Dolar 32,4684
%0.18
Euro 34,5610
%0.19
Altın 2.473,240
%-0.4
Bist-100 9.560,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Boztepe'den Büyükşehir’e yeni 'ulaşım kartı' teklifi!

AK Partili Boztepe'den Büyükşehir’e yeni 'ulaşım kartı' teklifi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında AK Parti Grubu’ndan ‘İzmir Halk Taşıt’ uygulamasına ek olacak bir ulaşım kartının önerisi geldi. AK Partili Boztepe, İstanbul’da uygulanmakta olan kontör ya da geçiş üzerinden hesaplanan tarifenin İzmir’de de hayata geçmesini önerdi. AK Partili Boztepe Büyükşehir'e flaş teklif!

  • Ege Postası
  • 12.11.2019 - 15:37

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısında AK Parti’den flaş bir öneri geldi. Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe oturumda yeni bir aylık ulaşım kartı için konuşma yaptı. Boztepe, İstanbul’da uygulanmakta olan kontör ya da geçiş üzerinden hesaplanan tarifenin İzmir’de de hayata geçmesini önerdi.

Önergede; ‘İzmir ‘Halk Taşıt’ adı altında uygulanmakta olan tarifelere ek olarak; 01.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm toplu ulaşım araçlarında faydalanabilecek Efes, Bergama, Flamingo vs. isimle yeni bir kart uygulamasının başlatılmasını talep ediyoruz. Bu uygulama aşağıda belirttiğimiz sistemle uygulanacak.  Vatandaşlarımıza en uygun ücretle hizmet sunmak sosyal belediyeciliğin gereği olması sebebiyle önerdiğimiz bu ek uygulamanın meclisimizce ilgili komisyonlara havale edilmesini öneriyoruz. Tam sınıfında 180 kontör veya biniş için aylık 200 TL, Öğrenci sınıfında 200 kontör veya biniş için 60 TL, 60 yaşın üzeri sınıfında 180 kontör veya biniş için 100 TL, öğretmen sınıfında 180 kontör veya biniş için ise 120 TL alınmasını öneriyoruz.

Aylık olarak yüklenecek biniş hakkı bir sonraki aya devir edilmeyecek. İZBAN hattına özel uygulanacak kontör tarife durumu:

Her on durak için bir kontör bedeli alınacak. Aliağa’dan Cumaovası mesafesi için dört kontör bedeline denk getirilecek. Vatandaşlarımız isterlerse bu yeni isimli kartı kullanabilecek isterlerse eski uygulama üzerinden devam edebilecek’ ifadeleri yer aldı. Önergede AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın da imzası bulunuyor.

AMACIMIZ DAR GELİRLİYİ, ÜRETENİ RAHAT ETTİRMEK

Boztepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu önergeyi verme amacımız toplu ulaşımı sık sık kullananlar, düşük gelirli vatandaşlarımız yani çalışan, üreten kesim, ayrıca geleceğimiz olan gençlerimiz ve öğrencilerimiz ve geçmişimiz olan 60 yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın rahat etmesidir. Biz burada hem geçmişimize hem de geleceğimize sahip çıkıyoruz. Yine ilk öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olduğu için ve ülkemizin geçmişinde, geleceğinde ve her konuda emeği olan, bize ABC’yi öğreten öğretmenlerimizi de unutmadık” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.