Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ'ın 'troll hesap' iddiasına Başkan Soyer'den açıklama

AK Partili Dağ'ın 'troll hesap' iddiasına Başkan Soyer'den açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, troll hesabından paylaşacağı tweeti kendi hesabından mı attı'. AK Parti Genel Başkan Yarımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı troll hesabından atacağı tweeti kendi hesabından attı.Tek çalışma alanları PR ve algı diyorduk ama onu da beceremediler.Bütün trollerin başkanı"dedi. Başkan Soyer bir süre sonra paylaşımı kaldırırken, konuyla ilgili açıklamada bulunarak, "Kişisel sosyal medya hesabıma mesajları girmekle sorumlu bir personel, kendi hesabından attığını düşünerek bir paylaşımda bulunmuştur. Hatasını fark edip sorumluluğu gereği istifasını vermiştir" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.05.2020 - 15:30

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i, kendisi hakkında yapılan olumlu paylaşımı başkasının hesabıymış gibi resmi hesabından paylaşarak kendisini övdüğünü belirterek, trollükle suçladı.

Kerem Ziya Yangöz adlı Twitter kullanıcısı Soyer'in kuşları beslediği videoyu "Her sabah belediyeye gelirken durup kuşları beslediğini biliyor muydunuz'" notuyla Başkan Tunç Soyer'i de etiketleyerek paylaştı. Yaklaşık 40 saniyelik videoda Tunç Soyer'in Konak Meydanı'nda kuşları beslediği görüntüler yer alıyor.

Aynı paylaşım Başkan Soyer'in on binlerce takipçisinin olduğu resmi hesabından "Sadece insanların değil İzmir'deki bütün canlıların başkanı @tuncsoyer başkanımız" notuyla alıntı yapılarak paylaşıldı.

Paylaşım kısa süre sonra yayından kaldırılırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medayadan durumu sert sözlerle eleştirdi.

AK Partili Dağ paylaşımında, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı troll hesabından atacağı tweeti kendi hesabından attı. Tek çalışma alanları PR ve algı diyorduk ama onu da beceremediler. Siz hizmet edin ve çalışın,  İzmirliler sizi över zaten. Bu sayede trol hesaplarla da uğraşmak zorunda kalmazsınız #BütünTrollerinBaşkanı @tuncsoyer" ifadelerini kullandı.

KAYA: GERÇEK TROL İZMİR'DE

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer kendisini övmek isterken hesap değiştirmeyi unutmuş. Sosyal Medya'dan laf açılınca söze hemen "AK Parti trolleri" diye başlayan CHP'liler; hayali trolleri bırakın gerçek trol İzmir'de. Trollerin başkanı  @tuncsoyer" ifadelerini kullandı.

KAYA'DAN LEYLA İLE MECNUN'LU GÖNDERME

 

HIZAL: İŞİNİZ, GÜCÜNÜZ ŞOV

AK Parti İzmir Büyükşehir Grup Başkanvekili Özgür Hızal da, “Aşkla İzmir” sloganınız “Aşkla Kişisel Reklam” oldu ve bunu bütün Türkiye öğrendi. Siz ne zaman öğreneceksiniz. Belediyenin tüm imkanlarını kendinizin ve eşinizin reklamı için seferber ettiniz yetmedi. Kameraları peşinizde dolaştırdınız, drone uçurup bisiklet şovu yaptınız yetmedi. Şimdi de trollük yapıyorsunuz. İşiniz gücünüz şov, duygu sömürüsü ve reklam... Sahi, trollüğü bırakıp İzmir için çalışmaya tahminen ne zaman başlarsınız. #BütünTrollerinBaşkanı @tuncsoyer'" ifadelerini kullandı.

SOYER DUYURDU: O PERSONEL İSTİFA ETTİ

Dağ'ın iddiaları sonrası açıklama yapan Başkan Soyer, kişisel medya hesabını kullanmakla sorumlu kişinin istifasını verdiğini duyurdu.

Başkan Soyer, "Tunç Soyer veya İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir tek sahte hesabı yoktur.  Trol ordusu besleyenlerin bunu anlamasını beklemediğimden, açıklamayı kamuoyuna saygım gereği yapıyorum. Kişisel sosyal medya hesabıma mesajları girmekle sorumlu bir personel, kendi hesabından attığını düşünerek bir paylaşımda bulunmuştur. Hatasını fark edip sorumluluğu gereği istifasını vermiştir." ifadelerini kullandı.

HIZAL'DAN "TAMAM İNANDIM" PAYLAŞIMI!

AK Parti İzmir Büyükşehir Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise Soyer'in açıklamalarına mizah katarak cevap verdi. Efsane dizi Leyla ile Mecnun'un repliği olan "tamam tamam inandım inandım tamam" sözlernin paylaşan Hızal'ın paylaşımı ilgi çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.