Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ, Özkanlar Pazar yeri için devrede

AK Partili Dağ, Özkanlar Pazar yeri için devrede

Geçtiğimiz yıl Danıştay kararıyla kapatılan ve yer sorunu nedeniyle esnafın mağduriyet yaşadığı Özkanlar Pazar Yeri konusunda çözüm bulundu. Bornova Belediyesi, Özkanlar Pazar Yeri için Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazarak, ilçede viyadük altının belediyeye tahsisini istedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sürecin hızlanması adına devreye girerken, protokol hazırlanmaya başlandı. Dağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Esnafımızın mağduriyeti gidermek için üstümüze düşeni yapmak asli görevlerimizden biri” ifadelerini kullandı. AK Partili Dağ, Özkanlar Pazar yeri için devrede

  • Ege Postası
  • 16.05.2019 - 13:53

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’de Bayraklı Belediyesi ile Bornova Belediyesi arasında gerginliğe neden olan Özkanlar Pazar Yeri için Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün viyadük altına taşınnması için yer tahsisi yapması konusunda protokol hazırladıklarını söyledi.

Bornova Belediyesi, Özkanlar Pazar Yeri için Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazarak, ilçede İş Bankası yanındaki viyadük altının belediyeye tahsisini istedi. İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Özkanlar Pazar Yeri, 2018 yılında Danıştay kararıyla kaldırıldı. Kendilerine yer gösterilmediğini belirten pazarcı esnafı da mağdur olduklarını belirterek sık sık eylem yaptı. Bayraklı Belediyesi ile Bornova Belediyesi arasında da zaman zaman pazarcılara yer gösterilmesi konusunda tansiyon yükselmiş ancak sorun çözülememişti. Bornova Belediyesi, Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazarak, ilçedeki İş Bankası yanında bulunan viyadük altının belediyeye tahsisini istedi. Belediye, yazısında, Özkanlar Pazar Yeri’nin bu alana taşınacağını da belirtti.Olayı yakından takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yaptığı yazılı açıklamada Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'ne yer tahsisiyle ilgili yapılan başvurunun ardından daha önce Üçkuyular Pazar Yeri'nde olduğu gibi sürecin hızlanması ve bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini istediklerini belirterek, "Belediyelerin kendi aralarında uzlaşamamalarının ceremesini maalesef esnafımız çekti. Şimdi Büyükşehir’de AK Parti grubunun da desteğiyle konunun çözüme kavuşturulması için gereken adımın atılması kararlaştırıldı. Biz de İzmirlilerin vekaletini ve sorumluluğunu taşıyan bir milletvekili olarak üstümüze düşeni tabii ki yapmaya gayret ediyoruz. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü konuyla ilgili protokolü ivedilikle hazırlayacak ve hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi için gereken yapılmış olacak. Asli görevimiz, İzmir’in ve İzmirlilerin ihtiyacını karşılamak, eksiğini gidermektir.” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.