Dolar 32,4713
%0.07
Euro 34,8004
%0.23
Altın 2.480,940
%0.76
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Doğan'dan Karabağlar sorusu

AK Partili Doğan'dan Karabağlar sorusu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Karabağlar Belediyesi’nin yapacağını söylediği meydan projesini sordu, “Bu yatırıma yıllardır neden başlanamad? Yoksa proje iptal mi edildi'” dedi. AK Partili Doğan'dan Karabağlar çıkışı

  • Ege Postası
  • 10.10.2018 - 09:34

EGEPOSTASI-Karabağlar Belediyesi’nin İhsan Alyanak Bulvarı üzerinde yer alan 42 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacağını ilan ettiği dev meydan projesinde henüz çivi dahi çakılmaması AK Partili Bilal Doğan'ın tepkisini çekti.

MEYDANI OLMAYAN TEK İLÇE

Yazılı bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "İzmir’in en büyük ilçesi olan Karabağlar’a ne yazık ki kurulduğu günden bu yana bir meydan kazandırılamamıştır. İzmir gibi bir ilde böylesine önemli bir kamusal ihtiyaca yanıt veremeyen Karabağlar Belediyesi’nin bu tavrı nedeniyle bugün Karabağlar ne yazık ki halen meydanı olmayan tek ilçemizdir. Kurulduğu günden bu yana neredeyse 10 yıl geçen ve iki dönemdir de CHP’li belediye tarafından yönetilen bu güzide ilçemizde bu yatırım için çivi dahi çakılamamıştır. Halkın ihtiyaçlarına yabancı, kentinin önceliklerini bilmeyen, vatandaş taleplerine kulak tıkayan CHP’li yönetim anlayışı elindeki bunca imkâna rağmen hizmet üretmekten çok uzaktadır. Geldiğimiz noktada görülmektedir ki, borç parayla heykel diken ve bugün halen atıl durumda kalan Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yüz milyonlarca liralık kamu kaynağını dağa taşa gömerek israfta sınır tanımayan Karabağlar Belediyesi bu önemli meydan projesinde ise arpa boyu dahi yol alamamıştır” diye konuştu.

Projenin iptal edilip edilmediğini soran ve çalışmaların bir an önce başlanması gerektiğini kaydeden Doğan, şöyle devam etti:

“Merak ediyoruz, acaba proje için para mı yok, ilçe belediyesinin kaynakları seçimden önce tükenme noktasına mı geld? Karabağlar’a acilen yapılması gereken bu meydan çalışması rafa mı kaldırıld? Yıllardır başlanamayan bu hayal proje için yarışma açıp milyonlarca lira para ödülü dağıtan Karabağlar Belediyesi’ne halkımız adına sormak istiyoruz, yoksa bu projeden vaz mı geçild? Diğer yandan, bu yatırımın aslında göstermelik olduğunu ve bununla birlikte CHP’li belediyelerde artık birer klasik halini alan masa başı hatalarından bu projenin de nasibini aldığını düşünüyoruz. Projenin hayata geçirileceği alanda etütlerin iyi yapılmadığından ötürü hak sahibi bazı vatandaşlarımızın projeye karşı dava açarak konuyu yargıya taşıdığını görüyoruz. Umarız, önceki yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova şık Veysel Rekreasyon Alanı’nda altına imza attığı kamulaştırma skandalının bir benzerini yaşamayız ve Karabağlar’ın ihtiyacı olan bu yatırım bir an önce hayata geçirilir. İzmir’in en büyük üçüncü meydanı olacağı duyurulan Yeni Karabağlar Meydanı diliyoruz ki Yeşillik Caddesi üzerinde açılan yeni belediye binası gibi hüsranla sonuçlanmaz ve proje yıllarca sürmez.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.