Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Başkan Doğruer'den yeni dönem mesajları

AK Partili Başkan Doğruer'den yeni dönem mesajları

Egepostası ve TV 35'in ortak yayınına katılıp Refik Pak'ın sorularını yanıtlayan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, hiçbir siyasi polemiğe girmedi ve sadece projelerini anlatarak, yeni dönemde yapmak istediği projeler için görev verilmesi durumunda göreve hazır olduğunu söyledi.  AK Partili Başkan Doğruer'den yeni dönem mesajları

  • Ege Postası
  • 12.12.2018 - 11:32

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Seçime Doğru programında 5 yılını değerlendiren AK Partili Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, hayata geçirdiği projeleri ve yeniden aday gösterilip seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. 

KİM HAYIRLI İSE, KİM DAHA BAŞARILI OLACAKSA.. 

Kınık'ta yeniden görev alması durumunda önceliğinin İZBAN hattının Kınık'a gelmesi, ihtisas organize bölgesini hayata geçirmek ve Kınık'a bir üniversite olduğunu kaydeden Başkan Dr Sadık Doğruer, "Kınık'a kim hayırlı ise, kim daha başarılı olacaksa o kazansın diyorum. Herkese başarılar diliyorum. Verdikleri destek için de tüm Kınıklılara teşekkür ediyorum" temennisinde bulundu. 

KINIK İÇİN HAYALLERİNİ ANLATTI 

Yaptığı projeleri tek tek anlatan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kınık'ın cazibe merkezi olması için elinden geleni yapacağı sözünü verdi ve "İkinci büyük projem var. O da ihtisas organize bölgesi olacak. Kınıklılar tarım işleriyle uğraşıyor çoğunluklu olarak. Burada ihtisas bölgesinde teşviklerle tarım ve hayvancılık özelinde ihtisas bölgesi ilan edilirse, ki bunun sözünü aldık. İkinci dönemde bunun takipçisi olacağım. Kınık'ı tarım üssü haline getireceğiz. İZBAN, tarım ve üniversitenin ilçemize gelmesi önceliklerimiz. Kınık bir cazibe merkezi olsun" diye konuştu. 

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI: 

Birinci önceliğimiz sağlıktı. Hatta önce sağlık sloganımız vardı. ilçe hastanesinin olmaması büyük bir eksiklik. Kınık Devlet Hastanemiz bitti, ocak ayında açacağız. Ancak bu akşam ben hastalansam ya da bir hemşehrimiz hastalansa Kınık ilçemizde bir tane devlet hastanemiz yok. Bir tane pratisyen hekimimiz, bir hemşire ve 112 servisimiz var. Yani bir röntgen filmimiz, kan ve idrar tahlilimiz şu an itibariyle yok. Aile hekimi sistemimiz iyi işliyor. Ama gece ve hafta sonu yok. cuma hastası hastalandınız, pazartesiyi mi bekleyeceksiniz. Mecburen komşu ilçelere gideceksiniz. Biz bunu önceliğimize aldık. Hastanemizi bitirdik. Başhekimi atandı, başhemşire atandı. Yardımcı sağlık personeli ve diğer personelin ataması önümüzdeki süreçte olacak. Ocak sonu gibi artık Kınık'ın bir hastanesi olacak. Belki 15 yıldır Kınıklıların doğum yeri olarak Kınık yazmaz. Kınıklı bir hanım doğum yapacağı tarihte ya Bergama ya Soma devlet hastanelerine gider ve oralarda doğum yapar. Bu nedenle nüfus cüzdanlarında da ya Soma ya Bergama yazar. Soma'da doğum yaptıysa Soma yazar. Sezaryan dahil olmak üzere artık tüm doğumlar Kınık'ta yapılacak. Nüfus cüzdanlarında da Kınık yazacak artık. Yataklı servis de röntgenler de diyaliz birimleri de olacak. Bir ilçe devlet hastanesinde bulunması gereken tüm birimler bulunacak. Bu bizim için çok büyük bir nimet. Çünkü sağlıklı yaşam hakkı Anayasal bir haktır. Bu yüzden bu hakkı geç de olsa bize nasip oldu. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Hastane 2 yıl içinde bitti. 

ÖĞRETMENEVİ 1,5 YIL SONRA TAMAMLANMIŞ OLACAK 

Öğretmenevi projesi Mayıs ayının 25'inde ihaleye girdi. Kınık'ta mevcut öğretmenevi tadilat yapılamayacak kadar eski. Biz Binali Yıldırım'ın rehberliğinde Milli Eğitim Bakanlığı'na gittik ve 75 yataklı öğretmenevi, bin kişilik toplantı salonu, 320 kişilik bir anfi tören alanı, yüz kişilik bilgisayar sınıfı kompleksi istedik. Bugünkü ihaleyle 17-20 milyon lira arasında maliyeti olacak. 500 günde yapılacak. 1,5 yıl sonra tamamlanmış olacak. 

HEMŞEHRİLERİMİZ 276 KONUTLUK TOKİ KONUTLARINA YILBAŞINDA GEÇEBİLECEK

Öğretmen ilçede ev bulamayınca yakın ilçeye gidiyor. Parayı bizde kazanıyor komşuda harcıyor. Artık yumurta bizde kalacak. Biz bu koşulları sağlamamışsak komşuya gitmek zorunda sonunda. 276 konutluk TOKİ projemiz var. 67 bin metrekare bir alana hitap ediyor. 7-8 ay İZSU'yu bekledik, o da çözüldü. Oturma raporunu verdik. 276 hemşehrimiz yılbaşında evlerine gidecek ve oturacak. Yılbaşını isteyen evinde geçirecek. 

DELEZ YAŞAM VADİSİ BİTMEK ÜZERE 

Delez'de ikinci sosyal tesisimiz olacak. 27-28 bin metrekarelik ağaçlıklı arazimiz vardı. Burayı taş duvarlarla çevirdik. En tepede teras kafesi olacak. Hem restaurantı, kafesi, nikah salonu, mutfağı ile dört katlı bir bina olacak. 45 tane mangallık yeri, seyir teraslarıyla düzgün bir yer burası. Vatandaşımız isterse kendi mangalını, çayını götürebilecek. Restaurantta da ekonomik bir biçimde misafirlerimizi ağırlayacağız. 

İZBAN HATTININ KINIK'A KADAR UZATILMASINI SAĞLADIK 

İZBAN'a Bergama-Kınık hattını ilave ettirdik. Selçuk -Kınık hattı oldu artık İZBAN. İLave 15 kilometre eklendi. Sadece İZBAN'ın Kınık'a ihaleye girmesi 25 yıllık iller bankası payıdır. Bunu belediye bütçesiyle yapmam mümkün değil. 21'inde de bunun ihalesi oldu. Artık Selçuk'tan çıkan bir vatandaşımız Bergama'dan Kınık'a kadar bir İZBAN hattıyla gelebilecek. 

KADINLARA GEZİLER, ESNAFLA KURU FASULYE GÜNLERİ 

Kınık 3 dönem CHP tarafından yönetilmişti. Çalıştık, vaat ettiklerimizi yaptık. Kararı Kınık halkı verecek. Halkımız değerlendirecek. Normalde bizim her pazartesi günü eğitim olduğunda, lise öğrencileriyle her okulun her sınıfını sırayla sosyal tesislerimizde misafir ediyoruz. Kahvaltı yapıyoruz. Bir doktor abileri olarak dertleşiyoruz. İkinci dönem ben okullarına misafir oluyorum. Üniversite tanıtım günlerinde araç veriyoruz. Salı sabahları da uç köylerden başlayarak ev hanımlarını, kadın meclis üyelerini çağırıyoruz, sosyal tesislerimizde ağırlıyoruz. Sorunlarını dinliyoruz, not alıyoruz. Oradan gezilere götürüyoruz. Şimdi sinema günlerine başladık. 1500 bayanı il dışı gezilere götürmüşüz. Kuru fasülye deyince de... Esnaf ziyaretlerimiz oluyor. Esnafımızla kuru fasülye pilav tursumuzu paylaşıyoruz. Plastik sandalyeler üzerinde, kapısının önünde kuru fasülye yiyoruz, çay sohbetiyle de devam ediyoruz. 

AQUAPARK VE GENÇLİK MERKEZİ YAPACAĞIZ 

Bir tarım paneli gerçekleştirdik. Masa tenisi, judo turnovaları gerçekleştirdik. Dolu dolu beş gün geçirdik. üçüncüsü bize nasip olursa bir tık daha üstünü yapmayı istiyoruz. Bir projemiz daha var o da; Aquapark. 15 bin metrekare alan üzerine bir kır düğün salonu, aile ve çocuk havuzu, aquapark olacak. Güzel bir rekreasyon alanı ile birlikte güzel bir tesis olacak. Gençlik merkezi için Poyracık'ta ihaleye gideceğiz. 

TARİHİ YAPILARI RESTORE ETMEYE BAŞLIYORUZ 

Bir cami restorasyonu bitti. Tarihi hamam restorasyonumuz da sona erdi. Bir Rum evini kültür evine çevireceğiz. 104 tescilli tarihi binamız var. Onların da restorasyonlarını tamamlamak istiyoruz. 

ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜK, SIRA DİĞER YAPILARDA 

Altyapı sorunlarını çözdük. Öğretmenevini bitireceğiz. Gençlik Merkezi'ni yapacağız. 24 derslikli bir okul. 100 yataklı bir yurt ve bir spor salonu, aquapark ile birlikte, bunların temelini atacağız. Devlet hastanesinin işletilmesi de zor. Onu fonksiyonel olarak işletip içindeki cihazlarla birlikte sağlıklı olarak yapmak istiyoruz. Bunları yaptıktan sonra sıra üniversiteye geliyor. 

SIRA ÜNİVERSİTEYE GELDİ 

Sıra üniversiteye geldi. Sayın meclis başkanımız Binali Yıldırım Bey de başbakan iken o dönem bunun sözünü verdi. Artık ilçemiz buna hazır. Artık buraya öğrenci de öğretim üyesi de gelir. DEÜ Rektörümüz de genel başkan yardımcımızdı. Kendisiyle görüştük. Artık Kınık'a ikinci dönemde bir üniversite kazandırmak olacak. 

İZBAN, ÜNİVERSİTE, İHTİSAS ORGANİZE BÖLGESİ ÖNCELİKLERİM

İkinci büyük projem var. O da ihtisas organize bölgesi olacak. Kınıklılar tarım işleriyle uğraşıyor çoğunluklu olarak. Burada ihtisas bölgesinde teşviklerle tarım ve hayvancılık özelinde ihtisas bölgesi ilan edilirse, ki bunun sözünü aldık. İkinci dönemde bunun takipçisi olacağım. Kınık'ı tarım üssü haline getireceğiz. İZBAN, tarım ve üniversitenin ilçemize gelmesi önceliklerimiz. Kınık bir cazibe merkezi olsun. 

HER GÜN HASTALARI ÜCRETSİZ OLARAK TAŞIYORUZ 

Her gün diş tarama ve tedavisini de veriyoruz. Her gün 29 kişilik bir aracımız ücretsiz olarak Kınık'tan Ege, Dokuz Eylül, Tepecik, Behçet Uz'a götürüyor. Akşam onları tekrar alıp onları evlerine getiriyor. Bunu biz 4 yıldır yapıyoruz. 32 bin hasta taşımışız 4 yılda. 3 tane de ambulansımız var, sıkıntılı hastaları götürüp getiriyor. Halkla ilişkiler ekibimiz özürlü ve yaşlı hastalarımızı ziyaret ediyor. 100 yataklı bir huzurevi de yapacağız. Hastaneye yakın bir yerde olacak. 2020 yılında huzurevi ihtiyacı bitmiş olacak. 

KİM DAHA BAŞARILI OLACAKSA O KAZANSIN 

Kınık'a kim hayırlı ise, kim daha başarılı olacaksa o kazansın diyorum. Herkese başarılar diliyorum. Verdikleri destek için de tüm Kınıklılara teşekkür ediyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.