Dolar 32,6317
%0.48
Euro 34,7493
%0.05
Altın 2.508,570
%0.97
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ'dan CHP'li Çiçek'e çağrı

AK Partili Dağ'dan CHP'li Çiçek'e çağrı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, eski CHP milletvekili Dursun Çiçek'in "İktidarı yargılayacak güçlerinin olmadığını söyleyen hakim, savcı ve başsavcılar var" iddiasına sert çıktı. Dağ, "Burada Dursun Çiçek'e düşen en önemli vazifelerden birisi mevcut görevde olduğunu iddia ettiği başsavcıların isimlerini açıklamasıdır" dedi.  AK Partili Dağ'dan CHP'li Çiçek'e çağrı

  • Ege Postası
  • 18.09.2018 - 17:11

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in bir TV programında yaptığı konuşmasını değerlendirdi. Her 10 yılda bir Türkiye'nin darbelerle engellendiğini ve önüne ket vurulduğunu belirten Dağ, 27 Nisan e-muhtıra ve 15 Temmuz sürecinde darbeyi düşünenlere en güzel cevabı milletin verdiğini söyledi.

Vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldiklerini aktaran Dağ, "Hep söylediğimiz bir şey var, demirden korksaydık trene binmezdik. Bu anlamda bizim onların düşündüğü gibi yargılamayı gerektirecek bir durumumuz söz konusu değil. İkincisi hep dediğimiz gibi kefenimizi giyerek bu yola çıkmışız, siyaset böyle meşakkatli bir iş. Ailelerimizde bu meşakkatli işe ortak olmuş noktadalar. Biz milletin menfaati için bundan sonra ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu da demokrasiyle olacaktır, milli iradeyle olacaktır" dedi.

Dağ, CHP'li Çiçek'in "İktidarı yargılayacak güçlerinin olmadığını söyleyen hakim, savcı ve başsavcılar var" iddiasını ise şöyle değerlendirdi:

"Burada Dursun Çiçek'e düşen en önemli vazifelerden birisi, bu konuda kendisinin darbeci bir zihniyete haiz olmadığı iddiasında ise bu sözleri söyleyen mevcut görevde olduğunu iddia ettiği başsavcıların isimlerini açıklamasıdır. Mademki bu konuda kendilerince bir duruş ortaya koyuyorlar öyle gizli saklı, arkadan bu işler olmaz. Açıkça kendileri çıkıp açık açık mücadele etmeleri gerekiyorsa o hakim savcılarda cübbelerini çıkarıp siyaset sahnesinde istedikleri gibi mücadeleyi yapabilirler. Ama ne yazık ki bugüne kadar olduğu gibi bugünlerde de hep bir duvarın arkasına saklanarak, bürokratik gücün arkasına saklanarak mücadele etmek isteyenler halen var demek ki. Onlarla da biz milletimizin menfaatleri doğrultusunda mücadelemize devam edeceğiz." (A.A)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.