Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Başdaş'a CHP'li Gruşçu'dan zehir zemberek yanıt

AK Partili Başdaş'a CHP'li Gruşçu'dan zehir zemberek yanıt

AK Parti Konak İlçe Kongresi’nde “Konak’ı düşmana verseniz bu hale getirmez” diyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’a yanıt CHP’li mevkidaşı Çağrı Gruşçu’dan geldi. Gruşçu, AK Parti’nin uyguladığı ekonomi politikalarına ve mevcut ekonomik krizin derinliğine vurgu yaparak 18 yıldır uygulanan iç ve dış politikların ülkeye büyük zarar verdiğini söyledi. Başkan Gruşçu, “Apaçık bir şekilde AKP hükümeti Türkiye'yi düşmana teslim etmiştir” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2020 - 12:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen AK Parti Konak İlçe Kongresi’nde AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, yaptığı protokol konuşmasında CHP’nin Konak ve İzmir’i yönetemediğini belirterek, “Gelin görün ki Konak ilçesinin durumu içler acısı. Düşmana verseniz bu hale getiremez” demişti.

Başdaş’a CHP kanadından yanıt mevkidaşı CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’dan geldi. Başdaş’ın söyleminin altında geleceğe ilişkin tehlike sinyalleri olduğunu belirten Gruşçu, AK Parti yönetiminin 18 yıl boyunca uyguladıkları ekonomi, dış ilişkiler ve sosyal politikalarla uçurumun kenarına sürüklediklerini ifade ederek, “AKP'nin düşmanla işi ve alışverişi olduğunu 83 milyon vatandaşım iyi biliyor. 'Konak'ı düşmana teslim etsek' diyen AKP'li ilçe başkanının üst kurmayları ülkeyi çoktan düşmana teslim ettiler” ifadelerini kullandı.

İzmir’deki muhalefet partisi temsilcilerinin söyleyecek sözleri olmadığında kendilerine oy vermeyenleri düşman ilan ettiklerini belirten Başkan Gruşçu, “AKP'li mevkidaşım Sait Başdaş'ın açıklaması son derece talihsiz ve düşündürücüdür. AKP'li ilçe başkanı "Konak'ı düşmana teslim etsek bu hale getirmezdi." demiş. 'Konak'ı düşmana teslim etsek' ne demekti? Bu söylemin ana amacı çok tehlikelidir. Konak için gelecekte neyi planladıklarının göstergesidir. Bu açıklama düşmana dost gözüyle bakan bir anlayışın tezahürüdür. Ülkemizi emperyalist güçlere peşkeş çeken, yıllarca terör örgütleriyle beraber yürüyen, Türk milletini illet ve zillet olarak gören, halkı faiz lobisi ve tefecilere teslim eden AKP, şimdi de Konak'ı düşmana teslim etmeyi planlıyormuş. Ağızdaki bakla çıktı. Buna ne Cumhuriyet Halk Partisi ne İzmirliler ne de Konaklı hemşehrilerimiz asla müsaade etmeyecektir. Biz milletimize ve ülkemize kendini adamış hizmet neferleriyiz. Biz esnafın, işçinin, emeklinin, öğrencinin, atanamayan öğretmenin, kadının, işsizlikle boğuşan gençlerin, darboğazdaki çiftçinin, geçim sıkıntısı çeken vatandaşımızın umuduyuz, dostuyuz. Düşmanlarla işimiz, alışverişimiz olmaz. Ancak AKP'nin düşmanla işi ve alışverişi olduğunu 83 milyon vatandaşım iyi biliyor. 'Konak'ı düşmana teslim etsek' diyen AKP'li ilçe başkanının üst kurmayları ülkeyi çoktan düşmana teslim ettiler” diye konuştu.

“HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI”

AK Parti ile FETÖ temasına gönderme yapan Gruşçu “'Beraber yürüdük' dedikleri terör örgütleriyle devleti sözde yönettiler. Devletin kurumlarını FETÖ marifetiyle düşmana teslim ettiler. FETÖ mensuplarını İçişleri Bakanlığına, Emniyete, Valiliklere, Kaymakamlıklara, Adalet Bakanlığı’na, Jandarma’ya, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Genel Kurmay Karargâhına yerleştiren iradenin adı AKP'dir. Yapılan yasa değişiklikleriyle FETÖ’cülerin ‘tek tek’ değil, ‘kitleler halinde’ devletin en kritik kurumlarına yerleşmesi sağlanmadı m? Biz o zaman, Yargıtay'a atanan FETÖ'cüler için ‘Yargıtay’a 160 militan atadınız’ dedik, ‘Hakimlere nasıl militan dersin’ diyerek kıyameti kopardılar. Şimdi ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. ‘Cemaat üyeleri şimdiye kadar bizden ne talep ettiler de yapmadık'’ diyen AKP'nin Genel Başkanı değil miyd? Güzel ülkemizi rant uğruna haraç mezat satanlar bu ülkenin dostu mudur, düşmanı m? Ecdadımızın emaneti İstanbul'a ihanet hançerini saplayan, kupon arazileri yandaşlarına peşkeş çeken, Fatih Sultan Mehmet'in, Mustafa Kemal Atatürk'ün kılıç hakkıyla aldığı toprakları, Katar Emiri’nin annesine tarla olarak satıp, sonra bakanlık kararıyla ticari arsaya çevirerek milyonlarca dolar kazandırmaya kalkan sonra da utanmadan ‘İstanbul'a ihanet ettik' diyenler dost mudur düşman mı” ifadelerini kullandı.

“GENÇ İŞSİZ SAYISI DUDAK UÇUKLATIYOR”

Başkan Gruşçu, ülkedeki ekonomik krizin derinliğine vurgu yaparak, “Ülkenin yarısı 'yoksulum, açım, kiramı, elektriğimi ödeyemiyorum' diye feryat ederken, genç işsiz sayımız dudak uçuklatırken, insanımız çöp konteynerlerinden, gece pazarlardan erzak toplayarak geçimini sağlamaya çalışırken, alınteriyle kazandığı asgari ücretle bir ay geçinmeye çalışan vatandaşımın rızkını sarayda bir dakikada harcayanların dost mu düşman mı olduğuna milletimiz elbet karar verecektir. Milletin iradesi güzel ülkemi düşmana teslim edene değil, kendisine umut olana ve dost olana devletin yönetimini teslim edecektir. Apaçık bir şekilde AKP hükümeti Türkiye'yi düşmana teslim etmiştir” diye konuştu.

ESNAFIN HALİ İÇLER ACISI

Konak Belediyesi Ekim ayı Olğan Meclis toplantısının son oturumunda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un ekonomiye ilişkin konuşmalara gönderme yapan Gruşçu, “Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur, belediye meclisi toplantısında Damat Bakan Albayrak'ın açıkladığı çarpıcı rakamlardan bahsetti. Damat Bakan Berat Albayrak’ın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı Yeni Ekonomi Programı dolar kuru  tahminlerinde 2020 yılı için 6,91, 2021 için 7,68, 2022 için 7,88, 2023 için 8,02 rakamlarına yer verilmişti. Hedef 2023 derken demek ki bunu kastetmişler. Bu hafta içinde dolar 2023 hedefini yani 8,02 rakamını tutturdu. Türkiye'nin gerçeği işte maalesef bu.  Ülkeyi emperyalist güçlerin eline teslim ettiler. Biz gerçekleri açıkladığımız zaman rahatsız oluyorlar. Buna göz yuman da ülkeyi teslim ettiğiniz emperyalist güçler de dost mudur düşman m? Esnafımızın hali içler acısı. Ben sokak siyasetçisiyim, sokağın sesiyim. Gittiğim her dükkanda her esnafımın gözünün içine baktığımda çaresizliği ve umutsuzluğu görüyorum. Esnafım 'yandım Allah' diyor, 'bizi bu iktidardan kurtarın' diyor. Ancak iktidar ne yapıyo? Gidiyor Londra'da bir grup tefeciye borçlanıyor.  Yurtdışındaki tefecinin eli esnafımın cebinde. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Esnafımız ekonominin bel kemiğidir. İşte bu yüzden Esnaf Bakanlığı kurulmalıdır, sicil affı çıkarılmalıdır, stopajdan esnaf kurtarılmalıdır diyoruz. Ancak bunları duymazdan gelip esnafı tefecilere teslim edenlerden dost olur mu'

Dış borçlanmanın halkın yoksulluğunu daha da derinleştirdiğini belirten Gruşçu, ülkenin borç içinde yüzdüğünü ifade ederek, “Yoksulluğa mahkum edilmiş, çöp konteynerlerinden, gece pazarlardan erzak toplayarak evine götüren insanımızı görmezden gelen, evlerde işsiz gençler ordusu yaratan, milyonlarca evladımıza eğitim imkanı sunamayan, çocuğuna harçlık veremediği için intihar eden insanımızın feryadını duymayan bu hükümet dost mudur düşman m? Böyle bir tablo içinde her vatandaşımın şu soruyu sorması lazım: Memleketi bu hale kim getird? Ülkeyi tefeciye, yandaşa, emperyalistlere, düşmana kim teslim ett? Bu ülke çok güçlü bir ülke. Zengin kaynaklara sahip bir ülke. Bu kaynakları 83 milyon insanımıza adaletle dağıtamaz mıyı? Dağıtırız. Bir grup tefecinin oyununu bozar mıyı? Evelallah bozarız. Yeter ki üretelim. İşsizimize iş, aşsızımıza 12 ay kaynayan aş verelim. Biz bunu başarabiliriz. Kendimize güveniyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin kadroları bunu başaracak güçtedir, liyakattedir. İşte Konak Belediyemiz de, Büyükşehir Belediyelerimiz de bu sorumluluk bilinci ve ülke sevdasıyla çalışıyor. Abdül Batur başkanımız da, Tunç Soyer başkanımız da vatandaşımızın en yakın dostu olmuş durumda. Bunu sokakta olanlar gayet iyi biliyor. Çalışmak yerine konuşmayı tercih edenler gölge etmesinler, başka ihsan istemez” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.