Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Badem'den ‘vekilliğe’ yeşil ışık

AK Partili Badem'den ‘vekilliğe’ yeşil ışık

İsmi AK Parti’den Milletvekili adaylığı için geçen deneyimli siyasetçi ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, partisinin belediye başkanlarının durumu ilgili vereceği kararın ardından adaylığı düşüneceğini, Cumhurbaşkanının uygun görmesi durumunda adaylığı düşünebileceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2018 - 19:28

HALİDE DEMİR POLATLI - EGEPOSTASI-Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 24 Haziran seçim tarihinin ardından tüm partilerde aday adayları da partilerinin tabanında nabız yokluyor. Milletvekili aday listelerinde yer almak isteyen isimler kulis çalışmaları yürütüyor.

İzmir’de de gözler kimlerin milletvekili adayı olarak açıklanacağına çevrildi. AK Parti’de birçok isim telaffuz edilirken, özellikle de AK Partili belediye başkanlarının tavrının ne olacağı merakla bekleniyor. AK Partili belediye başkanları içinde en kıdemli isimlerden biri olan, partisinde beş yıl il başkan yardımcılığı görevini de yürütmüş olan başarılı isimlerden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in de Milletvekili adayı olarak gösterileceği kulislerde konuşuluyor.

PARTİMİZİN BELEDİYE BAŞKANLARIYLA İLGİLİ KARARI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Egepostası’na konuşan deneyimli siyasetçi ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise takdirin partisinin genel merkez yöneticileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğunu söyledikten sonra, belediye başkanları hakkındaki tavrın ne olacağının henüz net olmaması nedeniyle karar verme aşamasında olmadığını söyledi.

AÇIKLAMA GELDİKTEN SONRA VE BEYEFENDİ UYGUN GÖRÜRSE TABİKİ OLUR

Partisinin belediye başkanlarıyla ilgili tutumunun Çarşamba ya da Perşembe gününe kadar netleşeceğini belirten Başkan Mahmut Badem, şu açıklamayı yaptı:

“Partimizin belediye başkanlarıyla ilgili kararı belli değil. Sayın cumhurbaşkanımız başbakanımız ve parti yetkililerimiz karar verdikten sonra biz de durumu değerlendireceğiz. Belediye başkanlarının durumu ile ilgili açıklama gelmedi. Açıklama geldikten sonra, beyefendi uygun görürse, sayın Cumhurbaşkanı uygun görürse, tabi ki olur. İki dönem başkanlık ve beş sene de il başkan yardımcılığı yaptım. Partinin tavrı belli olsun, ona göre biz de bakacağız. Çünkü belediye başkanlarının ne yapacağı konusunda henüz bir netlik yok. Belki istifa edilmesin denilecek. Mevzuat gereği tekrar geri dönemez belediye başkanları istifaları durumunda. Partimin vereceği karar doğrultusunda hareket ederim. Şu anda adaylığım söz konusu değil. Çarşamba günü belli olur tahmin ediyorum. Perşembe son gün zaten. Ondan sonra değerlendirmek lazım.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.