Dolar 32,5125
%-0.11
Euro 34,8203
%-0.13
Altın 2.425,400
%-0.19
Bist-100 9.712,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Bekle’den Soyer’e 18 ay eleştirisi: İcraat değil, icraatsızlık

AK Partili Bekle’den Soyer’e 18 ay eleştirisi: İcraat değil, icraatsızlık

TV35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programının konuğu olan AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevde geçirdiği 18 ayı değerlendirdi. Tunç Soyer’in İzmir’i tanımadığını ifade eden Bekle, bugüne kadar İzmir’in hiçbir sorununa çözüm üretilmediğini söyledi. Bekle, Soyer’in 18 ayını “icraat” değil “icraatsızlık” olarak gördüğünü belirtti.

  • Ege Postası
  • 12.10.2020 - 16:52

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Cemal Bekle, TV35 ekranlarında yayımlanan Beyaz Masa Programında moderatör Ertuğrul Turan’ın konuğu oldu. Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Bekle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 18 aylık görev sürecinde gerçekleştirdiği plan ve projeleri değerlendirdi.

Soyer yönetiminin, kentsel dönüşüm, trafik ve koku gibi sorunlar başta olmak üzere İzmir’in kronikleşmiş herhangi bir sorununa çözüm üretemediğini söyleyen Bekle, “Bu vizyonsuzlukla, neyi nasıl yapacaklarını bilememekle çok da mümkün olduğunu düşünmüyorum. Şehri tanımıyorlar” diye konuştu.

“VİZYONLARININ YETERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Kentsel dönüşüm konusu üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarını da eleştiren Bekle, “Ben yapabileceklerini ve bu konuda vizyonlarının yeterli olduğunu da düşünmüyorum. 11 sene olmuş. Yıllardır Konak ve Büyükşehir Belediyesi aynı partide. 500 günden biz sorumluyuz gibi bir yaklaşım doğru değil. 11 sene olmuş Ege Mahallesinde hiçbir adım atılmadı. Karabağlar ve Buca da aynı şekilde. Yani şehrin hiçbir yerinde gerek kentsel dönüşümde gerek çevre konusunda gerek trafik sorununda bir arpa boyu yol alınamamış. ‘Şehrin trafiğini rahatlatacağız’ deniliyordu. Ortada hiçbir şey yok. 90 dakika… Ben bir İzmirli olarak kendimi kandırılmış hissediyorum. Bundan birkaç sene önce bazı istasyonlar kaldırıldı ve aktarmayla bu duraklar birbirine bağlanıldı. 90 dakikalık aktarma sistemiyle de vatandaşın gönlü alındı. E ama artık o da kalktı. Artık ücret ödüyoruz.”

“ŞEHRİ TANIMIYORLAR”

Tunç Soyer’in 18 ayını icraat olarak değil “icraatsızlık” olarak değerlendiren Bekle, Soyer’in 18 aylık görev süresindeki hizmetlerini şu şekilde değerlendirdi; “Kentsel dönüşüm ve diğer konular da umarım yanılıyorumdur. Çünkü bir İzmirli olarak trafik sorunu, altyapı gibi sorunların çözülmesi hepimizi mutlu eder. Ama hepimiz biliyoruz geçtiğimiz günlerde koku sorunu işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. ‘Konak’tan Karşıyaka’ya 2 yıl içinde yüzerek gideceğiz’ diyorlar. Aklımızla dalga geçiyorlar. Bu bilimsel olarak da mümkün değil. Şehrin her yerinden kanalizasyon suları denize akıtılıyor. Bu sadece merkezde değil çevre ilçelerde de öyle. Umarız yanılıyoruzdur ve burunlar çözülür. Biz mutlu oluruz. Ama bu vizyonsuzlukla, neyi nasıl yapacaklarını bilememekle çok da mümkün olduğunu düşünmüyorum. Şehri tanımıyorlar.”

Soyer’in başarılı bulduğu çalışması

Vekil Bekle, Başkan Soyer’in herhangi bir icraatını başarılı bulup bulmadığı sorusunu ise; “500 günlük süre zarfından şunu gördük diyebileceğimiz bir çalışması olmadı maalesef. Olacağını da düşünmüyorum. Seferihisar’da ne gördüysek Büyükşehir’de de üç aşağı beş yukarı hiçbir şey fark etmeyecek” şeklinde yanıtladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.