Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1000
%-0.24
Altın 2.239,180
%-0.19
Bist-100 8,82
%1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Baran’dan Soyer’e çağrı

AK Partili Baran’dan Soyer’e çağrı

AK Partili Ahmet Uğur Baran, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerin sorunlarını çözecek gücü olduğu dile getirdi ve ekledi: ‘Güç var, peki ya irade'’

  • Ege Postası
  • 18.09.2019 - 10:30

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı AK Partili Ahmet Uğur Baran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrı yaptı. Soyer'in göreve geldiği tarihten bu yana artık alışma süresini geride bırakması gerektiğini dile getiren Baran, "Küçük dokunuşlar, engelliler için büyük faydalar sağlar." dedi.

Başkan Soyer'den öncelikli olarak kaldırımların engelli kullanımını kolaylaştırmasını beklediklerini dile getiren Baran, "İzmir'in merkez bölgeleri engellilerin kullanımı için belli oranda iyileştirmeye tabi tutulsa da, ne yazık ki çeperlerde oturan engelli sayımız, merkezdekilerin çok üstünde. Sayın Başkan göreve geldiğinde kent çeperleri için arka sıradakiler ifadesini kullanmıştı. Ben de kendisini bir an önce kendi deyimiyle arka sıradaki engelliler için harekete geçmeye davet ediyorum. Geçtiğimiz hafta engelli vatandaşlarımızla bisiklet sürerken keyif aldığı belli olan Sayın Başkan, acaba aynı etkinliği kent merkezinde değil de birazcık dışında yapsa aynı keyfi alabilecek, aynı başarıyı yakalayabilecek mi'" dedi.

Metro’da olduğu gibi otobüslerde de duraklar için sesli uyarı gerektiğini dile getiren Baran, "Bugün görme engelli bir vatandaşımız otobüse bindiğinde hangi durakta ineceğini yanındaki diğer vatandaşlara sormak zorunda. Belediyenin görevi engelli bireylerin, diğer bireylerden yardım almaksızın hayatlarını idame etmelerinde kolaylıklar sağlamaktır. Metroda nasıl ki sesli uyarı sistemi var, otobüslerde de pekala olabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bunları yapmaya gücü rahatlıkla yeter. Burada sınanacak olansa iradedir. Güç var ama irade var m? İşte bunu hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.