Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Atmaca'dan 'Sarnıç' çıkışı: Halka yalan söylüyor

AK Partili Atmaca'dan 'Sarnıç' çıkışı: Halka yalan söylüyor

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, “Sarnıç’ta ecrimisil müjdesi” açıklamasına AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca’dan sert tepki geldi. AK Partili Atmaca'dan 'Sarnıç' çıkışı

  • Ege Postası
  • 04.02.2020 - 09:13

Geçtiğimiz günlerde mağdur vatandaşları toplayan CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, ecrimisillerin kendi çabası ile durdurulduğunu belirterek, elde edilen başarıyı kendine mal etmeye çalıştığını kaydeden Atmaca, “Bununla da yetinmeyen Sayın Başkan, bakanlıkta kaybolduğunu iddia ettiği 5 klasör evrakın, 14 yıl sonra bulunduğunu belirtip, yaşanan gecikmeden de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarını sorumlu tutuyor” diye konuştu.

Arda’nın açıklamalarının, olayın çözülmesi için büyük gayret sarf eden AK Parti cephesinde büyük şaşkınlık yarattığını belirten Uğur İnan Atmaca, “Başkan Halil Arda, gerçekleri çarpıtıp emek hırsızlığı yapıyor; halka yalan söylüyor” dedi.

Sarnıç’da ecrimisil ödeyen vatandaşların sayısının Başkan Halil Arda’nın söylediği gibi 420 değil, binlerle ifade edildiğine dikkat çeken Atmaca, sözlerine şöyle devam etti:

“Sözü edilen 420 parseldeki hak sahipleri, Gaziemir Belediyesi’nin bugüne kadar konuya duyarsız kalması ve yazışmalarda görüleceği üzere eksik evrakları yollamamasından dolayı mağdur olmuştur. 420 parsel ile ilgili ilk yazışma 2006 yılında AK Partili Sarnıç Belediye Başkanı İsmail Acar döneminde yapılmıştır. Belde belediyesinin kapanması ve Gaziemir Belediyesi’ne devri sonrasında günümüze dek 11 yıllık dönemde Gaziemir Belediyesi Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne evrak göndermemiştir. Konu, Ak Parti İlçe Başkanımız ve şahsım tarafından AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Necip Nasır’a aktarıldıktan sonra, Ekim ayı 17’nci meclis birleşiminde tarafımdan gündeme taşınmıştır” diye konuştu.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır tarafından harekete geçirildiğini ve Gaziemir Belediyesi’nin bu dönemde de eksik evrak listesini müdürlüğe yollamadığının ortaya çıktığını dile getiren AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca sözlerine şöyle devam etti: “Milletvekilimiz ve bizim ısrarlı takibimiz sonucunda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 25.12.2019 tarih ve E.121465 sayılı yazı ile 420 taşınmaza ait listelerin ivedi tamamlanarak yollanmasını belediyemizden talep etmiştir. Belediyemizin 03.01.2020 tarih ve 64942179 sayılı cevabi yazısının ekinde bu listelerin Sarnıç Belediyesi’nden arşivinden çıkarılarak gönderildiği belirtilmiştir. İlçe Başkanımız Sayın Erol Kaya ve milletvekilimiz Sayın Necip Nasır ile Belediye Başkanını 07.01.2020 tarihinde makamında yaptığımız ziyarette Sayın Milletvekilimiz sorunun 420 parselden ibaret olmadığını hatırlatarak binlerce vatandaşımıza ait binaları içeren saha çalışmalarının derhal Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne iletilmesini ve konunun tarafımızdan takip edildiğinden bahisle, evrak eksiği olmayan parsellerin ecrimisillerinin durdurulacağını ve yollanan ecrimisillerin terkin ettirileceğini belirtmiştir”

“Belediye Başkanı Arda, tüm bu süreci yok sayarak emek hırsızlığı yapmış, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz’e evrakların kaybolduğu iftirasını atarak, sanki sorunu kendi çözmüş gibi yalan beyanla aklın ve izanın almayacağı şekilde halkı kandırmaya çalışmıştır” diyen Atmaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Belediye Başkanı Sarnıç’ta kronikleşmiş bu sorunun Sayın Cumhurbaşkanımız’ın, ilgili Bakanlarımızın ve milletvekillerimizin desteğiyle çözüleceğini bilmelidir. Belediye başkanına tavsiyem, emek hırsızlığı ve yalan beyanları bir kenara bırakması, sorunun evrakları henüz tamamlanmayan 420 parselle sınırlı olmadığını, binlerce vatandaşımızı ilgilendirdiğini kabul etmesi ve çözümün de birlikte hareket etmekten geçtiğini hatırlamasıdır. Yıllarca bu sorunun çözümsüz kalmasının Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne Gaziemir Belediyesi tarafından gönderilmeyen evraklar olduğunu halkımız çok iyi bilmektedir”

SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDECEĞİZ

“Yurt genelinde başarı elde eden can butonu projesinin ödül alma törenine projenin sahibi birim müdürünü götürmeyen, bir teşekkür dahi etmeyen, işçisinin, memurunun emeğine ve kazanılmış haklarına göz diken bir başkanın bu konudaki davranışı çok beklenmeyen bir durum değildir” diyen Atmaca, bundan sonra Sarnıç’taki tespitlerin belediye tarafından bir an önce yapılarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün beklediği evrak ve bilginin ivedilikle ulaştırılması için konuyu titizlikle takip edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.