Dolar 32,3362
%0.17
Euro 35,1681
%-0.04
Altın 2.240,750
%-0.12
Bist-100 8,75
%0.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Boztepe'den Büyükşehir'e deprem eleştirileri

AK Partili Boztepe'den Büyükşehir'e deprem eleştirileri

Manisa depremi, depreme hazır olup olmadığımızı akıllara getirirken, İzmir ile ilgili deprem faaliyetlerinin yürütülmediğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Şimdi tek bir soru, ‘Doğal Afetler ve Deprem Komisyonu’ tarafından yürütülmeyen deprem çalışmaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hangi birimi tarafından yürütülüyor'” açıklamasını yaptı. AK Partili Boztepe'den sert eleştiriler

  • Ege Postası
  • 23.01.2020 - 11:22

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5.4 büyüklüğündeki deprem, Manisa'nın yanı sıra İzmir başta olmak üzere birçok ilde hissedildi ve korkuya neden oldu. Depremle birlikte, şehirlerin olası büyük bir depreme hazır olup olmadığı akıllara geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir’de, Deprem Master Planı’nın hazırlanması gerektiğini söyledi. Akhisar Depremi’nin bizi depremi hatırlamamıza vesile olduğunu ifade eden Boztepe, İzmir’de deprem araştırma faaliyetlerinin yürütülmediğini ifade ederken, tepkisini dile getirdi.  İzmir'in depremselliğinin araştırılması ve güncel teknik çalışmaların yürütülmesi adına kurulması teklif edilen ihtisas komisyonunun oy birliği ile 2019 Aralık’ta, mecliste  kurulduğunu hatırlatan Boztepe,  "Verilen önergede, teklif edilen İzmir Deprem Master Planı’nın yapılması adına çalışmaların ihtisas komisyonunca takip edilmesi beklenmektedir. Bu düşünce ile toplantılarına başlayan komisyon çalışmaları, Ocak 2020 meclisinde sekteye uğradı. Çünkü meclis başkanlığı gündemde olan maddeyi sonuçlanmış gibi gündemden çekti. Gerekçe olarak gerekli çalışmaların yapıldığıydı. Ancak bu gerçeği yansıtmıyor. Çünkü hali hazırda deprem araştırma faaliyetlerinin yürütülmediği biliniyor. İzmir üniversitelerinin bu konuda araştırma yapması beklenirken, hiçbir üniversitenin bilgisi olmaksızın yürütüldüğü iddia edilen çalışmaların, kim ve/veya kimlerce devam ettirildiği büyük bir meçhul" dedi.

ÇALIŞMANIN YAPILDIĞI SÖYLEMİ KAMUOYUNU YANILTMAKTIR

İzmir’de bu çalışmanın Dokuz Eylül Üniversite Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) koordinasyonunda gerçekleştirilmesi teklif edildiğini ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ‘’Valilik makamı ve AFAD yetkilileri, ilgili bilim insanları tarafından bu konuda bilgilendirilerek çalışmanın hangi esaslar dairesinden yapılacağı defaten toplantılarda anlatılmıştır. İşin tuhaf tarafı, bu toplantılara büyükşehir belediyesi üst düzey bürokratları da katılmasına rağmen, bugün çalışmaların yapıldığını söylemek kamuoyunu yanıltmaktadır’’ dedi.

DEPREM PROFESÖRÜ NEDEN SUNUM İÇİN DAVET EDİLMEDİ'

Boztepe sözlerini şu şekilde devam ettirdi; ‘’Doğal Afetler ve Deprem komisyonu öncelikle belediye meclisini ve akabinde de İzmir halkını meclis aracılığı ile bilgilendirmek amacıyla DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve ekibini sunum yapmak adına davet etmiştir. Fakat bu girişimler meclis tarafından destek görmemiştir. Bu konuda Türkiye’de sayılı isimler arasında yer alan ve İzmir Deprem Master Planı çalışmasında İzmir Üniversiteleri arasında büyük bir koordinasyon ile projenin hazırlıklarını yürüten saygın bir bilim insanı neden sunum yapılmak için davet edilemiyor'"

Deprem çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi hangi birimi tarafından yürütülüyor
Kentleşmenin en önemli ayağı olan şehir planlaması ve şehir planlamasına adına en temel çalışma deprem araştırmaları olduğunu belirten Boztepe, ‘’1999 depremi sonrasında yaptırılan ve bugün bilimsel hiçbir güncelliği olmayan, İzmir kent sınırlarını kapsamayan çalışma yerine, İzmir Deprem Master Plan’ın yapılarak, güncel kent planlaması çalışmalarına altlık oluşturması gerekmektedir. Kentsel dönüşüm çalışmaları, ulaşım planlaması, afet planları benzeri tüm çalışmalar, Deprem Master planının yeniden hazırlanması ile anlam ve işlevsellik kazanacaktır.  Şimdi tek bir soru, “Doğal Afetler ve Deprem Komisyonu” tarafından yürütülmeyen deprem çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi hangi birimi tarafından yürütülüyor'" dedi. CHP ve İYİ Parti meclis üyelerine seslenen Hüsnü Boztepe, ‘’Gelin,  İzmir'in depremselliğinin araştırılması ve güncel teknik çalışmaların yürütülmesi adına kurulan ihtisas komisyonunu aktif olarak çalıştıralım’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.