Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Çelik’ten ‘kura sürümcemesi’ tepkisi: Bu halk artık bıktı!

AK Partili Çelik’ten ‘kura sürümcemesi’ tepkisi: Bu halk artık bıktı!

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen’de haftalardır devam eden seçim ve ardından yaşanan kura krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yargının şeffaflığı ve hükmünden yana olduklarını belirten Başkan Çelik, kura çekimi konusunda yaşanan krize tepki gösterdi ve “Biz diyoruz ki ‘Bu kurayı çekin artık.’  Bu halk artık bıktı” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.01.2021 - 11:45

EGEPOSTASI- AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik TV35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programında Mehmet Ali Deniz’in Menemen’e ve gündeme dair sorularını yanıtladı.

Göreve geldikleri günden bu yana Menemen’e hizmet etmek ve sorunları gidermek için çalıştıklarını belirten Başkan Çelik, ilçede yaşanan seçim ve kura krizine de değindi.

Menemen halkının hizmete ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Çelik, kuranın bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Kuradan Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt’un adının çıkması halinde muhalefet görevini layıkıyla yerine getireceklerini ifade eden Başkan Çelik, yolsuzlukların takipçisi olacaklarını belirtti.

“MENEMEN KUZEYİN PARLAYAN YILDIZI”

Göreve geldiği günden bugüne kadar geçen sürenin hizmet odaklı değerlendirmesini yapan Başkan Çelik, “Kongremiz bundan 3 ay önce gerçekleşti. Kongrenin ardından Menemen’deki sorunlara değinmek ve yerinde tespit etmek gerekiyor. Bu konuda Cumhur İttifakı’ndaki meclis üyelerimizle bir toplantı gerçekleştirip Menemen’in sorunları nelerdir konuştuk. Onun ardından mahalle başkanlarımızla da bir istişare toplantısı yaptık. Menemen kuzeyin hızla büyüyen bir ilçesi. Hepsinin ardından partili ayırmadan meclis üyelerimizle birlikte mahalle muhtarlarımızla toplandık. Biz onlara ‘Menemen hepimizin mesajı verdik. Muhtarlarımız da bizden bu sıcaklığı aldılar. Sorunları belirleyip sorunlara neşter vurmak için çalışmalara başladık. Menemen’de altyapı sorunu ve çarpık yapılaşmadan kaynaklanan sorunları var. Bunun ötesinde elektrik ve telekomünikasyon ile ilgili sorunlar var. Elektrik ve telekomünikasyon ile ilgili sorunlarımızda hükümetimiz yanımızda yer aldı ve bu sorunların hemen hemen yüzde 80’i çözüldü. Çarpık yapılaşmaya gelirsek... Çarpık yapılaşma bizim değil yerel yönetimlerin eseri. Eğer belediyeyi alırsak bununla ilgili de ciddi bir yapılaşmaya ve yapılanmaya gideceğiz. Menemen artık kuzeyin parlayan yıldızı. Otoban açılışı yapıldı. Dolayısıyla sanayi alanlarının hızla geliştiği bir alana. Çiftliğimiz de var. Bunlar Menemen’in parlaması için yeterli. Geriye sadece siyasetin biraz daha çalışması kalıyor. Onları da biz yapacağız nasipse” diye konuştu.

Esnaf ile ilişkiniz nasıl

Menemen esnafının içerisinde bulunduğu durum hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Çelik, esnafın içler acısı bir halde olduğunu altını çizdi ve sorunların müsebiği olarak Serdar Aksoy'u gösterdi. Başkan Çelik, “Menemen’de esnaf üzülerek söylüyorum ki 18 ay içerisinde son derece büyük sıkıntılar yaşadı. Geçmiş dönemdeki belediye başkanımız esnafımızı inanılmaz derecede borçlandırmış. Şu an esnafın 150 milyon liranın üzerinde esnafa borcu var. Eğri oturup doğru konuşalım. Esnaf kan ağlıyor. Bir de pandemiyi ekleyin üzerinde. Menemen esnafı olarak zor günler geçiriyoruz. İnanıyorum ki çekilecek olan kura AK Parti’ye çıkar. Aday olan arkadaşımız Aydın Pehlivan kardeşimiz son derece donanımlıdır. Neşteri nerede vuracağını bilir. Zaten ilk etapta esnafa yönelik çalışmalarımız olacak. Esnafı bir nebze de olsa rahatlatacak projelerimiz var. İlerleyen günlerde hayata geçireceğiz. Esnafımız varsa biz de varız” dedi.

İŞSİZLİĞE ALTERNATİF ÇÖZÜMLER

Bir iş insanı olarak Menemen’deki işsizlik sorununa da değinen Başkan Çelik, sorunun üç ana başlıkla ele alınması gerektiğini ifade etti ve, “Burada Menemen’i üçe ayırma gerekiyor. Tarımsal alandaki işsizlerimiz, inşaat sektöründeki işsizlerimiz ve sanayi alanındaki işsizlerimiz. Bu sorunların üzerine nasıl gitmek gerekiyo? Baktığımız zaman tarım sektöründe çalışan birini sanayide istihdam edemezsin. Bunun için de kooperatifleşmeye gitmek gerekiyor. Biz başkanlığımızın altında kooperatifleri yöneten bir birim oluşturuyoruz. Bununla birlikte tarımla alakalı ne kadar işsiz varsa kooperatif çatısının altında buluşturmak ve iş imkanı sağlamak. Tarım sorununu bu şekilde çözeceğiz. İnşaat sektörüne gelirsek...  eğer belediyeyi alırsak bahsettiğim çarpık yapılaşmanın giderilmesi için çalışacağız. Bunun için hızlı bir kentsel dönüşüm söz konusu olacak. Burada inşaat sektöründe çalışan işsizlerimizin önünü açacağız. Sanayi dediğimiz şey de bir lokomotif. Olmazsa olmazımız. Bizim üç tane devasa sanayi alanımız var. Bununla alakalı gerek altyapı çalışmaları gerek elektirik gerek doğalgaz... Bütün bu sorunların oluşturduğu sorun yükünü ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bununla da yetişemeyeceğiz. Bir testi köy oluşturup turizm açısından da gelişmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN HİÇBİRİ HÜR İRADESİYLE SİYASET YAPAN İNSANLAR DEĞİLDİ”

Başkan Çelik son haftalarda İzmir siyasetinin en önemli konularından olan Menemen’deki seçim ve kura çekimi hususunda ise şunları söyledi; “Bizim bugünkü süreci anlamak için 18 ay öncesine gitmemiz gerekiyor. 18 ay önce Menemenimiz CHP zihniyetine teslim edildiğinde belediyemizde yandaş ekipler oluştu. Mesele Sevgi Yolumuz var. O yolun hiçbir şekilde yapıma ihtiyacı yokken yeniden oraya kazma vurularka ‘buyur beyefendi siz yapın’ denildi. Bunun sancısı da belediye başkanlığı seçimin alabilmek için insanlardan alınan borç paradan geliyor. Bu, yolsuzluğun başlangıcı. Bunun yanında hurda olayları var. Hurdayla alakalı 50 milyonluk bir yolsuzluk var. Şişmiş faturalardan bahsetmiyorum bile. Bu paralar Menemen’in paralarıdır. Haydi hepsini geçtik. CHP’li meclis üyelerinin hiçbiri hür iradasiyle siyaset yapan insanlar değildi. Adam ‘Ben bugün şu karara imza atacağım’ diyor. Meclis üyeleirnden birini bu kararı onaylamadığı için bağ evine götürüp tabir-i caizse eşek sudan gelinceye kadar işkence ediyorlar ve ardından da görevden istifa etmesi için tehdit ediyorlar. O kişi şu anda meclis üyesi değil. Hani CHP’de demokrasi diyoruk. Hani halkı iradesi, hak, hukuk diyorduk. Nerede kaldı'

CHP’li meclis üyelerimiz hepsi de değerli arkadaşlarımız. Hiçbiri özgün iradesinden ödün vermeyen insanlar. Sayın Serdar Aksoy, yolsuzluktan dolayı içeri girdikten sonra yapılan seçimde 3-4 meclis üyesi hür iradelerini kullandılar. Baktılar ki Menemen’li artık durumdan bıktı. ‘Yeter’ denildi. Vatandaşlarımız bu arkadaşlarımızı takdir etti. Ama CHP zihniyeti ne yapt? Seçime girildiğinde salona girilmeden önce meclis üyelerinin tamamının telefonları toplatıldı. Siz seçilmiş olan bir meclis üyesisiniz. Bu nasıl olabilir'

Sonra geldik kura seçimine. Ne old? ‘Biz gelmiyoruz’diyorsun. Sen kendi meclis üyeni dağa kaldırıp sorla imza attırmasını biliyorsun da kuraya gelmeyi mi bilmiyorsu? Yeter ya. Oynamayın bu halkla. Menemen artık hizmet ve çalışma bekliyor. Menemen’in işçisinin evine götürecek ekmeği yok. Biz diyoruz ki ‘Bu kurayı çekin artık.’  Bu halk artık bıktı. Biz yargının şeffaflığına ve hükmüne inanan insanlarız. Deniz Hanım tekrar seçilirse biz siyasetimizi yapacağız. Ne Kadar yolsuzluk, hırsızlık ve hata varsa takipçisi olacağız ve üzerine gideceğiz. Menemen’in bir kuruşunu hiç kimseye yedirtmeyiz. Eğer kuradan biz çıkmasak da bu sefer de hızlı bir şekilde nasıl hizmet ettirilir onu göstereceğiz onlara. Öyle rahat bırakmayacağız onları. Eğer kuradan biz çıkarsak da yapacağımız şeyler belli. İlk yapacağımız şey belediyedeki işçilerimizin parasını ödemek olacak. Ardından da esnafımızın borçlarını kapatacağız. Menemenli hizmeti o zaman görecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.