Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Bekle'den o bekçiye tepki: İnceleme başlatıldı

AK Partili Bekle'den o bekçiye tepki: İnceleme başlatıldı

Çocuğuyla birlikte Karşıyaka Çarşısı’na girmek isteyen bir kadınla sözlü tartışmaya giren kimliği bilinmeyen bir bekçinin, söz konusu kadına yönelik ‘Çingene gibi bağırma’ diyerek hakaret etmesinin TV35 Anahaber bülteninde gündeme gelmesiyle birlikte gelen tepkilere Roman kökenli AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle’den de destek geldi. AK Partili Bekle'den bekçiye tepki

  • Ege Postası
  • 15.05.2020 - 09:33

EGEPOSTASI - TV 35 Anahaber bültenine konuk olan ve duruma tepki gösteren AK Partili İzmir Milletvekili Cemal Bekle, ırkçılığın kabul edilemeyeceğini belirtti ve söz konusu durumla ilgili ilçe emniyet müdürünün inceleme başlattığını açıkladı.

Konunun takipçisi olacağını vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, tepkisini, “Burada asıl üzücü olan insanın birinin birine hakaret ederken sen çingensin diyebiliyor olması. İlçe emniyet müdürümüzle de görüştüm. O da bu konuda en az bizler kadar hassas. Konunun takipçisiyiz. Bu konuda hem ilçe emniyet müdürümüzle hem gerekli kurumlarla görüştük. Son derece üzüldüğümüz bir vaka. Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyoruz, ne İzmir’de ne Türkiye’de” dedi.
 

En hazırlıksız yakalanan Romanlar oldu ancak

Covid 19 salgını nedeniyle çoğunluğu yaşamını gündelik kazançla yaşayan Roman vatandaşlara yönelik hükümet ve yerel yönetimlerle birlikte ellerinden geleni yaptıklarını da kaydeden Milletvekili Bekle, “Corona toplumun tamamını etkiledi. Ama ne yazık ki en hazırlıksız yakalanan da Romanlar oldu. Günü birlik geçinen birçok kardeşimiz var. Hayatları pamuk ipliğine bağlı. Gerek devletimiz gerek hükümetimiz gerek yerel yönetimler bu konuda alınabilecek tüm önlemleri almaya çalışıyor. İzmir bu konuda biraz daha şanslıydı. Roman vekillerin her ikisi de İzmir’de olması gerek CHP’de gerek AK Parti’de. Bu konuda sahada üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum” değerlendirmesini  yaptı.

BEKLE’NİN AÇIKLAMASINDAN SATIRBAŞLARI:

Ramazan ayındayız. Irkçılığı ayakları altına alan bir anlayışın sahipleriyiz. Ramazan ayında tabi konunun tamamını izleyemedim ama birine sırf dilinden, aidiyetinden dolayı ırkçılık uygulanmasını asla doğru bulamayız. Özellikle biz birlikte başaracağız dediğimiz bugünlerde hoşgörünün en yoğun olduğu bugünlerde, bu ayda ırkçılığı zaten kabul etmeyiz ama bugünlerde biraz daha hoşgörünün yüksek olması gerekir. Gerek dinimizce gerek kültürümüzce karşı olduğumuz durumdur.

Konunun takipçisiyiz

Irkçı her türlü söylemin karşısındayız. Ama burada asıl üzücü olan insanın birinin birine hakaret ederken sen çingensin diyebiliyor olması. İlçe emniyet müdürümüzle de görüştüm. O da bu konuda en az bizler kadar hassas. Emniyet teşkilatının ve kurumumuzun kabul etmeyeceğini, konunun 3,5 civarında yaşadığını, kendisine intikal ettiğini ve konuyla bizzat ilgilendiğini kendisi de söyledi. Bekçi arkadaşımızla da bire bir görüşeceğini biliyorum. Bu sadece Roman, çingeneye hakaret edildi diye değil, toplumda herkes kim olursa olsun dini, dili, ırkı, aidiyetinden dolayı ayrımcılığa uğruyorsa buna hep beraber karşı çıkmamız gerekiyor. Konunun takipçisiyiz. Bu konuda hem ilçe emniyet müdürümüzle hem gerekli kurumlarla görüştük. Son derece üzüldüğümüz bir vaka. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması, ne İzmir’de ne Türkiye’de.

Vargücümüzle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz

Corona toplumun tamamını etkiledi. Ama ne yazık ki en hazırlıksız yakalanan da Romanlar oldu. Günü birlik geçinen birçok kardeşimiz var. Hayatları pamuk ipliğine bağlı. Gündelikçilik, hurdacılık yapan kardeşlerimiz, eğlence sektöründe çalışan birçok kardeşimiz var. Yevmiye olarak gündelikçi olarak çalıştıkları için son derece sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar. Ama gerek devletimiz gerek hükümetimiz gerek yerel yönetimler bu konuda alınabilecek tüm önlemleri almaya çalışıyor. Birçok arkadaşımızla görüştük. Özellikle müzisyenlerle ilgili özel bir çalışma yaptık. Maddi olarak kendilerine desteklenmesiyle ilgili. Kaymakamlarımız son derece hassas yaklaştı. Sayın Valimiz bu konuda elini taşın altına koymaktan hiç çekinmedi. Tüm ilçelerde gerekli tüm çalışmaları yaptık. İzmir bu konuda biraz daha şanslıydı. Roman vekillerin her ikisi de İzmir’de olması gerek CHP’de gerek AK Parti’de. Bu konuda sahada üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Birlik ve beraberlik içinde. Biz bize yeteriz mantığıyla yetebildiğimiz her yere yettik. Ulaşamadığımız yerler vardır, eksiğimiz vardır. Arkadaşlar bize ulaşmaktan çekinmesinler. Tüm ekibimizle sahadayız. Var gücümüzle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.