Dolar 32,3316
%0.16
Euro 35,1655
%-0.05
Altın 2.243,490
%0
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Girbiyanoğlu’dan ağır eleştiri: Yerel yönetim asli görevlerini yapmaktan bile aciz

AK Partili Girbiyanoğlu’dan ağır eleştiri: Yerel yönetim asli görevlerini yapmaktan bile aciz

Mikrofon Sende programında konuşan AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, ilçede birçok sorunun olduğunu belirtti ve “Yerel yönetim asli görevlerini yapmaktan bile aciz” dedi. Hükümetin ilçedeki sorunlara derman olarak birçok projeyi hayata geçirmek için düğmeye bastığını ifade eden Girbiyanoğlu, inşaatı durdurulan Selçuk Devlet Hastanesi için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 19.01.2021 - 17:39

EGEPOSTASI- AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, TV35 ekranlarında yayınlanan Mikrofon Sende programında Mustafa Çetin'in Selçuk’a dair sorularını yanıtladı.

Yerel yönetimlerin Selçuk’ta eksik kaldığını belirten Başkan Girbiyanoğlu, AK Parti ilçe teşkilatı olarak vatandaşların sorunlarına çözüm üretme noktasında ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Hükümetin ilçedeki yatırımlarından da bahseden Girbiyanoğlu, mahkemenin verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararı nedeniyle inşaatı durdurulan Selçuk Devlet Hastanasi’yle ilgili de müjde verdi.

“MASA BAŞINDAN BU İLÇEYİ YÖNETEMEZSİNİZ”

İlçe belediye yönetiminin vatandaştan ve ilçe sorunlarından uzak olduğunu ifade eden Başkan Girbiyanoğlu, belediyenin asli görevlerinde dahi eksik kaldığını söyledi. Girbiyanoğlu, “Göreve geldiğim günden bu yana devamlı sahadayım. Vatandaşlarımızın dertleriyle hemhal olmayı kendime ilke edindim. Vatandaşlarımızın bize ilettiği sıkıntıların büyük bir bölümü genel anlamda yerel yönetilerle alakalı. Yani asli görevlerini yapmaktan aciz, vizyonel anlamda ilçeye hiçbir şekilde bir şey katma derdi olmayan, sokaklardan uzak. Siz halktan uzak olursanız bu ilçenin derdini ne anlayabilirsiniz ne çözebilirsiniz. Sayın Başkan’ın göreve geldiği günden bu yana elle tutulur gözle görülür hiçbir hizmeti yok. Anca çiçektir böcektir, şu ödüldür bu ödüldür, ‘Şuradan şu ödülü aldım’ ‘buradan bu ödülü aldım’...  Bunun için mi buralardayı? Yani 2 yılı bu şekilde geçirdiler. Kaldı 3 yıl. Biz AK Parti olarak vatandaşlarımızın bütün dertleriyle hemhal olup sorunlarını çözmek için gecemizi gündüzümüze katacağız ve 3 yıl sonra AK Parti belediyeciliğini ilçemize getirmek için çalışacağız. Yerel yönetim asli görevlerini yapmaktan bile aciz. Vatandaştan ve sokaklardan uzaklar. Masa başından bu ilçeyi yönetemezsiniz. Çıkın biraz vatandaşların sorunlarını dinleyin. Bu ilçeye çağ atlatacak projeler gerekiyor. Bunları yapmadığınızda ilçeye nasıl faydalı olacaksını? Kazılan çukurlar bile kapatılmıyor. Bir yağmur yağıyor, Selçuk’un halini görüyorsunuz. İzmir merkezde gördüğümüz görüntülerin aynısı Selçuk’ta da oluyor. Bugün bu altyapı sorunlarını halletmek ve vatandaşı zor duruma sokmamak yerel yönetimlerin görevi. Ya yapacaklar, yapamıyorlarsa vatandaşın karşısına çıktıklarında vatandaş gereğini yapacaktır” diye konuştu.

SELÇUK’TA TARIMA YENİ BİR SOLUK GELİYOR

Merkezi yönetimin Selçuk ile ilgili ilçeyi kalkındıracak birçok projesi olduğunu belirten Başkan Girbiyanoğlu, şunları söyledi; “Hükümetimizin Selçuk ile ilgil ciddi yatırım planları var. Devam eden bazı projelerimiz var. Şu anda bir kanal projemiz var. Son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın 35 büyük projesinden biri de bu. Geçen ay Ankara ziyaretimizde Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’yi ziyaret etme fırsatı buldum. Kendisi de bu projeye çok değer verdiğini ifade etti ve yanımda kurmaylarına bu proje bitene kadar kesintisiz bir şekilde ödenek verilmesi talimatı verdi. Bu bizim için çok kıymetli. Kanal projemizi çok önemsiyoruz çünkü ilçemize ciddi anlamda farklı bir vizyon katacak. Projeler olmadığı müddetçe ilçemiz bir arpa boyu yol alamaz. Bunun dışında tarıma dayalı organize sanayi konusunda Sayın Bakanımız’dan bir talebim oldu. Kendisi de bu konuda bakanlığın üzerine düşen ne varsa yapılması talimatı verdi. Biz de çalışmalarımızı yapıyoruz. Proje olgunlaştığı zaman Sayın Bakanımız ile tekrar bir araya geleceğiz. Selçuk’a organize sanayiye dayalı bir tarım kazandırmak istiyoruz. Çünkü Selçuk, narenciye ilçesi. Bizde mevsim bitmez. Bizim narımız, ayvamız, mandalinimiz, üzümümüz bol. Bu sene Selçuk’tan 22 bin ton ürün ihraç edilmiş. Bu açıdan bu organize sanayinin büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum. İstihdam konusunda büyük katkıları olacak. İhracatımızı da direkt bu noktadan yapacağız. Şu anda sözünün geçtiği yerde bile yatırımcılar talep noktasına geldi.

20 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Onun dışında çiftçilerimizin 2018 yılından bu yana bizden talep ettiği, Depo Efes dediğimiz Efes Soğuk Hava Deposu’nun arkasından bizi Küçük Menderes’in üzerinden Zeytinköy ve Barutçu Ovasına bağlayacak olan 15 bin dönüm araziye bağlayacak olan bir köprü talepleri vardı. Sayın Bakanımla görüştüm. Kendisi talimatları verdi. 56 metre uzunluğunda ve 6 metre çapında bir köprünün yapılması için çalışmalar başladı. Mart ayında ihale aşamasına getirebilmek için çalışıyoruz. Ayrıca Zeytinköy ve Belevi kanallarımızın temizliği botasında ciddi talepler vardı. Zeytinköy’ü tamamladık. Şu anda Zeytinköy uzun zamandır olmadığı kadar temiz bir sulama kanalına sahip. Belevi’de çalışmalarımız başladı. Yaklaşık 20 yıldır Belevi’nin sinek sorunu çözülmüyor. Biz 20 yıldır çözülemeyen sorunu çözeceğiz.

"KONU SELÇUK’SA DEĞİL BİR KAPIYI ÇALMAK O KAPININ ÖNÜNDE YATARIM"

En can alıcı yere geleyim. Hem de vatandaşlarımıza müjdeyi vermiş olayım. Selçuk Devlet Hastanesi’nin inşaatı dönemin CHP’li belediye meclis üyelerinin idare mahkemesine yaptıkları ‘yürütmeyi durdurma’ başvuruları nedeniyle durdurulmuştu. Selçuk’un elzem bir şekilde devlet hastanesi ihtiyacı var. Bu konuda girişimlerimizi tamamladık. Sağolsun Sayın İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli, bakanlıkla son görüşmesinde 2021 planlamasında olmamasına rağmen Selçuk Devlet Hastanesi’ni 2021 yılı yatırım planları önerisine aldırdı. Mart ya da nisan ayında ihaleye çıkma sürecine gelmeyi planlıyoruz. Siyasi rekabet çok ayrı bir şeydir ama hizmetin siyaset olmaz. Ben göreve geldiğimde de söyledim. Mesele Selçuk’sa ben değil bir kapıyı çalmak o kapının önünde yatarım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.