Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Baran'dan Engelliler Haftası mesajı

AK Partili Baran'dan Engelliler Haftası mesajı

AK Partili İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası için bir kutlama mesajı paylaştı.

  • Ege Postası
  • 11.05.2020 - 15:50

AK Parti iktidarı döneminde engellilerin toplumdaki değerlerinin layık oldukları seviyeye çıkabilmesi adına çok önemli adımların atıldığını söyleyen Baran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidara geldiğinden beri toplumda ayrımcılığa maruz kalmış, mağdur olmuş tüm gruplara pozitif ayrımcılık yaparak, birlik ve beraberliği, toplumsal huzuru sağlayan AK Parti, dün olduğu gibi bugün de bu yapısını korumaktadır. İçinde bulunduğumuz Engelliler Haftası nedeniyle ifade etmek isterim ki engelli aylığı, evde bakım ücreti, evde bakım aylığı gibi ödemeler, AK Parti eseridir. Yeter m? Yetmez... Gelir vergisinde engelli indirimi, ÖTV muafiyeti, araç alımında ÖTV muafiyeti, özel araç ve gereçlerde KDV muafiyeti, motorlu taşıtlarda MTV muafiyeti, konutlarda emlak vergisi muafiyeti gibi indirim ve muafiyetler sağlandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Tüm vatandaşlarımızı engellilik konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyorum.' sözleri AK Parti kadrolarında büyük karşılık buldu ve bir görev bilinciyle hizmetler arka arkaya yapıldı.

Peki bunlar yetti m? Elbette hayır. Engelli kimlik kartı hakkı, belediye engelli indirimleri, devlet tiyatroları engelli indirimi, müze ve eren yerleriyle milli parklar, tabiat parklarına engelli indirimi geldi.



Belki de hepsinden önemlisi gerek devlet, gerekse de özel kurumlarda çok daha fazla engellinin istihdam edilmesi ve engelli bireylerin eğitim haklarından çok daha rahat yararlanması, AK Parti döneminde gerçekleşmiştir. Açık ve net olarak sormak gerekirse, bu hizmetler AK Parti'ye kadar neden yapılmad? Para mı yoktu, yoksa farkındalık m? Cevabım her ikisi de... Şükür ki insan odaklı bir parti olan AK Parti, bu makus kaderi değiştirdi."


Hizmetlerin devam edeceği vurgusunu da yapan Baran, "AK Parti, 2002 yılından günümüze gerek ekonomik hamleleri, gerek farkındalığıyla bu toplumun ve engelli bireylerin hamisi olmuştur ve olmaya devam edecektir. Çıktığımız bugüne kadar yapılan hizmetler, bundan sonra yapılacakların emsalidir. En büyük engelin sevgisizlik olduğu hayatımızda, vatan ve millet sevgisiyle her engeli aştık. Gelecekte de aşmaya devam edeceğiz. Engelliler Haftası'nı bu vesileyle bir kez daha kutluyorum. Bir tarafta engelli hakları için 2002'den beri mücadele eden AK Parti, diğer tarafta engellileri yalnızca siyaset yapacağı zaman aklına getirenler var. Takdir milletimizindir" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.