Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Baran isyan etti: Böyle yaya geçidi olur mu'

AK Partili Baran isyan etti: Böyle yaya geçidi olur mu'

AK Partili Ahmet Uğur Baran, Caher Dudayev Bulvarı'nda yaşanan yaya geçidi sorununa tepki gösterdi. Baran, "Engelliler buradan nasıl geçecek'" diye sordu. AK Partili Baran isyan etti:

  • Ege Postası
  • 21.11.2019 - 14:11

İzmir'de engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sorunların sonu gelmiyor. Karşıyaka Caher Dudayev Bulvarı da bu problemlerin son örneği oldu. Bulvarda yaya geçidi olarak tasarlanan alanda normalde yol seviyesine düşmesi gereken kaldırım, yolun oldukça üstünde kalıyor ve engelli geçişlerinde büyük bir zorluk oluşturuyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Ahmet Uğur Baran, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Baran, "Caher Dudayev Bulvarı'nda ne yazık ki İzmir yerel bürokrasisinin ve belediyecilik hizmetlerinin ortak zaafiyetini görüyoruz. Yaya geçidinin adeta 'var mı var' mantığıyla yapıldığı yer, İzmir'in kıyıda köşede kalmış ıssız bir noktası değil, tam aksine, kentteki dev AVM'lere oldukça yakın bir noktadır. Engellilerin kullanımı açısından bırakın zor olmayı, imkansız olarak değerlendirilebilecek olan bu sözde geçiş noktası nedeniyle, tekerlekli sandalyeler ve akülü engelli araçlarıyla kaldırıma çıkabilmek için yol kenarından tehlikeli bir yolculuk yapmak gerekiyor. Göreve geldiklerinde 'arka sıradakiler' kavramını kullanan bir anlayışın ne yazık ki göz önünde, burun ucundaki bir aksaklığı dahi fark edemeyişi, İzmirlilere verdikleri değerin göstergesidir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.