Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ: İzmir müsterih olsun!

AK Partili Dağ: İzmir müsterih olsun!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bugün bazı basın yayın organlarında çıkan "İzmir'de yoğun bakım yatağı yetersiz" haberleri üzerine sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Dağ, "İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından olası her durum için, gerektiğinde uygulanmak üzere planlar hazırlandı. İzmir müsterih olsun, yaşanılan bu süreç, sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksaklık olmadan başarılı ve sağlıklı bir şekilde yürütülecek ve neticelenecektir." dedi.

  • Ege Postası
  • 10.04.2020 - 15:25

EGEPOSTASI- Koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm ülkeleri etkilediği gibi Türkiye'yi de derinden etkiliyor. Gün geçtikçe yayılan virüs için bilim adamları çare ararken, koronavirüs salgını ve alınan önlemler ile ilgili olarak tartışmalar sürüyor.

Bugün bazı basın yayın organlarında çıkan habere konu olan "4.5 milyon nüfuslu İzmir'de yoğun bakım yatağı 1780." ifadeleri üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ bilgilerin eksik ve yetersiz olduğunu bildierek tepki gösterdi.

Konuya ilişkin Dağ'ın açıklamaları şöyle;

"Birtakım ideolojik ve siyasi yapılardan eksik ve yetersiz bilgi alarak haber yapacağınıza, keşke ilgili kamu kurumundan bilgi alsaydınız. Şu anda İzmir'de kamu ve özel hastanelerde, erişkin, çocuk ve yenidoğan olmak üzere 1904 yoğun bakım yatağı bulunuyor ve doluluk oranı %52. Bununla beraber, hastalıkla mücadelede çok önemli bir yeri olan ventilatör sayısında da herhangi bir sorun bulunmuyor. Kullanıma hazır ventilatörlerin %75’i şu an boş durumda bekletiliyor ve ek olarak, yedekte 204 adet ventilatör bulunuyor.

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından olası her durum için, gerektiğinde uygulanmak üzere planlar hazırlandı. İzmir müsterih olsun, yaşanılan bu süreç, sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksaklık olmadan başarılı ve sağlıklı bir şekilde yürütülecek ve neticelenecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.