Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Günaydın’dan Başkan Uygur’a ‘satış’ tepkisi: Arsa satarak hizmet edilmez

AK Partili Günaydın’dan Başkan Uygur’a ‘satış’ tepkisi: Arsa satarak hizmet edilmez

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Torbalı Belediyesi’nin ihale yoluyla iki toplu konut arsasını satışa çıkarmaısna büyük tepki gösterdi. Satışa çıkarıla arsaların Torbalı’nın en değerli arsaları olduğunu belirten Günaydın, “Arsa satarak hizmet yapılmaz. Uygur’un bu savurganlığını Torbalı kamuoyuna havale ediyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2021 - 12:56

Tobarlı Belediyesi, geçtiğişmiz günlerde TOKİ 2. etap alanın yanında, toplamda 27 bin 896 metrekarelik toplu konut alanını ihale soluyla satacağını duyurmuştu. 25 bin 398 metrekarelik arsa 16 Milyon 510 Bin liradan, 2 Bin 498 metrekarelik arsa da 1 Milyon 625 Bin liradan satışa çıkacak.

Belediye’nin satış ihalesi duyurusuna AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın’dan sert tepki geldi. Arsa satışıyla hizmet edilemeyeceğini belirten Günaydın, Uygur’un bu kararından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

UYGUR’U TORBALI HALKINA HAVALE EDİYORUM

Torbalı Belediyesi’nin iki yıldır gözle görülür herhangi bir hizmet yapmadığını ifade eden Günaydın, “Hiçbir hizmet yapmadan arsa satmanın mantığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Hangi projeyi yaptınız da, Torbalı için hangi hizmetleri yaptınız da bütçeniz yetmed? Har vurup harman savurarak Torbalı’nın geleceğini heba etmeyin. Bugüne kadar görev yapmış bütün belediye başkanları ilçemize arsa kazandırırken, Sayın İsmail Uygur belediyenin mevcut arsalarını satıyor. Arsa satarak hizmet yapılmaz. Uygur’un bu savurganlığını Torbalı kamuoyuna havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

MİRASA KONMUŞ HAYIRSIZ EVLAT GİBİ

Satılan arsaların belediyelerin en değerli arsları olduğunun altını çizen Günaydın, “Torbalı Belediyesi zaten arsa fakiri bir belediye. İlçe merkezinde neredeyse hiç hizmet alanı yok. CHP'li Uygur belediyesi tasarruf yapıp, kaynak üretip yeni yerler alacağına, kendinden önceki dönemlerde güçlükle alınmış yerleri satıyor. Satışa çıkardığı arsalar, belediyenin en değerli arsaları. Kundaktaki bebeğin o arsalarda hakkı var. Uygur, kendinden sonrasını tufan görüyor” dedi.

TORBALI’YA İHANETTİR

Günaydın, Başkan Uygun’un verdiği sözleri tutmadığını belirtti ve  “İsmail Uygur göreve gelmeden önce arsa satışlarına karşı olduğunu söylüyordu. Verip de tutmadığı diğer sözler gibi, maalesef bu konuda da bizleri şaşırtmadı. Daha görevde iki yılını doldurmadan belediyenin en değerli arsalarını haraç-mezat satışa çıkardı. 3 yıl sonra Torbalı halkının karşısına hangi yüzle çıkacak merak ediyorum. Değerine paha biçilemeyen bu arsaların satışı, Torbalı’ya ve Torbalı halkına ihanettir” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.