Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ’ın iddialarına Nezir’den yanıt: Ne doğru ne yanlış demeyeceğim

AK Partili Dağ’ın iddialarına Nezir’den yanıt: Ne doğru ne yanlış demeyeceğim

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Buca adayı olarak gösterilen ancak geri çekilen Suat Nezir’in partisinin genel başkanına gönderdiği bir e-mail ve içeriğine yönelik yaptığı açıklama hakkında Egepostası’na konuşan Suat Nezir, mail gönderdiğini ancak içeriğinin genel başkan ile arasında, parti içi konu olduğunu söyledi. Nezir, “Genel başkana gönderdiğim mailin benden kaynaklı yayılması sözkonusu değil. Yayıldı mı yayılmadı mı ne oldu ne bitt? Benim dışımda. Bu, maili kim verdiyse onun sorunu, benim sorunum değil. Ne doğru ne yanlış demeyeceğim. Partinin yetkili organları ve milletvekilleri var. Onlar gereken açıklamayı yaparlar” dedi. AK Partili Dağ’ın iddialarına Nezir’den yanıt

  • Ege Postası
  • 22.03.2019 - 14:59

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Buca Belediye Başkan Adayı olarak açıklandıktan sonra geri çekilen ve yerine Erhan Kılıç’ın aday olarak gösterildiği Suat Nezir ile ilgili krizde yeni bir gelişme yaşandı.

CHP Buca Belediye Başkan Adayı olarak gösterildikten sonra geri çekilen Suat Nezir taraftarlarının günlerce protesto gösterilerinde bulunup, basın açıklamaları yapmalarıyla süren krizin ardından Suat Nezir ‘partisinin zarar  görmemesi’ adına sessiz kalmayı tercih etti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında da Suat Nezir krizini gündemine alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bugün yayınladığı bir basın açıklamasında da CHP’li Suat Nezir’in partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği bir e-maili ve mailin içeriğini dile getirdi.

HAMZA DAĞ: ORADA VAHİM BİR HADİSE VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği e-posta mesajında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile Suat Nezir arasındaki diyaloğu tek tek anlatan Hamza Dağ, “Orada vahim bir hadise var. Nezir’in Kılıçdaroğlu’na attığı maile baktığımızda Tuncay Özkan’ın Suat Nezir’e ‘Tren kalkıyor, ya bu trende olursun ya da inersin. Eğer bu trende olursan seni anandan babandan daha iyi anlatırım, Büyükşehir Belediye Başkanı bile yaparım. Sen meclis üyeleri listesine iki arkadaşını yazabilirsin, gerisini ben yazacağım. Sen sokakta vatandaş ile ilgilen belediyeyi biz yönetiriz. Dediklerimi yapmazsan seni pişman ederim’ şeklinde ifadeler kullandığını görüyoruz. Şimdi bu noktada CHP’den aday gösterilen isimlerin hepsinin bu trene binmeyi kabul edip etmediğini, CHP’nin kazanacağı ilçe belediyelerinin nereden ve kimler tarafından yönetileceğini bilmeye tüm İzmirlilerin hakkı vardır. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer bu trene binmeyi kabul ettiği için mi Meral Akşener’in hoşnutsuzluğuna rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ısrarla aday gösterilmiştir'” sorusunu sordu.

HAMZA DAĞ KENDİSİ ADINA AÇIKLAMA YAPSIN

Partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir mail gönderdiğini kabul eden ancak içeriğinin parti içi bir konu olduğunun altını çizen CHP'li Suat Nezir, Egepostası’na yaptığı açıklamada, gönderdiği mailin içeriğiyle ilgili bir açıklama yapmayacağını, zamanı gelirse ve istenirse açıklamalarda bulunabileceğini ancak sözkonusu mailin Hamza Dağ’ın eline nasıl geçtiğiyle ilgili bir fikri olmadığını söyledi.

GENEL BAŞKANA MAİL GÖNDERDİM, DOĞRU, İÇERİĞİ BENDE KALSIN, GENEL BAŞKANLA ARAMIZDAKİ KONU

Suat Nezir, mailin Dağ’a kendisi eliyle ulaşmasının sözkonusu dahi olmadığını belirterek, “Yorum yapmak istemiyorum. (Hamza Dağ’ı kast ederek) kendi adına açıklama yapsın.. Parti içindeki konularımız parti içinde kalır. Genel başkana mail gönderdim doğru. İçeriği bende kalsın. Parti içi konumuz. Mail olarak attım. Bu mailin benden geçme (bir başkasına iletilme) şansı yok. Ama içerik olarak Hamza Dağ'ın söylediği ile benim söylediğime girmem. Bu, Genel Başkan ile bizim aramızdaki konu. Mailin yayılması ile ilgili de birşey diyemem. Yayıldı mı yayılmadı mı ne oldu ne bitt? Benim dışımda. Bu, maili kim verdiyse onun sorunu, benim sorunum değil.  Genel başkana gönderdiğim mailin benden kaynaklı yayılması sözkonusu değil” dedi.

RESMİ KURUMLARA BAŞVURU YAPARSAM BU MAİLİ KABUL ETTİĞİM ANLAMINA GELİR OYSA...

Kişisel bir mailin açıklanmasının ardından emniyet veya savcılığa bir başvuruda bulunmasının sözkonusu maili kabul ettiği anlamına geleceğini kaydeden Suat Nezir, durumla ilgili kendisinin açıklama yapmasının doğru olmadığını, partisinin yetkili organları, milletvekilleri ya da Hamza Dağ’ın mevkidaşlarının açıklama yapmasının daha doğru olacağını ifade etti.

PARTİNİN YETKİLİ ORGANLARI GEREKEN AÇIKLAMAYI YAPAR

Nezir, “Resmi kurumlara herhangi bir başvuru yaparsam, bu maili kabul ettiğim anlamına gelir. O mailin içeriğinin doğru ya da yanlış olduğu noktasında bir yorum yapmak istemiyorum. Ne yanlış ne doğru demeyeceğim. Sessiz kalmak istiyorum. Zamanı gelirse ve ihtiyaç duyulursa bununla ilgili ben de konuşurum. Partinin yetkili organları ve milletvekilleri ve mevkidaşları var.Onlar gereken açıklamayı yaparlar” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.