Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Boztepe’den korona fırsatçılarına tepki! Belediye başkanlarına çağrı

AK Partili Boztepe’den korona fırsatçılarına tepki! Belediye başkanlarına çağrı

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe koronavirüs salgını nedeniyle sebze meyve ve gıda fiyatlarında yapılan artışların denetlenmesi çağrısında bulundu. Boztepe, “Belediye başkanları zam yapan esnafı denetlesin. Kimse bu dönemde fırsatçılık yapmamalıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.05.2020 - 11:50

Koronavirüs salgını nedeniyle sebze-meyve ile gıda fiyatlarındaki artış dikkat çekerken İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe belediyelere çağrıda bulundu. Aynı zamanda belediye meclisi plan ve bütçe komisyonu üyesi de olan Boztepe, odaların da sürece müdahil olmasını istedi.

Boztepe, “Marketlerde raflarda, manavlarda, reyonlarda ürünlere yüzde 100 zam yapıldı. İlçe belediye başkanlarına, Büyükşehir Belediye Başkanı, zabıta müdürlükleri, odalara, herkese çağrıda bulunuyorum. Bunun önüne geçsinler. Tüm yetkililer böyle bir dönemde ürünlere zam yapan her iş yerini denetlesin. Bu nedir böyl? Fiyatlar iki katına çıktı! Temel gıda maddelerinin olduğu bölüme gidiyorsunuz eliniz yanıyor. Et ya da lüks olarak görülen ürünlerden zaten alınamıyor. Peynirler 50-60 TL olmuş. Özellikle sebze ve meyve kısımları beni çok rahatsız etti. Koronavirüs ile bir yandan mücadele edilirken diğer yandan insanlara, ‘kendinize dikkat edin, beslenmenize özen gösterin’ deniyor.  Bu insanlar sağlıklı beslenemezse, C vitaminini, proteinini alamazsa ne olaca? Bu fiyatlar varken kimse evinin tam ihtiyacını karşılayamaz. Belediye başkanlarımız İzmir’de bu konuya el atmalılar. Tamam salgınla mücadele ediliyor ama raflar el, cep yakıyor. İlk günlerde canımızın derdine düşmüştük, sağlımızı düşünüyorduk, fiyatlara dikkat etmiyorduk ama gelinen noktada bu durum rahatsız edici bir hal almaya başladı. Artık herkesin de dikkatini çekiyor. Küçük esnafın yanında olunmalı, bunu ayrı bir yere koyuyorum ama kimse de bu olağanüstü salgın sürecinde fırsatçılık yapmamalı. Ayıptır!” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.