Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Doğan: 'İZSU işin suyunu çıkardı'

AK Partili Doğan: 'İZSU işin suyunu çıkardı'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir’in üç farklı ilçesine su verilememesinden kaynaklanan büyük sıkıntının sonrasında İzmirlilerin hakkını savunmak üzere önemli açıklamalarda bulundu. Doğan'dan İZSU'ya 30'uncu yıl göndermesi

  • Ege Postası
  • 17.05.2017 - 11:51

İZSU bu işin artık suyunu çıkarmıştır diyen Doğan, İzmir'de suya gelen yüzde 5'lik zammın ardından vatandaşa tamamen sağlıksız koşullardaki tankerlerle hizmet götürülmesine de sert tepki gösterdi.

Ulusal ve yerel medyada çıkan haberlerde vatandaşın yaşanan bu eziyete karşılık tanker başlarında su doldururken sürekli Büyükşehir Belediyesi’nin yaşattığı eziyete sert tepki göstermesine sessiz kalmayan Doğan, İZSU'nun tankerlerle su dağıttığına ve vatandaşları mağdur ettiğine dikkat çekerek, "30'uncu yılını kutlayan İZSU İzmir'i 30 yıl geriye götürmüştür. Bu çağda ulaşımı kâğıt biletle sağlayan, suyu pas tutmaya yüz tutmuş eski tankerle dağıtan belediyecilik anlayışı İzmir'e yakışmamaktadır. İZSU bu krizde sınıfta kalmıştır. İzmirli sizden zam değil hızlı çözüm ve kaliteli hizmet beklemektedir." Dedi.

"İZSU İZMİRLİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI"

Türkiye'nin en pahalı suyunu satan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin suyu eski tankerle dağıttığını belirten Doğan, geçtiğimiz gün alınan yüzde 5'lik zam kararının ardından yaşanan manzarayı “İZSU’nun acizliği" olarak nitelendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenen AK Parti'li Doğan, vatandaşları isyan ettiren su çilesine dair şunları söyledi: "Yaşanan bu krizle birlikte 30'uncu yılını kutlayan İZSU Genel Müdürlüğü'nün İzmir'i 30 yıl geriye götürdüğü gözlenmektedir. Bu çağda böyle hizmet anlayışı İzmirli hemşerilerimize de artık ‘pes’ dedirtmiştir. Gerektiği şekilde uyarı ve yeterli duyuru yapmadan vatandaşın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için en temel ihtiyacı olan su hizmetinin diğer hizmetler gibi aniden tamamıyla kesilemeyecek bir hizmet olduğunu dile getiren Doğan, “Bizim tarihimizde suyun önemine ilişkin öylesine yaşanmışlıklar var ki bunlardan bir tanesi; Ferhat’ın Şirin uğruna dağları delerek onlarca kilometre öteden suyu kente getirmiş olmasıdır. Tarihimizde tek başına suyu getirmeyi dönemin el aletleri ile başarabilen örnekler var iken, Büyükşehir Belediyesi hiç mi İzmir’e ve İzmirli hemşerilerine hizmet sevdalısı değildir d? Elindeki bu kadar teknolojinin içerisindeki ekipmana rağmen insanları böylesine bir mağduriyete sürüklemektedir. Sayın Kocaoğlu evinde susuz bir halde güçlükle günlerini geçiren İzmirlileri hiç mi düşünmemektedi? İZSU yaşattığı bu sıkıntıda yeterli kadar seferberlik gösterebilmiş midi? Ya da İZSU açıklamalarına konu olan bu sıkıntının temelindeki boru patlaklarına ilişkin neden hiçbir tedbiri önceden alamamıştı? İZSU bu kadar aciz bir konumda mıdı? İzmirliler evinde susuz iken Sayın Kocaoğlu evinde rahat uyuyabilmekte midi? Tanker başında 2 şişe pet su doldurmak için birbirine düşürülen vatandaşın halinden İZSU memnuniyet mi duymaktadır'

Daha geçen haftaki meclis toplantısında İZSU'yu öve öve bitiremeyenleri de merak ediyoruz, kendileri bugünde acaba neredele? Dünyada birçok ülke ve Avrupa'nın önde gelen kentleri deniz suyunu bile arıtıp insanlara şaşal su hizmeti sunarken, İZSU ise 2017 yılında hemşerilerimize tankerlerle su dağıtmaktadır. Giden tanker sayısı da yetersiz olduğu için vatandaş yüzlerce metre mesafeyi kat ederek eziyet çekmektedir. Dün başta Karabağlar olmak üzere, Gaziemir ve Konak'ta yaşanan çile ve uzun su kuyrukları İzmir'e yakışmamaktadır. Ortaya çıkan bu çağdışı görüntüler Türkiye'nin batıya açılan kapısı, Ege'nin incisi İzmir'le asla bağdaşmamaktadır. İzmir halkı tankerlerle su dağıtan, yazlık beldelere ve köylere vidanjörlerle hizmet ulaştıran, üstüne kaliteli bir hizmet üretmediği gibi Türkiye'nin en pahalı suyunu satan, 6 ayda bir zam yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine artık isyan etmektedir."

ÖNCE ZAM, SONRA TANKER!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet değil, zam yaptığını vurgulayan Doğan, İzmirlilere tankerlerle su dağıtan İZSU'nun yaşanan manzara itibarı ile kanunları da çiğnediğinin altını çizdi ve "Yürürlükteki mevzuat hükümleri ve yasalar gereği Büyükşehir Belediyeleri ve kendisine bağlı kanalizasyon idareleri kentlerde vatandaşlara 24 saat kesintisiz şekilde, standartlara uygun, sağlıklı ve temiz içme suyu sunmakla yükümlüdür. İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, açıkça ve aleni şekilde kanunları çiğnemekte, vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atmaktadır. En ufak bir arızada iki günlük su kesintisiyle karşılaşıyorsak, İZSU görevini yerine getirememektedir. Açıkça görülmektedir ki, İZSU bugün bu krizle başa çıkamamış, önceden tedbirini alamamıştır. Ortaya çıkan bu tablo bizlere göstermektedir ki, yarın İZSU ani yaşadığı daha büyük bir problemde haftalarca belki de aylarca su hizmeti veremeyecektir. Koskoca İZSU Genel Müdürlüğü'nün böylesine bir durum için alacak önlemi ve acil uygulama planı yoktur. Bu başarısızlık İzmir'de bir ilk değildir, bu gidişle son da olmayacaktır. Aynı filmi 2015 yılında da yine basit bir arızaya müdahale edilemediğinden ötürü Bornova ve Bayraklı'da da günlerce gördük. Umarız o günlerde yaşanan kirli su dağıtımı, boyalı su skandalına yine şahit olmayız. Umarız basit bir arızada İzmirliyi zor durumda bırakan ve yetersiz kalan İZSU, daha büyük bir problem yaşandığında çaresiz kalıp İzmirliyi susuzluğa mahkûm etmez. Umarız Sayın Kocaoğlu İzmirlinin derdi ile dertlenir de bu sorunu daha hızlı bir şekilde çözmek üzere daha fazla ekipman ve görevli ile sorunu çözümler" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.