetlerid. Bu salgın döneminde üzerine katarak yarıdmların yapılması gerekiyordu ama yapılmadı. Bunların standart yardım faaliyetlerinden hiçbir farkı yok” dedi.

“GEÇ KALINDI”

Tunç Soyer’in planları açıklamak için geç kaldığını söyleyen Hızal, “Tunç Soyer, kriz belediyeciliğinden bahsediyor. Kriz belediyeciliği dediğimiz şey, esasında bazı şeyleri önceden öngörüp ona göre adımların atılmasını ve tedbirlerin alınmasını gerektiriyor. Okullar ayın 21’inde açılıyor ve aynı gün basın toplantısı düzenliyor. Esasında bu toplantını çok daha öncesinden planlanıp yapılması gerekiyordu. Çok merak ediyorum okullar açıldı bu dağıtım faaliyetleri nasıl gerçekleştirilecek” diye konuştu.

“SOYER PANSUMAN DAHİ YAPMIYOR”

Tunç Soyer, düzenlenen basın toplantısında trafik sorununa çözüm için atılacak adımlardan da bahsederek Altınyol’a ek şerit yapılacağını söylemişti. Başkan Soyer’in trafik konusundaki açıklamalarına da değinen Hızal, şunları söyledi; “Tunç Soyer, 18 aydır görevde ve bu süre içerisinde trafiğin İzmir’de sorun olmaktan çıkması adına açtılmış hiçbir adım yok. İşin kötü tarafı bu yönde atılacak bir adımın göstergesi de yok. Hgeçen gün trafik yoğunluğu artıyor. Salgın döneminde de arttı ki yetkililerin bunu da öngöremeri gerekiyordu ama göremediler. Durum böyleyken siz çıkıp alternatif güzergahlar aramaksızın ve alternatif ulaşım araçları ortaya koymaksızın Altınyol gibi trafik yoğunluğunun var olduğu sadece bir noktada bir şeridin artırılmasından bahsediyorsunuz. Ortada ciddi bir yara var, o yara her geçen gün vücudu sarıyor ve ciddi zararlar veriyor. Ama Tunç Soyer o yaraya pansuman dahi yapamıyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.