Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ partisinin Çeşme ilçe kongresinde konuştu: Çeşme Projesi desteklenmeli

AK Partili Dağ partisinin Çeşme ilçe kongresinde konuştu: Çeşme Projesi desteklenmeli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin Çeşme ilçe kongresinde konuştu. Dağ, Kültür ve Turizm Bakanlığının Çeşme Projesinin hem bölge hem Türkiye için çok önemli olduğunu ve yerel yönetimlerin de bu projeyi desteklemesi gerektiğini kaydetti.

  • Ege Postası
  • 10.10.2020 - 16:06

Dağ, partisinin Çeşme İlçe Başkanlığının Çakabey Kültür Merkezinde düzenlenen 6. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki önemine değindi.

Türkiye'nin Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Azerbaycan'daki duruşunu muhalefetin eleştirdiğini, ancak zamanın kendilerini haklı çıkardığını kaydeden Dağ, Libya ile yapılan anlaşmaya Türk bürokrasisinde bile "bu anlaşma olmaz" diyenlerin olduğunu ancak Birleşmiş Milletler'in bu anlaşmayı tescil ettiğini hatırlattı.

Dağ, şöyle konuştu:

"Sahadaki 3 sondaj, 2 sismik arama gemimiz sayesinde çok önemli bir işi kotarıyoruz, başarıyoruz. Libya'daki süreci tersine döndürdüğümüz için bunu başarıyoruz. Libya, Doğu Akdeniz ve Azerbaycan üzerinden güç devşirenlerin Türkiye olmadan masaya oturma imkanları var mı, yok. Türkiye buralarda var oluyor. Türkiye'yi hiçbir şekilde bir kenara koyamazlar."

"Azerbaycan, topraklarını kurtarmanın çabasını veriyor"

Dağ, Ermenistan'ın Yunanistan gibi "dünyanın şımarık çocuğu" olarak davrandığını ve Azerbaycan'a saldırdığını belirterek, "Bu sefer Azerbaycan dedi ki uluslararası platformlarda beni savunacak bir ülke, bir lider var. Bu rahatlıkla şu an işgal altında olan topraklarını kurtarmanın çabasını veriyorlar." dedi.

Türkiye'nin dış politikanın yanında tüm alanlarda ciddi mesafeler kat ettiğini kaydeden Dağ, "Kişi başına milli geliri iktidar olduğumuzdan bu yana 3 misline, 4 misline çıkarttığımız zamanlar oldu. Dönem dönem sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu sıkıntılar bazen sizden kaynaklanmıyor. Muhalefet dış politikada, sosyal politikalarda, ulaşımda, sağlıkta, savunma sanayisinde bir şey diyemiyor, gelmiş ekonomiye. Ekonomiyle ilgili sürekli bir şeyler söylüyor." diye konuştu.

Dağ, Kovid-19 salgını sürecini en iyi şekilde atlatmak için çalıştıklarını belirterek, "Biz ekonomiyi daha da ilerletmek, ticari hayati, turizmi daha da büyütmek için hem bugünün hem de önümüzdeki günlerin önemli işlerini yapıyoruz." dedi.

"Çeşme Projesi desteklenmeli"

Kültür ve Turizm Bakanlığının Çeşme Projesinin hem bölge hem Türkiye için çok önemli olduğunu ve yerel yönetimlerin de bu projeyi desteklemesi gerektiğini kaydeden Dağ, "Yeşili, doğayı biz herkesten daha çok seviyoruz. 'Yarın kıyamet kopacak olsa da elinde bir fidan varsa, bunu dik' diyen bir peygamberin ümmetiyiz biz. Bu peygamberin yolunda giden herkes olaya ve hayata böyle bakar. Biz de böyle bakıyoruz." diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da yeni yönetimin Çeşme'de AK Parti'yi çok daha iyi yerlere getireceğine inandığını belirterek, "18 yıldır yapmış olduğumuz hizmetler zaten bunun göstergesidir." dedi.  

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise Çeşme'nin İzmir'in ve Türkiye'nin göz bebeği olduğunu ancak ilçenin yerel yönetimler bakımından yeteri kadar hizmet almadığını söyledi.

Çeşme'nin özellikle altyapı konusunda ciddi sorunlar yaşadığını kaydeden Sürekli, "İzmir için, Çeşme için faydalı olan işlerde destek oluyoruz, eksik işleri de dile getirmek bizim öncelikli görevimiz." dedi.  

Kongreye eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra milletvekilleri Cemal Bekle, Yaşar Kırkpınar ve Ahmet Tan da katıldı.

Tek adayla girilen seçimde Yeliz Karataş başkanlığa seçildi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.